Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Stanfield má vše, po čem může muž jako on toužit. Jako specialista na ochranu bankovních kont má dobrou práci v bance v Seattlu a šťastnou rodinu. Jednoho dne se v jeho voze objeví Billy Cox a oznámí mu, že jeho rodina byla právě unesena. Zpět ji získá pouze tehdy, pokud podle přesných pokynů převede z účtů nejbohatších klientů banky po deseti tisících dolarů na jeho účet, celkem sto milionů. Což se však zdá nemožné, protože potřebný terminál byl v rámci probíhající fůze převeden na ústředí ve Wichitě. Jack se proto pokusí uplatit Williho - jednoho z únosců. Cox je odposlouchává a Williho před Jackem a jeho ženou Beth chladnokrevně zavraždí. Zatímco Jack se další den v práci snaží najít způsob, jak Coxovi vyhovět a provést požadovanou transakci, Beth doma přesvědčuje jeho komplice, že se jich bezohledný šéf po akci chladnokrevně zbaví. Má zoufalý muž, improvizující v téměř beznadějné situaci, šanci porazit chladnokrevného zločince s dokonale promyšleným plánem? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (277)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dvě hlavní hvězdy filmu Harrison Ford a Paul Bettany mám vcelku rád, ale je škoda, že se chytli v tak čiště nudném a průměrném filmu, který z průměrnosti vyhrabává snad až scéna převodu peněz, která za to rozhodně stála. Hlavní bod filmu je příběh, který je neskutečně omletý až to bolí, nedokáže ničím překvapit a ani akční scény nestojí za zmínku. Možná je škoda, že je film tak nevýrazný. On špatný určitě není, jenže nemá co nabídnout nového. --- Právě jsem se proboural k vašim účtúm. - To není možné. - Právě jste přišli o dvacet miliónů. Tak teď víte, jaké to je, když ztratíte něco, co milujete. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Filmově podprůměrné, zato on-line digitální vloupání do banky. Harrison Ford coby šéf síťového zabezpečení banky je zde strážcem pokladu, obětí i výkonnou rukou loupeže, když jsou jeho žena a děti vzaty za rukojmí v jeho vlastním domě. Bezradná režie vyústí v bezcílné pobíhání Forda i padouchů a to jaksi není to hlavní, co bych od akčního filmu čekal, že? Trailery: http://www.csfd.cz/film/194899-firewall/videa/ ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ford na to pořád má, o tom není žádného sporu. V dalším Indym nevidím problém. Bohužel Firewall je čistě rutinní žánrový guláš, který silně připomíná již zmiňovaného Rukojmího s Willisem s tím rozdílem, že není zdaleka tak temný a Ford není zdaleka takový drsoň jako Willis. Jeho spořádaný tatík mě tu příliš nepřesvědčil, zato druhá půlka je mnohem lepší. To je ten starý pardál Ford, jak ho známe z Air Force One, či z Ryanovek a nic mu nesluší víc, než zkrvavený obličej a chvějící se tělo. Závěr je skutečně ten jediný strhující moment filmu a finální rvačka je neskutečně působivá. Bohužel víc toho není. Bettany je neslaný nemastný a samotné bankovní machinace těžko pochopitelné (silně pochybuji, že takhle to v reálu chodí) normálního divákovi - bez jediného náznaku vysvětlení, pomocné ruky - ani ťuk. Tápání a vcelku podprůměrná věc. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Snaha o odlschoolový triler (téma IT je dosť triviálna) je sympatická, ale aby to fungovalo ako napr. V POSLEDNEJ CHVÍLI alebo KLUB VYDIERAČOV, chýba tomu od polovice spád a akčné zakončenie je takmer trápne. Hudba občas dodáva fajn napínavosť, ale Ford už je na akčných hrdinov starý... Sklamalo ma to o trochu menej ako STRÁŽCA so Sutherlandom... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Forde, Forde, vždycky na tě dojde. Tahle úprava oblíbeného úsloví mojí mamky, byť se nerýmuje tak dobře jako s jejím Freudem, by celkem dobře popisovala celý nový Harrisonův film. Stejně jako starého psa novým kouskům nenaučíš. Ano, přistupovala jsem k Firewallu s určitým despektem, vždyť "Indy" už skutečně není nejmladší a na akční běhání z dob "Uprchlíka" může už jen vzpomínat, ale ono to vypadalo, že tvůrci si to uvědomují taky a proto byla první polovina filmu opravým drnkátkem na divákovy nervy. Přibližně od druhé poloviny, kdy se od vydírání a braní respirátorů malým dětem přešlo k činu, poměrně solidně budovaný thriller mění skořápku a mutuje v klasickou akčňárnu se zbytečně násilnými prvky, jakých jsme už viděli stovky a i s mladším protagonistou. A to je škoda, protože ten začátek sliboval něco rozhodně lepšího. I tak je Firewall vcelku slušnou řemeslnou prací, která za víc než za jedno podívání nestojí. A to říkám takřka se slzou v oku, protože na jiné filmy s Paulem Bettanym bych nejraději koukala pořád dokola. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Bettanyho maskérka Veronica Brebner si během natáčení zavolala členy štábu, aby jí ukázali své jizvy. Všechny si nafotila a podle nich později přípravila hercovu vizáž pro snímek Šifra mistra Leonarda (2006). (imro)
  • Pokus o oživení kariéry Harrisona Forda vydělal během prvního víkendu (10. – 12. 2. 2006) pouze 13,6 mil. dolarů a obrat v kinech Severní Ameriky se vyšplhal celkem na 48,5 milionu. (imro)

Reklama

Reklama