Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (476)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Silácké pózy v epileptickém střihu a příběhu, který toho chtěl říct zbytečně moc. Tonyho vizuální anarchie (umírněnější než v Muži v ohni) se mísí s výborným soundtrackem a vyrábí hutné, pro někoho zcela nestravitelné peklo. Není to akční film, ani syrová životní výpověď jedné ženy. Je to žánrově nezařaditelný mix barev, zvuků, atraktivních prostředí a slušných hereckých výkonů. Zábavný, mohu-li tvrdit. Ale stále zbytečně silácký a zcela mimo realitu všedních dní (tj. s nulovou šancí více tématicky zasáhnout). ()

venus 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům se dostal do ruky velmi poutavý námět, ze kterého mohl být filmový trhák... bohužel to nejzajímavější - samotný lov lidí, je ve filmu minimálně, vlastně téměř vůbec. Když to shrnu byly to 2 hodiny nedůležitých šarvátek, bláznivého střihu, divných barev, plné amerikanismu a rádoby drsných řečí. Takže plno sraček, co najde v kdejakém americkém akčním filmu... ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard Kelly .. Tony Scott se stejně jako jeho brácha dopustil loni filmařského kroku vedle! Scénář je sice dosti nápaditý zejména černý humor je výborný, ale závěrečné vyústění to dosti kazí. Také osobité vizuální zpracování je tentokrát dotažené až do extrému, který už mi neseděl. Chaotické, přefiltrované a zmatené. Kladem je parádní soundtrack a kráska Keira v hlavní roli, kde mi nikterak nevadila. Svoji dosti netypickou postavu zvládla velmi dobře. Zbylé osazenstvo je taktéž dobré, zejména Rourke a Liu jsou více než přesní, stejně tak Green a Zielering tradičně tragičtí. Přesto všechno je tento film zklamáním! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 4/10/// +drsná Keira v drsném filmu, našlápnutá hudba, akce -debilní kamera, a proboha ten střih, v závěru film působí natahovaně/// Rozhodně stojí za to vidět. Nejvíc mě těší, že jsem se v ději neztrácel a tu nepřehlednou a obsáhlou dějovou změť v pohodě stíhal. Horší je to s obrazem, který mi tady nevadil tolik jako ve filmu Muž v ohni, ale stejně je to k zblití. Nevím co si o sobě Tony Scott myslí, ale mě jeho režijní rukopis není vůbec pochuti. Naposledy si mi od něj nejvíc líbil film Poslední skaut a to už je pěkná řádka let. I tak ale ten film jde. Je pěkně našlápnutej, krvavej a drsnej. Keira je boží a nebýt to tak dlouhé, asi bych šáhnul i po 4*./// Celkem 67%/// ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Scottův epileptický střih a kamerové filtry mám velmi rád. Svým způsobem bych ho dokonce nazval průkopníkem v daném oboru. Ovšem Domino je obsahově natolik neatraktivní, neodpovídající, odtažité a studené, že jsem mu bohužel nepřišel na chuť. Keira Knightley může být sebedrsnější, vizuálně to může být sebevětší divočina a stejně mi to přijde jako nepřehledná povídačka na dobrou noc. Akce je minimum a když, tak je formálně přehypovaná do takových rozměrů, že je sice nesmírně cool, ovšem vyčíst z ní cokoliv je nadmíru těžké. Hudba se jednoznačně opakuje z Man On Fire a kdo to nezaregistroval/neslyšel nechť si nechá profouknout uši. Příběh lovkyně lidí jednoduše dějově nemá tu potřebnou šťávu, ač je to vizuální divočina a prvotřídní surová, neučesaná, nespoutaná řezničina. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Pri natáčaní scény, kde Domino (Keira Knightley) strieľa z dvoch zbraní naraz, dopadla jedna z horúcich nábojníc na jej krk a spôsobila jej popáleninu druhého stupňa. (TheRoller)
  • Při natáčení scény, v níž Keira Knightley (Domino Harvey) střílí ze dvou samopalů, herečka přišla k neobvyklému malému zranění: "Když jsem tak střílela a řvala, byla jsem do toho tak zažraná, že jsem si ani nevšimla, že několik nábojnic odlétlo tak blbě, že mi popálily krk. Až když jsem ze sebe ve sprše splachovala umělou krev, tak těch několik fleků prostě nešlo pryč. Vypadalo to jako cucfleky. A bylo to vlastně super! Když se měl lidi ptali, co jsem dělala, mohla jsem jen tak ledabyle mávnout rukou a říct: Ále, to jsou jenom popáleniny od mýho samopalu." (NIRO)
  • Slovo "fuck" a jeho různé obměny zazní ve filmu 123x. (3DD!3)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama