Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování hororu Dům tisíce mrtvol - pár měsíců uběhlo od doby, co rodina masových vrahů Fireflyových poslala k odpočinku několik svých posledních obětí, mezi kterými byl i poručík George Wydell, bratr současného šerifa. Ten spřádá na Fireflye, v médiích proslavené jako Ďáblovy odvržence, osobní vendetu. Při obklíčení jejich domu přesilou místních policejních jednotek se dvěma členům rodiny podaří z domu prostřílet a utéct. Za jejich dopadení je Wydell schopen obětovat snad úplně všechno. Prozatímní neúspěch ho donutí najmout si Nesvatou dvojici, dva neméně brutální texaské vrahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

lamps 

všechny recenze uživatele

Wow. Že je Rob tak trochu deviantní úchyl, to ukázal už v předchozím lidumilném příspěvku do žánru "kdo k nám domů vejde, tomu hlava sejde", ale v tomhle dovětku doslova přikládá na svůj kontroverzní status střelný prach. Nadměrně stylizovaný thriller, který si nebere žádné servítky, nehledá kompromisy a na diváka to rozbaluje dost neotřelým způsobem, jímž zkušeně drží po celou dobu jeho plnou pozornost - Zombie totiž řádí jako utržený ze řetězu a vymýšlí desítky režijních postupů, které jsou sice čistě eklektické, ale jejich kadence a dokonalé sladění s aktuálním děním a perfektně zakomponovaným soundtrackem je činí hodně nápaditými a zábavnými (od montáže přes stop-motion až po překrývání obrazu a subjektivní hlediska). Samotný příběh je navíc vystavěn tak, aby se vysmíval hororovým konvencím a kritikům (skvělé cameo potrhlého cinefila), začíná akční pasáží, která by mohla být v podstatě konečnou, a ve finále nabízí hned čtyři postupná vyvrcholení. Sice se mi trochu zvedal kýbl z většiny postav (snad každá je alespoň trochu zlá, dobro zde zcela absentuje - což ale zajišťuje ještě větší nepředvídatelnost) a to, jak Zombie dělá z odporné lidské havěti v závěru skoro mučedníky, je vysloveně na přesdržku, ale jinak se zkrátka jedná o hodně zábavnou a morbidní jízdu plnou odkazů a filmařského elánu, což pro mě bylo tentokráte silnějším vodítkem při hodnocení... ()

Adrian

všechny recenze uživatele

Úchylný pošuk v svojom druhom režisérskom počine ukázal, že hlavu nemá totálne vymydlenú a viaceré žánre (od exploitation až po road-movie) a ich podruhy má "napozerané" a rovnako dobre vie evokovať feelilng doby 70´s. Dialógy rezonujú v mantineloch "geniálne" až po "WTF". Miestami perfektná hra so zabehanými "pravidlami" (hlavne prehodenie rolí trpiteľ/sadista v závere), avšak na môj vkus nehorázne naťahovaná (hmm, keby bolo viacej nahotiniek so Sheri Moon, možno by som sa na celú vec pozeral inakšie ;-) ). Panoptikum úchylov celého sveta každopádne našlo svojho nového guru! P.S.: I moja dokonala maličkosť sa môže občas prekríknúť a zmýliť v úsudku :) Po druhom pozretí musím rozhodne s hodnotením hore -> vyššie zmienené pozitíva sa totiž výrazne umocnili. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola extrémna brutalitka a brutálna jednohubka. Skvelé vykreslenie psycho rodinky na pohľadanie, ktorí sú ozaj nechutní fa brutálni a ich fanatické činy presahujú všetky medze. Dobrá atmosféra a Filmová fanatickosť Roba Zombieho (priezvisko nemôže byť trefnejšie) sa mi začína sakra páčiť. 80%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Lepší než Dům tisíce mrtvol (až na Spauldinga, tady už tak hustej neni). William Forsythe je bůh. To tak pro začátek. Rob Zombie je prostě dobrej. A navíc je vidět, že ten člověk má fakt nakoukáno už jen kvůli castingu, protože vidět Kena "kositele zombíků" Foreeho pohromadě s Dannym Trejem a úchylnou držkou Michaelem Berrymanem je prostě ráj. Btw Sheri Moon je maximálně pomrdáníhodná (zvlášť když dělá ty svoje chinese, japanese, look at these tanečky) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že pomaly začínam prichádzať na chuť režisérskemu štýlu Roba Zombie, ktorého som doteraz registroval predovšetkým ako hudobníka. Na dráhu režiséra sa dal len nedávno. Videl som zatiaľ všetky jeho diela. Najviac som spokojný práve s "The Devil´s Rejects". Príbeh o trojici bezcitných vrahov, čo sú na úteku pred zákonom je volným pokračovaním jeho prvého filmu "Dom tisícich mŕtvol". Žánrovo je to však dosť odlišný snímok, aj keď tiež obsahuje nemalú dávku brutality a násilia. "Vyvrženci pekla" sú krvavou road movie s retro horrorovým feelingom. Záverečná video klipová scéna je výborným zakončením tohto vražedného filmového besnenia. **** ()

Galerie (121)

Zajímavosti (22)

  • V miestach, kde bola natočená väčšina filmu, sa iluzionista Chriss Angel pokúsil o jeho známy kúsok - pochovanie zaživa. Režisér filmu Rob Zombie bol samozrejme pri tom. (TinoArts)
  • Karen Black požadovala daleko vyšší plat za roli matky Firefly. Rob Zombie k tomu nesvolil a požadoval přeobsazení této role za zkušenou herečku Leslie Easterbrook. (c.tucker)
  • Když šerif John Quincy Wydell (William Forsythe) zatlouká hřebíky do rukou Otise B. Driftwooda (Billiho Moseleye), je vidět, že hřebík v levé ruce je zaražen téměř po hlavičku. V dalším záběru je hlavička hřebíku od kůže mnohem dál. (Geriel)

Reklama

Reklama