Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Disney zase jednou boduje. Není král jako král je skvělý animák, který dokáže pobavit nejen děti, ale i dospělé. Vizuálně propracované postavy a prostředí dokáže ještě víc umocnit celý zážitek. Děj příběhu je poučný a názorně ukazuje dobré i špatné lidské vlastnosti v takové kombinaci, které samozřejmě vedou k výhře dobra nad zlem. Myslím, že snímek si zaslouží čtyři hvězdy... ()

Pakr 

všechny recenze uživatele

Oddechová podívaná z dílny studia Disney o sobeckém králi přeměněném na lamu a následné cestě jeho napravení...člověk se u sledování pohádky nenudí. Každopádně sluha Izmy Kronk a jeho lekce "veverštiny"nemá chybu: "Ztratil se mi žalud - Kvik, kviky, kviky, kvik, kvikat. Snědli ste mi žalud? - Kvikot, kvík, kvičet. Dejte mi jiný žalud. - kvik, kvik...":D ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Yay! I'm a llama again! Wait ..."     Svieža animovaná komédia, ktorá hýri vtipom. Animácia je síce taká jednoduchšia, ale zase celkom štýlová. Film začína trochu gýčovo (hlavne tým miešaním historických a moderných prvkov), takže som sa obával (našťastie zbytočne), aby v tom duchu nepokračoval. Výborná je hudba Stinga, len škoda, že ho tam nie je viac.     "Excellent. A few drops in his drink, and then I'll propose a toast, and he will be dead before dessert." "Which is a real shame, because it's gonna be delicious." ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Dostavila se mi možnost dohnat další z Disneyho animáků a třebaže jde tentokrát o jeden z těch méně známých, všichni jsme se při sledování výborně bavili a téměř ani nestačili nudit. Rozhodně Emperor's New Groove nezapadne mezi disneovky, k nimž se budu s chutí vracet, plusem ale zůstává, že nezapadá mezi ty, na něž bych rád zapomněl. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Lama v hlavní roli. Nechápal jsem, proč má tahle disneyovka, o které jsem navíc nikdy předtím neslyšel, tak vysoké hodnocení. Teď už to vím. Po nevýrazném začátku, kdy se člověk diví, na co to vůbec kouká, přichází výborná a kultivovaná zábava (např. scéna v hospodské kuchyni opravdu trhá bránici). Na ne-pixarovskou animaci jsem si taky rychle zvykl a jako roztomilý bonus zde vystupuje i jedna veverka (co jiného, že?). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Vladárova nová tvár má za sebou naozaj dlhú a veľmi komplikovanú históriu vzniku. Pôvodne to mal byť veľkolepý animovaný film s názvom Kingdom of the Sun, mal ho režírovať Roger Allers a piesne k nemu mal zložiť spevák Sting. Celý tento proces je dopodrobna rozobraný v dokumente The Sweatbox (2002), ku ktorému sa ale nedá dostať oficiálnou cestou, pretože štúdio Disney sa dodnes snaží, aby ho nikto nevidel. (Macejko)
  • Soundtrack mal pôvodne zložiť Marc Shaiman, ale tvorcovia neboli s jeho prácou spokojní a na poslednú chvíľu najali Johna Debneyho. (Macejko)
  • Hlavná postava Kuzco bola pomenovaná podľa hlavného mesta Inkov Cuzco (vyslovuje sa to rovnako). (Abiosis)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno