Reklama

Reklama

Obsahy(1)

18 letý Doug Masters (Jason Gedrick) pilotuje letadlo déle, než řídí auto. Jeho otec - špičkový vojenský pilot - byl během vojenského konfliktu na Středním Východě sestřelen a uvězněn. Americká vláda je bezmocná. Doug si spolu s vojenským veteránem (Louis Gossett, Jr.) „vypůjčí“ vojenské letadlo a společně se vydají na nebezpečnou misi s cílem vysvobodit otce a vrátit se jako hrdinové a muži. Příběh o velké odvaze, neobyčejném přátelství a předurčení vzdorovat všem překážkám. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (76)

Colinner 

všechny recenze uživatele

Tomu řikám poctivej film! A když sem si teď po tolika letech sehnal úžasnej song z filmu od Rainey Haynes - Old Enough to Rock and Roll, která hraje na začátku filmu během závodu v kaňonu........... Nemám co dodat, tenhle film můžu i dnes............ A ten kdo píše, že jako dítě to měl rád a dnes dává odpad, může jít tak akorát do prdele....! Jinak Hercule Poirot v roli hlavního záporáka je už jen třešnička na dortu. ()

chaosteory 

všechny recenze uživatele

Naprosto věrné své době a svému žánru. Mám pocit, že natočit smysluplný film o bojových letadlech popřípadě o osudech jejich pilotů je nemožné, protože to vždycky bude minimálně z poloviny fantasmagořina na podporu děje. Právě pro to mám o něco radši Iron Eagle než romanticky laděný Top Gun. Je tu úplně všechno, co má podobná pohádka mít, uvězněného vojáka, vysloužilého experta, super nadaného "ne"pilota a spoustu medu na zalepení těch pár povedených hlášek. Pro mě má film své kouzlo i dnes a pro povedený soundtrack ( Queen nebo Twisted Sister ) dávám o bodík víc. ()

Reklama

jiberan 

všechny recenze uživatele

Tento první díl Železného orla je dle mého mínění úplně best. S každým dalším dílem kvalita klesá. Vše je to o klukovi, který líta potají se svím otcem v F-16. Následně se jeho otec dostane do zajetí a jeho syn ho letí zachránit. Vše ovšem dopadne dobře a tatínek se synáčkem se vrátí domů. Pro ty co mají rádi letadýlka, nebo pro ty co se v mládí toužili stát piloty, je to naprosto úžasný film! ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Filmy o letadlech mě nikdy moc nebrali. Železného orla jsme měli doma na VHS snad 30 let a já se podíval až nyní. Je to taková béčková ptákovinka, ale moc mě to nepřesvědčilo, že bych chtěl vidět pokračování. Ovšem milé bylo jméno jedné ze dvou hlavních postav - Čapí, to je tak krásné, že bych si to opakoval stále dokola :D. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se neda brat moc vazne, ale jakmile clovek pristoupi na to, ze to je spis takova pohadka, bude se dobre bavit. A jelikoz jsem vedel, do ceho jdu, protoze jsem film uz kdysi videl, tak jsem se dobre bavil. Herci jsou totiz v pohode, potesi hlavne Suchet, kterej Poirota nepripomina ani v nejmensim. Dalsi klad je docela sviznej dej, slusna zaverecna bojova pulhodinka a chytlava svizna hudba. Proste nenarocna zabava, za slusny 4*. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (21)

  • Americká armáda odmítla spolupracovat na filmu, který se týká krádeže letadla. Filmaři tak požádali o spolupráci izraelskou armádu, letouny F-16 z filmu tedy patří Izraeli. Lze to poznat podle kamufláže letounů, kterou USAF nikdy nepoužívalo. (Foxhound#1)
  • Na HUD (průhledový displej) se zobrazuje SIM, což znamená, že radar a systémy ovládání zbraní jsou v modu simulace. Ve skutečném boji by se tam ukazovalo ARM. (nowizz)
  • Žádná ze zbraní na F-16 ve filmu nevyžaduje zaměřování radarem. (Cheeker)

Reklama

Reklama