Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA 101 Dalmatians (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Majitelka módního ateliéru je nadšena návrhem mladé návrhářky Anity, která se nechala inspirovat svým psím miláčkem, dalmatinkou Perdy. Když se však od ní dozví, že dalmatini mají jemnou srst pouze jako štěňata, pustí se do realizace ďábelského plánu. V rozpadlém klášteře na venkově začne shromažďovat skoupená či jejími poskoky Horácem a Kašparem uloupená štěňata dalmatinů. Mezitím se Anita díky své dalmatince seznámí s osamělým tvůrcem počítačových her Rogerem, který má dalmatina Ponga a problém s milionářem, pro něhož vytváří počítačovou hru. Stále ještě nedostal zaplaceno, protože nedokázal vytvořit patřičně povedeného padoucha. Netrvá dlouho a koná se svatba, a pak trvá jen o něco málo déle, než manželé Anita a Roger mohou svým mazlíčkům Pongovi a Perdě blahopřát k přírůstku do rodiny v podobě patnácti malých dalmatinů. Dlouho se však neradují, protože Cruella už má na ně políčeno. Její poskoci všechna štěňátka uloupí a dopraví do skrýše, kde už se bezcitný jirchář chystá stáhnout kůži z 99 malých dalmatinů. Tomu je samozřejmě třeba zabránit a postarají se o to zvířata, která se spojí a řádně vytrestají nejen Kašpara s Horácem a jirchářem, ale také samotnou Cruellu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Pertinacia 

všechny recenze uživatele

Mnohem slabší než původní animovaný film. 95 % kouzla originálu je pryč a místo něj tu máme nekonečné záběry na zmateně pobíhající zvířata a spoustu prvoplánového humoru à la Sám doma. Roger a Anita jsou strašně nesympatičtí. Jediná Cruella se vyrovná své animované předloze, ale má tu pohříchu málo prostoru, takže ani ona hodnocení příliš nevytáhne. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zase jsem měl takový pocit, že v dětství prostě vnímáte filmy jinak a vůbec vám nevadí, že nejsou vtipné, hlavně, že jsou roztomilé a že se tváří jako groteska. Tenhle film má něco ze "Sám doma", ale přitom vůbec není tak vtipný a dějově zábavný. Glenn Close je ale ve své roli dokonale démonická, až na ten konec, kde skončí fakt blbě. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Když je na scéně Glenn Close, film se proměňuje v úžasnou hyperstylizovanou avantgardní a energickou podívanou. Jakmile v obraze není, jde o unylou devadesátkovou komedii. Průměrné hodnocení tu je k ničemu - ten film zanechává ve svých nejsilnějších momentech ten nejlepší možný dojem v rámci toho, čím může být. Holt to nezvládá konstantně. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vo svojej dobe by som asi neľutoval, ale ide o deväťdesiatkový prefabrikát pre deti a zopár dospelých s minimom humoru a otravným finále. Glenn Close je v hlavnej úlohe dokonalá, akoby sa pre túto úlohu narodila, na nej sa ale celý film postaviť nedá. Réžia je mdlá, atmosféra aspoň v centre Londýna ujde, tmavé finále, ako zase spomínam, ale u mňa všetko zabilo. No a inokedy krásna Joely Richardson s týmto divným účesom mi tiež netrhala žily. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Neškodná podíváná, která se hned po koukání vypaří. Glenn Close vypadá psychopaticky, ale pro mě to není záporačka v pravém slova smyslu. Dětičky potěší pohled na stovku dalmatinů, ovšem já na roztomilá zvířátka nejsem. Takže je to taková průměrná komedie, kterou prozáří pan Weasley a doktor Laurie v mile netypických rolích. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Na film bylo použito 217 dalmatinů. (Teres)
  • Jeff Daniels (Roger) přiznal, že se mu na natáčení několikrát stalo, že uslyšel autoritativní hlas přikazující psovi: "Sedni!" načež se okamžitě svalil na židli, aby následně slyšel: "Ne ty, Jeffe." (HappySmile)
  • Glenn Close (Cruella) vykouřila více než 200 speciálních bylinkových cigaret. Na normální tabák je herečka alergická. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama