Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Linklater je vizionář. Knihu jsem sice nečetl, ale toto zpracování opravdu mělo atmosféru, i když vlastně nevím jak to popsat. Docela často je tenhle film vlastně i komedie. Objevují se hlášky typu "Namísto pozvolného udušení Charles Freck začal halucinovat. Další co si uvědomil byla interdimenzionální příšera stojící u jeho postele." Výborný film, ne pro každého, ale každý by měl ocenit vizuální stránku a opravdu prdlého Roberta Downeyho Jr. a ještě víc ujetého Woodyho Harrelsona. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výtečná schizofrenicky-paranoidní sci-fi, která splnila má očekávání. Dickovská atmosféra tady funguje dokonale a určitě nejlíp ze zatím všech jeho filmových adaptací. Víc než akci (Minority Report, Total Recall) tady vidíme proniknutí do pokřiveného světa, plného lidí, kteří se snaží s ním vyrovnat. A SCANNER DARKLY je snímek o závislosti, o obětech a především o světě, který, pokud mu budou vládnout lidé, nikdy nebude spravedlivý. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tři pokusy, tři selhání... O čem mluvím? O snaze vidět tento film celý. Předlohu P.K. Dicka jsem pravděpodobně nečetla, nemohu tedy posoudit, jak moc se jí film drží. Pochválit lze jednoznačně vizuální stránku, ten takřka komiksový styl je docela zajímavý. Ale to nestačilo, abych zůstala v bdělém stavu - příběh mě nevtáhnul (smažky mi nejsou blízké:-)) a bůh Morpheus opět zvítězil. Dělám si obvyklou mentální poznámku "někdy dodívat" a zatím dávám lehce nadprůměrných 60% za těch několik desítek minut, co jsem udržela oči otevřené. EDIT: 31.5. 2011 - čtvrtý pokus, čtvrté selhání... začátek filmu už znám nazpaměť, zřejmě mi však není souzeno někdy spatřit také druhou polovinu :-/. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard Linklater .. Není tajemstvím, že žijeme v prostředí závislostí… To platilo v době, kdy Dick svoji knihu napsal (1977), platí to dnes a platit to bude i v (ne)daleké budoucnosti, kam své dílo zasadil scénárista a režisér Richard Linklater. Jeho rukopis jde cítit hlavně v dialozích, kde se skutečně vyřádil a jsou excelentně podané. Bezchybní jsou i herci, kteří psychické pohnutky a paranoiu svých postav předvedly na výbornou. Co snímku nelze upřít je to, že díky zvolené animační formě vypadá velice neotřele a originálně. Vše krásně podtrhuje onu záludnou a bolestnou podstatu příběhu… Leise. _ 85%. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Dick je v zanru sci-fi muj oblibenec a tenhle film se fakt povedl. Keanu Reeves tomu dodava naboj, jen bych si spis predstavoval film bez te graficke parady, moc mi k tomu nesedela. Naopak vyjadreni sveta, jak ho videl Dick je skvele, uz ted zijeme v dobe, kdy jsme sledovani vsude a ukazka drog, diky kterym muzeme zit pouze v iluzi je brilantni. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Malou roli si v tomto filmu o vládní konspiraci proti občanům zahrál americký moderátor Alex Jones, známý svou propagací konspiračních teorií o Novém světovém řádu. Příznačně se zde objevuje v roli pouličního kazatele, který s megafonem varuje před látkou  a kterého následně zatknou vládni agenti. (KlonyIlony)

Reklama

Reklama