Reklama

Reklama

Maska zrcadla

Trailer

Bílá královna upadla do hlubokého spánku a jen tak se neprobudí. Celé její království pokryl černý stín. Rovnováha mezi temnotou a světlem byla narušena a znovu nastolit ji dokáže pouze Maska zrcadla. A tak se Helena, sama uprostřed neznámé země, vydává na dlouhou cestu za ztraceným šperkem, který musí nalézt dříve, než temnota zahalí Svět snů navždy. Autorem scénáře je držitel mnoha ocenění v oboru fantasy Neil Gaiman a i jeho zásluhou se z Masky zrcadla – díky kombinaci hraných scén a animací - stala lahůdka pro oči i duši. Poznejte zvláštní a tajemná stvoření v neuvěřitelném světě fantazie, k jehož dokonalosti přispívají i působivé obrazové prostředky a nekonečná představivost výtvarníka a režiséra Davea McKeana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Faye 

všechny recenze uživatele

..... „Často si pleteme to co si přejeme s tím, čím to ve skutečnosti je.“ Po vizuální stránce naprosto omračující už od úvodních titulků. Příběh Heleny, která se po konfliktech s rodiči ocitá ve Městě světla plné masek ..... bez masky (pouze s vlastní tváří) ..... „Jak poznáš jestli jsi šťastná nebo smutná, když nemáš masku? Nebo rozčilená? Nebo připravená na moučník? -Mám obličej.“. „Abych byl upřímný, vy lidé pro mě vypadáte všichni stejně. Bez pořádných obličejů můžete být kdokoliv.“ Černé lepkavé bláto ze Země stínů, z kterého s každým plesknutím vznikne pavouk s obrovským okem. Okřídlené kočky s lidskou maskou, které si pochutnávají na knihách. Urážlivé létající knihy „Dokud si myslí, že se ti nelíbí, tak se stěhují zpátky do městské knihovny“. A možnost okny nahlédnout do reality, na sebe sama. Originální šílenost u které jsem pouze na pochybách pro koho je vlastně určená, ale pro děti asi ne. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Od začátku vizuální orgie v podání jedinečného a nezaměnitelného stylu Davea McKeanea. Scénář Neila Gaimana klame několikrát tělem a zavede opět tentokrát diváka do světa snění nebo snad reality :-), který umí Neil vystihnout naprosto precizně. Jen doufám, že spolupráce těchto dvou hvězd na poli filmu neskončí u tohoto jedinečného díla. ()

Reklama

Deschain 

všechny recenze uživatele

Jeden z vizuálne najkrajších a najpôsobivejších filmov. McKean a Gaiman sa našli pri tvorbe Violent Cases, pokračovali Sandmanom a ich spolupráca trvá dodnes. Aj keď dej tu plynie pomaly a zvraty sú tu asi dva, pozeralo sa mi na to príjemne. Vďaka farebnému tónovaniu a občasným rozmazaným obrazom mi tie počítačové triky (ako u mnohých filmov) vôbec neprišli umelé a vybočujúce z obrazu. V mnohom mi tento film pripomenul ďalšie - Čarodejníka z krajiny Oz, Nekonečný príbeh, Labyrint, Stopárovho sprievodcu po galaxii, ale nepociťovala som to ako vykrádanie, skôr ako poctu týmto dielam. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kouknul jsem na to kvůli spoluscénáři Neila Gaimana, který tam je vidět. Ale celkově mi to připomínalo animace Monty Pythons z Létajícího cirkusu, jen bez toho nadhledu a ironie. Před šesti lety jsem ten film přitom viděl poprvé, jsem zjistil, a vykouřil se mi spolehlivě z hlavy, žádná silná, zapamatováníhodná scéna... Dvě hvězdy za animaci a Gaimana. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

MirrorMask predstavuje moje zoznámenie s Neilom Gaimanom (budúci týždeň zoznamovanie pokračuje, keď sa mi do rúk dostanú komixy Sandman a román Nikdykde) a je to priam dokonalé zoznámenie. Jediný pocit, ktorý sa u mňa po pozretí filmu vyskytoval, bolo až detské nadšenie z práve videného. Film je jednou úžasnou fascinujúcou prechádzkou po svete snov, kde sa fantázii nekladú medze a všetko je možné. Čo filmu vládne a robí ho naprosto odrovnávajúcim, je atmosféra, ktorej snovosť a podmanivosť musí zaručene dostať každého, a skrz-naskrz geniálne vizuálne prevedenie, z ktorého som mal klapnutú sánku počas celej stopáže. Týmto elementom skvelo sekunduje pomerne rôznorodý soundtrack, dotvárajúci ešte výraznejšiu atmosféru. Kolegovia tu viac či menej kritizujú príbeh, ktorého jednoduchosť mi vôbec nevadila, skôr naopak, prílišná prekombinovanosť by bola v prípade MirrorMasku imho skôr na obtiaž. A vlastne príbehom v jeho pravom slova zmysle sa dá nazvať vo filme len málo (prakticky len začiatok a trochu tá línia priebehu udalostí v snovej časti filmu), gro filmu tvorí skôr séria fantastických snových pasáží, dotýkajúca sa príbehu len sčasti. Ako som už povedal, moje nadšenie z filmu je zhruba tak veľké ako fantázia pánov McKeana a Gaimana a s maximálnym hodnotením neváham ani na sekundu. 10/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Rozpočet: 4,000,000 dolarů. (Saku)
  • Verze klasické písničky Burta Bacharacha "Close to You", kterou v tomto filmu předvedla Josefine Cronholm ve scéně, kde je Helena oblečená jako služebná, byla inspirována cover verzí písničky od skladatele Wayna Horvitze, která se objevila na albu "Great Jewish Music: Burt Bacharach" (1997). (HappySmile)
  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městě Brighton. (Saku)

Související novinky

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

25.08.2007

Fantasy Hvězdný prach se v zámořských kinech kdovíjak nedaří, ale recenze nešetří chválou, a tak se pozvolna začíná uvažovat o adaptaci další knížky Neila Gaimana. Tentokrát by šlo o Nikdykde,… (více)

Reklama

Reklama