Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Dostavila se mi možnost dohnat další z Disneyho animáků a třebaže jde tentokrát o jeden z těch méně známých, všichni jsme se při sledování výborně bavili a téměř ani nestačili nudit. Rozhodně Emperor's New Groove nezapadne mezi disneovky, k nimž se budu s chutí vracet, plusem ale zůstává, že nezapadá mezi ty, na něž bych rád zapomněl. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Nič extra. V detstve som na motívy tohto filmu hral hru na PS1 s identickým názvom, v ktorom ste hrali za lamu(Kuzca) a bolo to niečo na štýl Crasha Bandicoota. Táto hra bola mojou srdcovkou a prešiel som ju aspoň 10 krát, pri čom film som nevidel ani raz. K nemu som sa dostal až relatívne nedávno a neviem no, je to proste klasický animák a rozprávka. A z cutscénok v hre bolo patrné, že by to mohla byť aj celkom fajn komédia s veľa vtipnými momentami, niečo na štýl Shreka. A aj keď pokusy o humor tu boli, fungovali len občas. Asi som sa nechal až príliš uniesť nostalgiou a čakal som príliš veľa. Alebo som z toho vyrástol. Neviem. Každopádne na viac ako priemer to nebolo. 55% ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný a značně netradiční animák, vůbec na dnešní dobu a na Disneyho! Vcelku zbytečných písní naštěstí nebylo mnoho, za to podstatně více (a mohlo být ještě více) bylo výborného Kronka. Prakticky na každou jeho scénu jsem se postupem času těšil víc a víc a snad i zažíval momenty, kdy smích přišel dřív než vtip. Co dodat, snad jen, že hlasy postav jsou taktéž dokonalé... výborné výkony a stejně tak výborný výběr herců. 80% ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Lama v hlavní roli. Nechápal jsem, proč má tahle disneyovka, o které jsem navíc nikdy předtím neslyšel, tak vysoké hodnocení. Teď už to vím. Po nevýrazném začátku, kdy se člověk diví, na co to vůbec kouká, přichází výborná a kultivovaná zábava (např. scéna v hospodské kuchyni opravdu trhá bránici). Na ne-pixarovskou animaci jsem si taky rychle zvykl a jako roztomilý bonus zde vystupuje i jedna veverka (co jiného, že?). ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Yay! I'm a llama again! Wait ..."     Svieža animovaná komédia, ktorá hýri vtipom. Animácia je síce taká jednoduchšia, ale zase celkom štýlová. Film začína trochu gýčovo (hlavne tým miešaním historických a moderných prvkov), takže som sa obával (našťastie zbytočne), aby v tom duchu nepokračoval. Výborná je hudba Stinga, len škoda, že ho tam nie je viac.     "Excellent. A few drops in his drink, and then I'll propose a toast, and he will be dead before dessert." "Which is a real shame, because it's gonna be delicious." ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Hlavná postava Kuzco bola pomenovaná podľa hlavného mesta Inkov Cuzco (vyslovuje sa to rovnako). (Abiosis)
  • Vladárova nová tvár má za sebou naozaj dlhú a veľmi komplikovanú históriu vzniku. Pôvodne to mal byť veľkolepý animovaný film s názvom Kingdom of the Sun, mal ho režírovať Roger Allers a piesne k nemu mal zložiť spevák Sting. Celý tento proces je dopodrobna rozobraný v dokumente The Sweatbox (2002), ku ktorému sa ale nedá dostať oficiálnou cestou, pretože štúdio Disney sa dodnes snaží, aby ho nikto nevidel. (Macejko)
  • Pachova žena Chicha je tehotná. Podľa komentára na DVD je to prvýkrát, kedy bola nejaká Disneyho postavička zobrazená v takomto stave. (Abiosis)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama