Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Velice originální a velice zábavná animovaná pohádka PRO MĚ. V podstatě velké překvapení ... jak se studio Walta Disneyho odvázalo ... jak se odvážilo odvázat - a spolehnout se na pohádku, jejíž základní pravidla jsou sice jasně daná, ale fantazii (a trefným poznámkám) se přitom žádné meze nekladou. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po anglicku Císařovy nové šaty, po německu Království za lamu a po našem Není král jako král - v tomto případě se páni distributoři hodně vydováděli. Nyní ale k filmu! Rozhodně jde o netradičně pojatý a originálně vyprávěný kousek z dílny Walta Disneyho, který zaujme diváka svižným tempem, skvadrou rozličných postaviček a nejedním humorným nápadem. Příběhově nenabízí film sice žádný hlubší dějový zvrat a celé se to veze čistě na oné vtipně didaktické notě, nicméně je to ve výsledku podáno nadmíru sympatickým způsobem, že člověk odpustí onen plošší děj a nechá se unášet na vlně plné humoru, akce a ponaučení. Sedmdesát minut nenásilné zábavy zaručeno! ()

Reklama

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé komentáře k filmu: Mrs.Bailey, Mr.Lama (musel přece hodnotit krále - lamu ...), ivuse ... Král zlobil, nedopřál vládu moudřejším a chtivějším, byl samá zábava a dělal do showbiznisu a toužil po věcech, které mu nepatřily a za to ho stihl (ne)spravodlivý trest od jeho "ministryně dýmějového moru", byl proměněn, byť jen nedopatřením, na lamu. Dobrý sedlák Pacho mu chtěl pomoct (a samozřejmě i sobě) a tak se do toho pustil. Zajímavý příběh se spoustou úžasných dialogů (Tys mě chtěla zabít? Ne, tvé tělo mělo být trvale přeloženo.), piety (Tak, mrtvější už nebude. Do práce!) a kulinářských specialit (Dvakrát pálení žáhy a smažený pražec na dvanáctku!). Co mě trošičku sklamalo, byla animace. Být tento příběh animovaný "shrekovsky", byla by to pecka. Ale přesto to pobavilo, nebudu se bránit ani dalšímu shlédnutí, účel byl splněn. Dávám 4 hvězdičky - 70% a volám, král je lama, ať žije král! Hm, a dovolím si malou reklamu na jiný Příběh krále ... ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Nič extra. V detstve som na motívy tohto filmu hral hru na PS1 s identickým názvom, v ktorom ste hrali za lamu(Kuzca) a bolo to niečo na štýl Crasha Bandicoota. Táto hra bola mojou srdcovkou a prešiel som ju aspoň 10 krát, pri čom film som nevidel ani raz. K nemu som sa dostal až relatívne nedávno a neviem no, je to proste klasický animák a rozprávka. A z cutscénok v hre bolo patrné, že by to mohla byť aj celkom fajn komédia s veľa vtipnými momentami, niečo na štýl Shreka. A aj keď pokusy o humor tu boli, fungovali len občas. Asi som sa nechal až príliš uniesť nostalgiou a čakal som príliš veľa. Alebo som z toho vyrástol. Neviem. Každopádne na viac ako priemer to nebolo. 55% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Posledních zhruba 20 minut to zachránilo do té doby to byl totálně průměrný animák, kterých vychází ročně desítky. Nebál bych se dokonce označit, že po Princezně a žabákovi (ta měla, ale aspoň dobrý soundtrack na rozdíl od tohohle) nejslabší co jsem měl možnost vidět. Docela mě překvapuje kolik lidí má první orgasmus z té veverky jako nic proti gustu, ale proti ní je vtipnější i Scratt z Doby Ledové.Zasmál jsem se zhruba dvakrát. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Patrick Warburton improvizoval, keď jeho postava Kronk niesla vo vreci Kuzca. Práva na melódiu, ktorú si pri tom pospevoval, vlastní štúdio Disney. To ho prinútilo podpísať dokument, ktorým im tieto práva priznáva. [Zdroj: imdb.com] (Abiosis)
  • Vladárova nová tvár má za sebou naozaj dlhú a veľmi komplikovanú históriu vzniku. Pôvodne to mal byť veľkolepý animovaný film s názvom Kingdom of the Sun, mal ho režírovať Roger Allers a piesne k nemu mal zložiť spevák Sting. Celý tento proces je dopodrobna rozobraný v dokumente The Sweatbox (2002), ku ktorému sa ale nedá dostať oficiálnou cestou, pretože štúdio Disney sa dodnes snaží, aby ho nikto nevidel. (Macejko)
  • Hlavná postava Kuzco bola pomenovaná podľa hlavného mesta Inkov Cuzco (vyslovuje sa to rovnako). (Abiosis)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama