Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (451)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Cravenův film. Atmosférický, sofistikovaně napsaný a navzdory minimálnímu dějovému prostoru nekonečně kreativní a zábavný v přímém psychologickém nátlaku a chytrých vedlejších motivech. Sympatie k hlavní hrdince, které jsou především v závěrečném béčkově orientovaném zúčtování klíčové, fungují zásluhou skvělého emotivního výkonu Rachel McAdams bravurně, Cillian Murphy je v roli toho zlého děsivě přesvědčivý (nebo přesvědčivě děsivý?) a moc se mi líbilo chytré manévrování s morálním dilematem "neriskovat život otce a spolupodílet se na vraždě, nebo zariskovat a zkusit všechny zachránit", přestože vývoj "na papíře" je dopředu očividný a v podstatě nepřekvapivý. Ale jak říkám, vývoj "před kamerou" je tentokrát úžasně atraktivní, k páté hvězdičce nebylo daleko... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tady mě Wes Craven doslova dostal. Už jsem v něj ztratil víru a nevěřil že dokáže udelat nic jiného než průmernou vyvraždovačku a ejhle. U Nočního letu jsem s otevřenými ústy zíral od začátku až do konce a ani na moment nemohl odtrhnout oči od obrazovky. Všechno skvělé. Nepřestávající akce, skvělý herci, zajímavé pojetí hodnkrát použitého tématu. Paráda. ()

Reklama

Niles 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása. Škoda len, že ten koniec sa trochu vymykal originalite, ktorá je príznačná pre prvú hodinu. Potom sa to mení z napínavého thrilleru na tuctový akčný film s jasne predvídateľným záverom a už to nezachráni ani psychopatický a nesmrteľný Cillian Murphy, ktorý vlastne drží celý film nad vodou. Inak to bolo dobré, takéto filmy mám rád. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Wes Craven asi zjistil, že v hororu je celkem provařenej, tak se pokusil přesunout do jiného, i když ne moc vzdáleného žánru. A to do thrilleru. Zřejmě moc lidí nepřekvapí, že se mu tento přechod podařil celkem bez problémů, jelikož Craven používá prakticky stejné finty jako v hororech, akorát, že zde vypadají hodně svěže. Jednoduchý příběh, kterým se noční let vyznačuje, rozhodně není na škodu, jelikož díky krátké délce film uhání velmi rychle a plynule dopředu. Co se musí Cravenovi uznat je to, že naprosto parádně dokáže přejít z jakéhosi romantického úvodu do atmosférické prostřední části, jež se odehrává na palubě letadla. Zde právě rozvíjí svůj atmosférický um, který diváka nutí neustále sledovat obraz. V závěru se sice opět nechává strhnout do klasického vřískotového stylu, kdy bad guy, který byl celou dobu nad věcí padá jak idiot přes židle a tropí jednu chybu za druhou. Hlavním důvodem úspěchu, kromě režie je rozhodně herecké obsazení. Cillian Murphy mě zatím nezklamal nikdy a i tentokrát je naprosto úžasný. Dokáže předvést jak svou milou tvář, tak tu psychopatickou. On je prostě pro role psychopatů jako stvořený (vzpomeňme na Batman begins). K tomu Rachel McAdams je pěkná a herecky za Cillianem nijak nezaostává. A jelikož Wes je ve svém oboru třída, dokáže v každém záběru ze svých dvou hlavních herců ždímat naprosto vše. Hudba dotvářející film je rovněž poměrně vydařená a snímku přidává na atmosféře ještě víc. Noční let je hodně podařeným thrillerem, který rozhodně nenudí a zaručeně pobaví i na několikáté shlédnutí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Craven pořád umí, s napětím očekávám 25/8. Na Nočním letu je zajímavá především ta část v letadle, kdy probíhá nepřetržitá konfrontace mezi charismatickým záporákem Cillianem Murphym a sympatickou Rachel McAdams. Výsledný dojem stahuje dolů poslední půlhodinka, na čemž nese vinu scenárista, nikoli Craven - ocenil bych něco drsnějšího a nekompromisnějšího. Ale jinak je Red Eye příjemný napínavý thriller, který divákovi uběhne jako voda. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Pro filmování byly vytvořeny falešné letenky se všemi náležitostmi jako jsou například řady pro cestující. (imro)
  • Jednu z vedlejších rolí bodyguarda si zahrál Colby Donaldson, účastník tří řad americké reality show Kdo přežije - "The Australian Outback", "All Stars" a "Heroes vs. Villains". (campix)
  • Scénárista Carl Ellsworth – i když je debutant – pracoval jako jediný na scénáři Nočního letu. Později uvedl, že čekal možnost, že ho vymění kdykoli od první stránky po skutečné natáčení. (imro)

Reklama

Reklama