Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

tron 

všechny recenze uživatele

„Však som tvoja jediná?“ – „Samozrejme. Ako všetky.“ Každý, kto videl prvé filmy švédskeho režiséra Hallströma (ČO ŽERIE GILBERTA GRAPEA?), vie, že to, čo zalieva teraz, je slabá káva. Situácia je o to rozčuľujúcejšia, že v posledných rokoch pravidelne prehajdáka obrovské rozpočty, slávnych hercov, bombastickú výpravu i netradičný scenár. Všetko je mu jedno. Je priehľadný, trápny, starecký, patetický. V najlepšom prípade nudný. Potopil už Kevina Spaceyho (OSTROVNÉ SPRÁVY) a Roberta Redforda (ŽIŤ PO SVOJOM) a v zdĺhavom, únavnom, čudnom (slnečné okuliare?) a stereotypnom CASANOVOVI by drasticky zle vrátil Heatha Ledgera naspäť k jeho blbým začiatkom (10 VECÍ, KTORÉ NA TEBE NENÁVIDÍM)... keby talentovaný Austrálčan ešte v tom roku nedostal svoje najlepšie „dospelé“ úlohy (SKROTENÁ HORA a LEGENDY Z DOGTOWNU). Ledger do postavy najslávnejšieho zvodcu všetkých čias nedorástol, tá rola je pre iný typ herca (predovšetkým staršieho). Ak je ale on ako Giacomo Casanova "len" nevhodne obsadený, čo dobré sa dá potom poslať na adresu vedľajších figúrok, nenápadito stvárnených za bežných okolností nápaditými hercami (Oliver Platt, Jeremy Irons, režisérova manželka Lena Olinová, najlepší je nepodarený sluha Omid Djalili)? Nevraviac o bezzubej Sienne Millerovej ako žene, ktorá zlomí Casanovu (a divák netuší, prečo). Kým niektoré z posledných Hallströmových filmov do zdarného konca dotiahli aspoň výnimoční herci (PRAVIDLÁ MUŠTÁRNE) a neskutočná výprava (ČOKOLÁDA), CASANOVA je rutina s hŕstkou lepších okamihov (rukavica, kláštor, záverečná dobre inscenovaná tímová bitka). ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

V Benátkách jsem byl třikrát. Je to zajímavé místo, ale přece jen špinavá, smradlavá voda, černoši snažící se prodat vám papírového Mickey mouse, který sám tancuje a náměstí Marca Polla plné holubů a jejich ,,produktů", mi nikdy nepřišlo tak atraktivní jako Benátky v podání Lasse Hallströma, kde je každá dáma v barevné róbě překrásná a miluíjcí. Kde město žije karnevalem, vše je krásně barevné a mezi tím vším se pohybuje proslulý milovník Giacomo Casanova, který dokáže učarovat každé dívce. Ale co se stane, když nějaké dívka učaruje jemu a on se zamiluje. Navíc je již zaslíbena jinému a je to militantní feministka. Známému svůdci nezbude nic jiného než rozjet hru plnou záměn identit v pohodové komedii se skvělými herci, scénářem a kamerou, kdy se člověk ani jednou v příběhu neztratí, ale o to více se nasměje. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström, známý spíše komornějšími dramaty typu Pravidla moštárny, se úspěšně pustil do hollywoodského mainstreamu. Ze začátku to vypadá, že nás čeká další průměrný hollywoodský vývar, ale s postupem času tahle bláznivá show získává stále větší grády. Jsou tady skvělé hlášky a výborné jsou zejména vedlejší postavy. Jejich bezkonkurenčním králem je Oliver Platt v roli obtloustlého Paprizzia, který je opravdovou třešničkou na dortu. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Už z úvodních titulků je poznat, že tenhle film je dělaný s láskou. A je to báječná podívaná. Humor, romantika, dobrodružství. Pohladí po duši, můžete na něj zajít do kina s kamarády, s drahou polovičkou i s rodinou. Líbit se bude všem. Pěkné, moc pěkné. Po odchodu z kina jsem odcházela s příjemným pocitem báječně strávených dvou hodin. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval, ale nakonec volím nížší hodnocení.. Důvodů je několik. Určitě pozvolný a nesvižný úvod. Prvních třicet minut mě za tónů klasické hudby příliš nechytlo, režisér dlouho představuje situace, postavy (kterých je požehnaně) apod. Zamotané je to v těchhle pasážích hodně, děj je utahaný a NIJAKÝ, ale musím uznat, že to tvůrci zvládli i svižně rozmotat. Zkušený Hallström, který udělal ralativně velký žánrový skok, tak natočil oddychovou zábavu, která neurazí, a kterou po úvodní rozvleklosti oživí příjezd dvou bizarních postav - "sádlový" obchodník a vrchní inkvizitor. Nastává tak nejvíce podařená část filmu (i přes velmi předvídatelný scénář), ale na mém hodnocení se podepsal i závěr, kde je všeho už trochu moc. A především pak láska mezi dvěma hlavními aktéry působí hodně nevěrohodně. Být o pár záměn a převleků méně, volím jinak. Herecky film ale potěší nejvíce. Pro Heathe Ledgera byl rok 2005 více než příjemný. Ostatní postavy odvádějí to, co je třeba a rozhodně to není k zahození. Jedničku s hvězdičkou ale zasluhují i vznosná výprava, kostýmy a kamera. A místy příjemný humor!! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Skutečný Giacomo Casanova prožil posledních 13 let života na českém zámku Duchcov, kde pracoval jako knihovník, a kde taky sepsal své slavné paměti. V Duchcově roku 1798 zemřel. Jeho hrob se nedochoval. (claudel)
  • Skutečný Giacomo Giovanni Casanova (1725 – 1798) procestoval všechna významná města své doby a napsal kupříkladu knihy „Dějiny polského povstání“. Známějšími jsou však jeho „Paměti o patnácti svazcích“, které podávají podrobný obraz života v období rokoka. Nebyl jen sukničkář, ale také vzdělaným právníkem, studoval teologii, chemii, matematiku a medicínu. Byl také ředitelem divadla. (imro)
  • Nejnovější zpracování příhod legendárního svůdníka si odneslo z kin USA během prvních třech dnů (23. – 25. 12.) promítání 231 077 dolarů, celkem potom něco nad 11 milionů. (imro)

Reklama

Reklama