Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (200)

Shit 

všechny recenze uživatele

Trošku dramatičněji podaná sestra v akci 2, tak na mě aspoň tenhle film na první pohled působí, rozhodně sem čekal víc, než jen už stokrát ohranej příběh o napraveným zmetkovi nebo rovnou o napravený celý třídě, aspoň ta občasná dramatičnost tomu přidává, jinak by to bylo spíš podprůměr, takhle aspoň průměr a to platí i pro Michelle Pfeiffer, která sice nehraje špatně, ale už sem jí viděl v lepších rolích ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ve filmových devadesátkách bylo v očích českých distributorů všechno nebezpečné - rychlost (Speed), pády (Terminal Velocity), hry (Wild Things)... Ale opravdu nebezpečné byly jen Nebezpečné myšlenky. Feel good odvar učitelských bijáků jako Džungle před tabulí a Panu učiteli s láskou. Typově dobře vybraná děcka a opravdu hodně tomu dává Michelle Pfeiffer v hlavní roli. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Čo postráda dej na uveriteľnosti (aj keď sa pýši nálepkou "podľa skutočných udalostí"), to plne vynahradzuje na sile a naliehavosti výslednej myšlienky - vzdelanosť nado všetko, alebo ako by povedal jeden postarší mŕtvy pán: "Učiť sa, učiť sa, učiť sa!" Pfeiffeorvá je opäť skvelá, uveríte jej každé gesto, každý pohľad, a spolu so zvyškom triedy robí polovicu filmu. Ostatok tvorí slušný scenár a réžia, ktorá očividne chápe, čo je to ghetto. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem před pár lety viděl a když jsem si ho znovu pustil, už mě tolik nenadchl. Dal bych i větší hodnocení, ale u tohoto filmu mi chybí jeho opravdovost. Michelle Pfeiffer bych tu roli se zamhouřením oka ještě věřil (znám ze svého okolí hrst učitelů, kteří se opravdu snaží být dobrými učiteli), ale těm dětem už ne. Pár napravených snad, ale rozhodně ne celá třída! Ale musím pochválit hudbu (abych jen nekritizoval), v čele s písní Gangster's Paradise. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov zaoberajúci sa problematikou nezvládnuteľnej farebné mládeže, tentoraz s mladou sexy učiteľkou. Tej sa nakoniec podarí prilákať deti k štúdiu natoľko, že keď po roku chce odísť pre nezhody s vedením školy, mladí ju nakoniec presvedčia aby zostala. Snímka Nebezpečné myšlienky rozhodne patrí ku kvalitnejším dielam americkej produkcie. Film sa dá vidieť, ale je podobný ako mnoho jeho predchodcov na túto tému. Nezabudnuteľnou súčasťou filmu je ale skvelý song deväťdesiatych rokov - Gangsters Paradise od Coolia. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Postava LouAnne mluví v jedné z natočených scén o herci Andym Garciovi jako o svém idolu. Tato scéna byla vystřižena. (tequilla)
  • Většina studentů ve filmu neměla žádné zkušenosti s herectvím. (TheRay97)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno