Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatele malého městečka jménem Antonio Bay terorizuje děsivá a nenávistná síla, která se ukrývá ve smrtící husté mlze. Pod jejím závojem číhá hrůzyplné tajemství, které musí lidé z města odhalit dříve, než bude pozdě. Přesně před 100 lety na skalnatém pobřeží izolovaného severokalifornského města ztroskotala v tajemné mlze loď s malomocnými. Zakladatelé města ji záměrně navedli špatným směrem, což znamenalo smrt pro všechny na palubě. Teď se duchové mrtvých námořníků vracejí ze svých hrobů, aby se mohli pomstít. Jsou zahaleni do nadpřirozené mlhy, uvězněni v rezidencích odlehlé komunity a hledají potomky těch, kteří město kdysi založili a zabíjejí každého, kdo jim chce překazit jejich vražedné úmysly. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj keď som originál videl a zdal sa mi slabý, nemyslel som, že sa dá niečo také ešte viac pokašľať! Aspoň keby natočili identický priebeh týchto udalostí, lebo to, čo tvorcovia vypladili v tejto skládke hnoja sa nedá popísať. Jediné, čo ich zachránilo bol rozpočet, ktorý umožnil zapojiť aspoň kvalitné efekty a mrazivú hudbu, pretože bez toho by mnou ani nepohlo. 40%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Divím se že to tak všichni zatracujete. Je to remake mnohem povedenějšího filmu než z toho ted vzniklo přesto i tohle mělo něco do sebe mělo to akci a napětí. Tvůrci mohli využít současnou techniku což se dobře projevilo ,určitě je dobře že příběh zasadili do současnosti viz mobil či notes. Být potomkem někoho kdo spáchal zločin se nevyplácí pomsta přijde dřív a nebo později stejně. ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkný, ale jinak zoufale sterilní remake pro náctileté blbky, který táhne dolů především nezáživná první hodina. Kouká se na to dobře, mozek se používat nemusí a za hodinu člověk ani neví, že to viděl. Tahle nová Mlha je především smutným obrázkem toho, kam spěje soudnost našich Hollywoodských soudruhů. Spěje do hajzlu a pánové by se měli raději rozmyslet, jestli "family friendly" horor, není protimluv. Soudě podle téhle neškodné Mlhy, je. A dost velkej. ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

„Něco je pod vodou.“ „Ale já už nic nevidím.“ A pak už nebyl. Jak je to vlastně s tou sochou a kdo měl držet dalekohled, pardon, triedr? A copak že s to chytilo na kotvu a zase spadlo dolů? S Harrym Potterem by se chtělo říci, že zlo se vrátilo do bradavic, zde vyplavalo na povrch. Doslova i do písmene. Otázky narůstají. „Úcta k minulosti šlechtí přítomnost.“ Ale Pol Pot a Hitler a Stalin byli také minulost. „Víš, jaký je rozdíl mezi trosečníky? Jedny moře vyplaví na břeh, s druhými smýká po celý život.“ Ale někde musí být mlha. Mlhová stěna, zlověstně se blíží, aby vše zabalila, obalila, přikryla. A začnou se dít věci. Symboly, nože, hodinky, váhy, koruna. Ze šlápot na stropě kape voda, mrtvol přibývá. Tajemný ostrov s leprou, hm, hm. Strach má už i kněz. Náznaky minulosti se skládají jako puzzle. Loď, socha z přídě, jméno lodi. Starý deník. A Elizabethiny vize. Vše se motá kolem otců zakladatelů, ale pozor, nebylo jich vlastně pět. No jistě, ta scéna ze začátku filmu. Chlapče, chlapče, měl jsi poslechnout maminku a nechodit k moři. Že se jeho maminka zachrání bylo nabíledni, ostatně hned na začátku jsem si ji tipla jako přeživší. Nápis na zdi „Spočteno, zváženo a rozděleno“, myslím že to bylo MÉNĚ TEKEL. Konečně víme kdo a proč, kdo se mstí potomkům. „Hříchy otců padají na hlavy jejich dětí.“ Počestnost se rozpadá jako zvětralý pískovec. Konečně je potrestán hlavní viník, smlouva naplněna. Mrtví mizejí, docházejí klidu. S nimi ovšem mizí i …. (*, alespoň hudba a některé záběry, a pro mne lepší než Bud Spencer.) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zatímco Carpenterova verze i dnes vibruje napětím, tak banální věc jako mlha skutečně vyvolává strach a vše do sebe dokonale zapadá, remake tohle všechno postrádá. V první třetině se při znepokojivých znameních sice občas objeví moment, který lehce zavoní atmosférou strachu, zcela se ho však nepodaří nahodit nikdy. Zmatení tvůrci se navíc nedokázali rozhodnout jak to vlastně s tou mlhou bude a nakonec se z ní místo děsivých přízraků vynoří řada nesmyslů, ohnilých vousatých klišé a taky znuděné poloprůhledné mátohy, které s ostrovany občas dokonce prohodí nějaké to slovo. Výsledkem je nuda bez tempa, bez gradace, bez nápadu, bez napětí, definitivně padající na hubu závěrem, který absolutně nedává smysl. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Remake klasického hororu stál producenty 18 milionů a během prvního víkendu promítání (14. – 16. 10. 2005) vydělal v USA 11,7 mil. dolarů. Celkový výdělek dosáhl na 29,5 milionu. (imro)
  • Selma Blair natočila skoro všechny kaskadérské kousky sama a strávila tak například 12 hodin ve vodě při natáčení podvodních scén. (imro)

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama