Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Odmyslete si exhibujícího Downeyho a rotoskopovanou grafiku a máte natolik obyčejný a tuctový film, až se nechce věřit, že předlohou mu stála kniha Philipa Dicka. Námět zajímavý, zpracování nudné. Ona i ta grafika si mne rozhodně nezískala - film vypadá jako by jen prolítnul nějakým vymakaným filtrem - výtvarná invence nikde žádná a když se podíváte trochu z dálky s přimhouřenýma očima, málem si ani nevšimnete, že se jedná o film "kreslený"... Scanner Darkly je synonymum nevyužitého potenciálu. Dickovského stihomamu i animované formy. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Film od první scény perfektně buduje atmosféru naprosté paranoie a magorství způsobené tím, že asi všichni hlavní hrdinové jsou feťáci. Hlavně Robert Downey exceluje a Woody Harrelson ho skvěle doplňuje. Chudák Keanu Reeves hraje až druhé housle. Zápletka je hrozně zajímavá a rozehrává velké množství pozoruhodných témat, tak jak už to Philip K. Dick dělává. První polovina filmu je velmi našláplá a vtipná, skoro jako nějaká huličská komedie, druhá je vážnější, přemýšlivější a psychedeličtější, což ale také odsouvá příběh na druhou kolej, a tak až v poslední čtvrthodině přijde vytoužené masivní vysvětlování. Perfektní film, za který by se Philip K. Dick nemusel stydět. Určitě se na to zase někdy podívám. 90% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Něco do sebe to mělo! Velmi mě uchvátila celkové animovanost, která mi dost připomínala hru Borderlands. Naopak dost mi ve snímku vadil ten trapný, neustále se měnící oblek, ale to je asi tak všechno, co mě iritovalo. Jinak to byla příjemná sledovačka postupně se rozkládajících feťáků, kterým se z úžasné drogy škvařil mozek. O to spíš, když je film napráskaný takovými jmény. Všude vládla příjemná depresivní atmosféra. Richard Linklater zřejmě opravdu umí. Závěr mě více než potěšil. Neshledávám ve snímku ovšem žádný super zázrak. Lepší 3 *. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard Linklater .. Není tajemstvím, že žijeme v prostředí závislostí… To platilo v době, kdy Dick svoji knihu napsal (1977), platí to dnes a platit to bude i v (ne)daleké budoucnosti, kam své dílo zasadil scénárista a režisér Richard Linklater. Jeho rukopis jde cítit hlavně v dialozích, kde se skutečně vyřádil a jsou excelentně podané. Bezchybní jsou i herci, kteří psychické pohnutky a paranoiu svých postav předvedly na výbornou. Co snímku nelze upřít je to, že díky zvolené animační formě vypadá velice neotřele a originálně. Vše krásně podtrhuje onu záludnou a bolestnou podstatu příběhu… Leise. _ 85%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že BLADE RUNNERA a MINORITY REPORT považujem za vrchol SF, musím povedať, že Temný obraz je najlepšie spracovaná Dickovka. Možno film nie je tak úžasný ako jeho predchodcovia, ale má jedinečnú atmosféru Majstrovych poviedok. Spochybnenie vlastnej existencie, závislosť, paranoja - všetko sú to znaky Dickových textov. Výnimočný film, ktorý svojímy spletitými dialógmi "o ničom" pripomína skutočnosť, a pri tom vo vás vyvolá túžbu, aby predostretý svet bol len ilúziou. Ilúziou, ktorá tu však možno je... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Český distribútor sa z opatrnosti rozhodol neuviesť film do kín. (Greenpeacak)
  • V Dickově domě v Marin County (ve filmu Orange County) žila jako v Temném obrazu komunita narkomanů. (Xeelee)
  • Downey jr. se do projektu zapojil, když se dozvěděl, že v něm bude hrát Reeves. O scénáři prohlásil, že je nejdivnější, jaký kdy četl. (PhillM.)

Reklama

Reklama