Reklama

Reklama

Důsledný vyšetřovatel Michael Riley je přesvědčen, že za zmizením patnáctiletého chlapce stojí úspěšný chicagský podnikatel Brian Dennehy. Ukrývá se opravdu pod maskou zábavného a laskavého souseda sériový vrah? (oficiální text distributora)

Recenze (13)

WUTEN 

všechny recenze uživatele

Bohužel příběh začíná od konce Gacyho vraždění, o jeho životě se skoro moc nedozvíte, a že je o čem natáčet. Režisér se více zaměřil na pohled detektiva a jeho osobního života a na Gacyho samotného. Ve filmu se nedozvíte ani moc o konkrétních případech, ani jaký dostal trest, ani nějaké časové, faktické podrobnosti o jeho případu. Je to takový Tom a Jerry, Brian je ten Tom, protože ten vždy dostane na konci od té negerské uklízečky takovou raketu. Napětí se každou minutou stupňovalo, byla to psychologická válka mezi detektivem a sériovým vrahem, tady je vidět že nepotřebujete vagón krve aby jste natočili nějaký napínavý film o sériovém vrahovi a detailní záběry rozpitvaných mrtvol. Brian zahrál tak dobře toho bisexuálního sadistického vraha, že z něho šel strach, stačil jeho pohled. Když si člověk koukne do historie sériových vrahů ve Spojených státech nebo kdekoliv jinde na světě, tak 1/4 až 1/3 všech sériových vrahů mají jinou orientaci než heterosexuální. Je to stejné i mezi ženami. Homosexualita byla ještě před více jak 50 lety i v Československu zakázána, obdobně to platilo i pro ostatní sovětské republiky a západní země na tom byli stejně. Několik tisíc let to bylo zakázané a teď je to povolené a ještě to vyškrtly ze seznamu úchylek. Byl vždycky důvod proč něco zakazovat, není to nějaká diskriminace, jenom protože má někdo jinou orientaci, je to také tím že mají větší sklony k promiskuitě, abúzu drog, prostituci, zneužívání dětí, jsou roznašeči pohlavních nemocí, a ty jejich slavné registrované partnerství drtivá většina lezeb a homoušů nevyužívá. Pro mě, za to že to bylo natočené fakticky bez žádných velkých detailů samotných vražd, žádné litry krve, bohužel bez větších podrobností o jeho životě nebo o případech, jen opravdu dobré herecké výkony, hudba a atmosféra, za mě 3*. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Kvalitní televizní kriminálka volně inspirovaná skutečným příběhem SÉRIOVÉHO (ne masového jak ve filmu uvádí) vraha Johna W. Gacyho. Narozdíl od snímku "GACY" je dobře natočený a hlavně co mě překvapilo, tentokrát skvěle zahraná role Gacyho. Dennehy dobře vystihl povahu navenek silného, tvrdého podnikatele, vnitru však narušeného, vystrašeného psychopata, který hledá klid v omamných látkách a užívání-si s teenagery stejného pohlaví. Je smutné, že tento příběh je pravdivý a i přes dějové odlišnosti je kostra děje založena na pravdě. ()

Reklama

Iifka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla hodněkrát. Žádné nečekané lekačky a stříkající krev, je to spíš psychologicky pojatý příběh skutečného sériového vraha Johna Gacyho. Výborně zahrané. Jemu (B. Dennehy) tyhle role jdou, podobného blázna zahrál i ve filmu Za bílého dne. Líbila se mi i ta postava polského detektiva (M. Riley). ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u mnohých z podobné sorty filmů (na motivy skutečného sériového vraha) sledujeme policistu, který se snaží dopadnout toho svého ničemu. Tentokrát však trochu neklasicky, protože on vraha zná a jde jen o to mu vraždu dokázat. Film tak silně pracuje i s hlavním podezřelým a nabízí psychologický náhled do myšlení obou hlavních protagonistů (vraha a vyšetřovatele). Ovšem tohle sledujeme v zásadě celých 180 minut bez jakékoli akce a udržet napětí při pouhém „pátrání“ po tak dlouhou dobu je setsakramentsky těžké. Divákovu pozornost tak napíná jen velmi pozvolné odhalování, že s onou jednou vraždou to pravděpodobně ani zdaleka nekončí. To Catch a Killer je i tak při své stopáži poměrně koukatelné a to už nějaké uznání zaslouží. Nakolik děj filmu odpovídá skutečným událostem posoudit nedokáži, s Gacyho případem jsem obeznámen poměrně povrchně, ale „wiki“ to ví. Ovšem Brian Dennehy je jako Gacy dokonalý a teď už ho v něm uvidím vždycky. No bude to zajímavé, až po Jonhu Rambovi nepůjde šerif Teasle, ale John Gacy. Pěkných 50% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď sa niekto rozhodne natočiť snímok, ktorý by mal opísať skutočnosti okolo vyčíňania nejakého sériového vraha, mal by postupovať podľa faktov. Chápem, že je divák v úvode upozornený, že sú určite skutočnosti pozmenené, no "realita" je v takýchto prípadoch sama o sebe dostatočne krutá, nemusí byť ešte "prikrášlovaná" nejakými prvkami, ktoré síce nadväznosťou v tejto zmyslenej story dávajú zmysel, no aj tak. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Prvý film inšpirovaný skutočným masovým vrahom Johnom Waynom Gacym (Brian Dennehy). Zároveň to bol jediný film natočený ešte počas jeho života, pred jeho popravou v roku 1994. (Raccoon.city)
  • John Wayne Gacy (Brian Dennehy) zabil 33 mladých chlapcov, z ktorých sedem tiel nebolo vôbec dodnes identifikovaných kvôli pokročilému štádiu rozkladu. Boli pochované do spoločného hrobu s nadpisom: "Nikdy nebudete zabudnutí". Ide o tretieho najmasovejšieho vraha v dejinách USA s dokázaným počtom vrážd. (Raccoon.city)
  • Film bol inšpirovaný skutočným vrahom - Johnom W. Gacym. (Cappuccino)

Reklama

Reklama