Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (200)

Mičl 

všechny recenze uživatele

Vyzáblá former marine Michelle Pfeiffer snažící se ukočírovat a dotáhnout k matuře černý, mexikánský a bílý (hrající si na negry) děti. Bez šťávy, trapně zdlouhavé a předvídatelné. Pokud chcete vidět dobrý film o rebelských studentících neuznávajících veškeré autority a mrdajicích na systém, pusťte si 187. A pokud chcete slyšet pořádnou pecku nepouštějte si Gangsta Paradise od Coolia, ale Amish Paradise od Ala Yankovice. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, či zvolený rpístup k látke je ten správny. Nemala by to byť namiesto teen cool záležitosti skôr sociálna dráma? Tie náznaky tu samozrejme sú, ale je jasné, akým smerom sa film bude vyvíjať a ako skončí. Dangerous minds sa snažili zopakovať recept Pánu učiteľovi s láskou pre novú generáciu, lenže podľa mňa je takýto prístup už trochu zastaralý. ()

Reklama

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Schématický film plný frází a klišé. Scénář je přesně podle hollywoodského modelu. Překrásná učitelka s úžasným vzděláním se dostane do školy k problémové třídě. Aby je zvládla, musí si vybudovat pozici svou předchozí kariérou u mariňáků. Pochopitelně ovládá karate. Po půl roce z dealerů drog a pouličního gangu vychová milovníky poezie, kteří se možná přihlásí na univerzitu. Propagační snímek amerického ministerstva školství. Jo a ředitel školy je černoch. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Když hispánský student z ghetta řekl své středoškolské učitelce, že "učitelé jsou chudí", a já se cestou z kina zamyslel nad svou výplatní páskou, pochopil jsem, že aspoň v jedné věci se naplnilo bolševické heslo Dohnat a předehnat Ameriku. Co se týká samotného filmu, vždy jsem ho považoval za matnou nápodobu Společnosti mrtvých básníků (můj vůbec nejoblíbenější "učitelský" film), kterou drží nad vodou jen přítomnost M.  Pfeifferové. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ve filmových devadesátkách bylo v očích českých distributorů všechno nebezpečné - rychlost (Speed), pády (Terminal Velocity), hry (Wild Things)... Ale opravdu nebezpečné byly jen Nebezpečné myšlenky. Feel good odvar učitelských bijáků jako Džungle před tabulí a Panu učiteli s láskou. Typově dobře vybraná děcka a opravdu hodně tomu dává Michelle Pfeiffer v hlavní roli. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Při výběru skladeb do soundtracku hodně pomohl producent Don Simpson. (tequilla)
  • Většina studentů ve filmu neměla žádné zkušenosti s herectvím. (TheRay97)

Reklama

Reklama