Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Richie je nejbohatší dítě na světě. Má vše, nač si vzpomene. Soukromou restauraci McDonald, psa Dolara a Claudii Schiffer jako osobní trenérku aerobiku. Něco mu však přece jen chybí, a to pár opravdu dobrých kamarádů. Při zahájení provozu nové otcovy továrny si všimne party, hrající na blízkém plácku baseball. Zatímco rodiče, kteří odletěli na večeři s anglickou královnou, musí nouzově přistát na moři po výbuchu bomby, pozve věrný komorník Cadbury partu z plácku do přepychového sídla. Příjemný večer Richiemu pokazí nejprve zjištění, že komorník dětem za návštěvu zaplatil, a vzápětí zpráva, že jeho rodiče zmizeli. Bombu umístil do letadla osobní strážce pracující pro Van Dougha, který se tak chce zmocnit obrovského majetku. Zbývá odstranit ještě Richieho. To však bude mnohem obtížnější, než by se na první pohled zdálo. Richie se totiž s Cadburym a partou z plácku pustí do boje a po dramatické bitvě, vedené poněkud netradičními prostředky, dokáže slavně zvítězit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +Macaulay Culkin, zábava, příběh, prostředí, postavy -vždycky mi bylo líto, že to nemá pokračování, vždycky jsem si myslel, že to je pokračování Sám doma 1,2, ale už tehdy mi to přišlo dost rozdílné a říkal jsem si, kde má zbytek rodiny/// Říkali jsme tomu Richie Rich nebo taky Sám doma 3. Tehdy mě to velice bavilo a tento film jsem si užíval.. No a dnes? Dnes jsem se bavil stejně dobře, jen to bylo občas moc dětinské, občas málo drsné, a hlavně "moderní technika" dnes působí směšně, ale zábava je to pořád. A už se těším až se na to za pár let podívám znova./// Celkem 72%/// ()

LadyPig 

všechny recenze uživatele

Nemohu si odpustit komentář k tomuto filmu, který není žádná sláva, ale taky úplně neurazí - když ho dávají, zapnu si ho... Co má ale znamenat ten název v češtině: Sám doma a bohatý?! To je přece hnus. Nemá to s filmem Sám doma absolutně nic společného. Původní název Richie Rich má rozhodně svůj důvod, a to ten, že to, že hraje ve filmu Culkin, neznamená, že jde o nějaké rádoby pokračování! Kdyby to tak pojmenovali Amíci, řeknu, že těží na popularitě filmu (což je trapné), ale proč my Češi? Nechápu, nerozumím, udivuje mě to... ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě na tom sere vlastně to, že nějaký idiot tomu dal naprosto nesmyslný český název. To to tehdy tolik neřešili? Nebo jak mu to prošlo? To fandu předešlých těch dvou jiných filmů naštve asi nejvíc. Jinak to tak do 2/3 není úplně špatné a člověk se párkrát zasměje. Bohužel v závěru se to opravdu předvádí, co se týče nelogičnosti i přehnaným chováním některých postav. A já vím, že od tohoto se neočekávají kdo ví jaké překvapivé zvraty, ale tohle je blbé pouštět i dětem. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

a: "Ty vole, máš fakt krutej bejvák"--- b: "Bejvák?!?" --- c: "Domnívám se, pane, že jde o slangový výraz označující dům. Je to idiom." --- b: "Aha." --- a: "Proč mi říkáte idiom?!" Neřekl bych, že je to tak špatné. Zdejší hodnocení je podle mého názoru dost zaujato všeobecnou tendencí posuzovat několikeré pokračování hůře nežli předchozí díly. Tomuto stereotypu se samozřejmě dá čelit jen do jisté míry - ale co byste ještě chtěli, vždyť v tomto případě se jedná o kompletně inovovaný film. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento film vznikol z čiste komerčných úmyslov jeho tvorcov, ktorí chceli využiť, v tých časoch, populárneho Macaulaya Culkina, aby ešte vytrieskali nejaké tie doláre. Po veľkom úspechu prvých dvoch častí komédie "Sám doma" sa dalo čakať, že diváci budú zvedaví na ďalší snímok s týmto blonďatým chalaniskom. Lenže v tomto prípade už to zďaleka nefungovalo tak ako pred tým. Narýchlo spichnutý scenár je nudný a mutujúci Macaulay už stratil svoje detské kúzlo. ** ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Zkorumpovaný šéf bezpečnosti (John Larroquette) v domě, který sleduje kamerové záznamy, se v jednu chvíli dívá na film Na sever severozápadní linkou (1959). Zatímco závěr Hitchcockova thrilleru se odehrává na památníku Mount Rushmore, dějištěm finále tohoto filmu je obdoba monumentu s lehce upraveným názvem Mount Richmore. (PlayEasy)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 38,1 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 76 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama