Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Zajímavá záležitost. Linklater patří bezpochyby k těm režisérům, kteří se v mnoha různých ohledech pokoušejí Film posunout za svoje současné hranice. Temný obraz si mě získával velmi pomalu, až jsem si první polovinu nebyl vůbec jistý, jestli to bude to pravé. Ale čím víc se některé věci odhalují a některé naopak zamotávají, dostává tenhle psychedelický svět mnohem zábavnější kontury a divákovi nabízí velice neobvyklý zážitek. 7/10 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard Linklater .. Není tajemstvím, že žijeme v prostředí závislostí… To platilo v době, kdy Dick svoji knihu napsal (1977), platí to dnes a platit to bude i v (ne)daleké budoucnosti, kam své dílo zasadil scénárista a režisér Richard Linklater. Jeho rukopis jde cítit hlavně v dialozích, kde se skutečně vyřádil a jsou excelentně podané. Bezchybní jsou i herci, kteří psychické pohnutky a paranoiu svých postav předvedly na výbornou. Co snímku nelze upřít je to, že díky zvolené animační formě vypadá velice neotřele a originálně. Vše krásně podtrhuje onu záludnou a bolestnou podstatu příběhu… Leise. _ 85%. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

"Temný obraz" pôsobí pútavo a nevšedne - a to len vďaka namotávajúcej animácii. Nevyrovnane je to najlepšie zhodnotenie! Vizuál totiž vysoko prevažuje obsah. Tematicky som mala pocit, že sledujem Requiem for a dream v prekreslenej podobe, no vizuál bol prehlušujúci a tak celé to na mňa zapôsobilo skoro na výbornú... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Dick je v zanru sci-fi muj oblibenec a tenhle film se fakt povedl. Keanu Reeves tomu dodava naboj, jen bych si spis predstavoval film bez te graficke parady, moc mi k tomu nesedela. Naopak vyjadreni sveta, jak ho videl Dick je skvele, uz ted zijeme v dobe, kdy jsme sledovani vsude a ukazka drog, diky kterym muzeme zit pouze v iluzi je brilantni. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

K adaptaci nejosobnějšího románu P. K. Dicka jsem byl velmi skeptický. Ano, zvolená metoda je zřejmě ta nejlepší, protože jako klasický hraný film by to nemělo šanci vůbec. Teď musím uznat, že to nedopadlo zase tak špatně, jak jsem se obával. Ale ta paranoidní atmosféra předlohy se na mne prostě z filmu nepřenesla, což je podle mne největší nedostatek tohoto filmu. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Český distribútor sa z opatrnosti rozhodol neuviesť film do kín. (Greenpeacak)
  • Ve scéně, kdy se Freck (Rory Cochrane) snaží spáchat sebevraždu, drží knihu „Zdroj“ od spisovatelky Ayn Rand. Román přináší příběh architekta Howarda Roarka, jehož nezávislé myšlení, racionalita a důslednost jej přivedou do konfliktu s iracionální společností. Nezávislé myšlení a různé dedukce k vyhodnocení situací způsobuje návyk i na tzv. látce S, stěžejní droze v tomto filmu. (Charpy)

Reklama

Reklama