Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze (200)

JM87 

všechny recenze uživatele

Sakra, tohle nebylo úplně špatný. Ta dvojice k sobě fakt sedí, Vaculík a Norisová sou fajn, náměty jednotlivých dílů taky nebyly špatný, občas to bylo nudný, ale nevypadalo to úplně debilně. Jen to bohužel furt působilo celkem celkem neuvěřitelně, nebylo to správně podaný do toho tuzemskýho prostředí mi přijde... nevim... mělo to potencial... ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Atmosferická, místy perfektně mystická detektivka na pokračování, u které jsem se nenudil, i když mi její logika a rozuzlování k srdci nepřirostlo. Ale teď si tak říkám, že je vlastně fajn, že u nás takový seriál vznikl. Pravdou je, že u nás je toto vzácnost, a tak ji musím ocenit. Triky nic moc, chybky se vloudily i jinde, ale cekově 65% = 3/5 ()

Reklama

codeas 

všechny recenze uživatele

Po stylu komerčních televizí se reklama na tento nový seriál objevovala skoro měsíc dopředu. Původně jsem myslel že celý cyklus bude mít jednotné téma, ale opak je pravdou. Každý film je uzavřeným příběhem na určité téma............ Díl 1 : Tento díl nasadil laťku velmi vysoko. Příběh o tajmném hradu s pokladem, který tam zachovali řád rytířů zvaní templář. Seznamujeme se zde se studentkou Katkou (Zuzka Norisová) a publicistou Armínem (Lukáš Vaculík).Zároveň se zde objevuje Strážce duší - ten má za úkol ochraňovat dávno zapomenutá tajemství (což se mu nějak nevede) a tak dle seriálu jeho hlavním úkolem ochraňovat bezpráví.Záběry jsou jednoduché, je zachována jednota místa a vše se odehrává ve dne....... Díl 2: Příběh je pro naší zemi až tak hodně exotický a vzdálený, že se stává ihned nezajímavým. Záhadná -divně- vypadající maska dokáže pouhím nasazením zabíjet lidi. Dobře možná to je tím že mi Aztécká kultura není moc blízká, ale výkoný herců je přímo děsivý. Staší když se Vás zeptám "Pálí Vám to? "....... Díl 3Nebyl by to tajemný seriál nemít svého upíra. Po minulém dílu, kdy jsme ihne věděli kdo je ten "zlý" v tomto díle se to dozvídáme až na konci....... Díl 4 :Téma cestovnání v čas. Je to v dnešní době možné. Námět je zajímávý. Zpracování je horší. Rychlé -akční- pohyby kamery. Chaos umocňuje většina záběrů ve tmě, kdy se neví co se vlastně děje. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Český pokus o Akta X postavené na skutečných záhadách (nebo jejich mixu) je ve výsledku dost průměrným. První díl se mi líbil asi nejvíc, čím víc přibívalo exotiky, tím méně jsou epizody uvěřitelné. Když jsem viděl dva neschopné agenty britské tajné služby pobíhat po Zvíkově a okolí, přemýšlel jsem jenom, jestli to nemá být nějaká parodie. A samotná postava Strážce duší se stávala stále zbytečnější a řada dílů by byla zajímavější bez ní. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších českých seriálů, už jen proto že je pro ČR tak netypický. V dnešní záplavě nováckých a primáckých břeček a čétooidních rádoby umělečtějších seriálů prostě člověk seriál s takovou tématikou přivítá. Většína příběhů se mi svým zpracováním hodně líbila a herci taky byli slušní. Až budou reprízovat, rád zas zhlédnu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Seriál se natáčel na mnohých místech po celé republice, kromě Prahy se natáčelo v těchto městech a obcích: Havířov, Brno, Brno-Bystrc, Knihovna FF MU v Brně, Letiště Ruzyně, Orlická přehrada, zámek Hojník, Olomouc, Ostrava, Kroměříž, Blansko, Frýdek Místek, Boskovice, Náměšť nad Oslavou, Sloup, Šilheřovice, Křtiny, Mikulovice, Heřmanovice, klášter Rajhrad, Horní Údolí, Vrbno pod Pradědem, Zlaté Hory, zámky Letovice, Hnojník a Velké Losiny, hrad Houska, zřícenina hradu Holštejn, lesní hřbitov Hradec Králové. Natáčelo se také v Pardubicích na Pernštýnském náměstí, v kostele sv. Bartoloměje a v obci Malenovice. Hrad Vrchnov, který lze zhlédnout v 1. epizodě 1. série s názvem Tajemství templu, je ve skutečnosti hrad Veveří. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Výstava „Mexická sbírka F. Kasky“ je umístěna v historické budově Národního muzea v Praze na Václavském náměstí. (navabaca)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno