Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA 101 Dalmatians (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Majitelka módního ateliéru je nadšena návrhem mladé návrhářky Anity, která se nechala inspirovat svým psím miláčkem, dalmatinkou Perdy. Když se však od ní dozví, že dalmatini mají jemnou srst pouze jako štěňata, pustí se do realizace ďábelského plánu. V rozpadlém klášteře na venkově začne shromažďovat skoupená či jejími poskoky Horácem a Kašparem uloupená štěňata dalmatinů. Mezitím se Anita díky své dalmatince seznámí s osamělým tvůrcem počítačových her Rogerem, který má dalmatina Ponga a problém s milionářem, pro něhož vytváří počítačovou hru. Stále ještě nedostal zaplaceno, protože nedokázal vytvořit patřičně povedeného padoucha. Netrvá dlouho a koná se svatba, a pak trvá jen o něco málo déle, než manželé Anita a Roger mohou svým mazlíčkům Pongovi a Perdě blahopřát k přírůstku do rodiny v podobě patnácti malých dalmatinů. Dlouho se však neradují, protože Cruella už má na ně políčeno. Její poskoci všechna štěňátka uloupí a dopraví do skrýše, kde už se bezcitný jirchář chystá stáhnout kůži z 99 malých dalmatinů. Tomu je samozřejmě třeba zabránit a postarají se o to zvířata, která se spojí a řádně vytrestají nejen Kašpara s Horácem a jirchářem, ale také samotnou Cruellu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Kamen: 1. Cruella De Vil - Dr. John ,2. One Hundred and One Dalmatians ,3. The House of De Vil (Cruella's Catwalk) ,4. Daisy Daisy (Anita Goes Swimming) ,5. The Wedding ,6. Going to Have a Puppy ,7. Birth (15 Puppies)/The Heist ,8. Kipper the Die Hard Dog ,9. Woof on the Roof ,10. Rescue ,11. Kipper Finds the Puppies ,12. Pup, Pup, Pup, Pup, Puppies ,13. Reunion in the Barn ,14. Puppies in the Mist ,15. Home (One Big Happy Family) , ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

V tejto hereze sa uskutocnila zakonita nepodarena premena animacie 101 kusov odpornych psov do filmovej hranej podoby. Nemoznost jej prenosu je odzrkadlena v tupom a naivnom pribehu plnom hnusnych psov, klisovych vztahov a prehravajucich hercov. Film pije krv a zanasa mysel falosnou dobrotou. Slaboduchy hereticky pocin. ( videne 26.12.2019, markiza) ()

Reklama

helrohir 

všechny recenze uživatele

V detstve som mal tento film veľmi rád, pretože okrem zaujímavého a miestami zábavného deja, som vždy pociťoval voči psom ako zvieratám osobité sympatie. Lenže keď som tento film nedávno znova videl, až také nadšenie ako v detstve som logicky nepociťoval, skôr naopak. Ale aj za nutnej dávky nostalgie nechám aspoň tri hviezdy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak Cruella by ráda byla v něčem černobílém? Při pohledu na její afektované pojetí prostřednictvím G.Close bych to viděl na sněhobílou svěrací kazajku a černé polstrování cely v psychiatrické léčebně.. Průměrné zpracování slavného příběhu z pera Dodie Smith, při kterém děti potěší všechna ta roztomijá štěňátka dělající loužičky, dospělí čekají na závěrečné titulky a doktor House nestačí ani na funkci veterináře.. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Hravá komedie s velkou mírou infantility. Taková ryze animovaná látka se do hraného světa přenáší jen za cenu občasného kýče a přehrávání. Je to v podstatě stále stejné - uřvané, dojemné a občas vtipné. Lepší prodej plyšových chlupáčů ale způsobila hlavně neodolatelně zlá Glenn Close, jejíž charisma film táhne. Děti se budou bavit i bez ní, Vás ona zachrání. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Film vyvolal obrovskou dalmatinománii a spousta dětí si po zhlédnutí snímku tohoto psa pořídila. Ovšem po pár měsících se velmi zvýšil počet opuštěných a vyhozených dalmatinů. (HappySmile)
  • Když se Glenn Close objevila na scéně jako Cruella ve své děsivé paruce, kostýmu a make-upu, jeden z psů hrající Perdyho se opakovaně pokoušel odplížit se. (HappySmile)
  • Jasper (Hugh Laurie) v jedné ze scén stojí na střeše starého sídla. Na konci filmu pak můžeme spatřit kulhajícího psa Kippera. V knižní novelizaci je pasáž, kdy Jasper s pistolí v ruce zastrašuje Kippea a ten následně spadne ze střechy. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama