Reklama

Reklama

Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet a Anthony Hopkins se společně představují ve strhujícím příběhu prostého muže, jemuž politická kariéra, ničivá síla korupce a zrada nakonec zcela pokřiví charakter. Film byl natočen podle dnes již klasického románu Roberta Penna Warrena z roku 1946, za který získal Pulitzerovu cenu. V dalších rolích se představí James Gandolfini, Mark Ruffalo a Patricia Clarkson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

July 

všechny recenze uživatele

Willie Stark je výborný příklad toho, jak by podle mne politik vypadat neměl :-). V proslovech se rozčiluje a rozhořčuje, máchá rukama se zaťatými pěstmi, používá dost silné výrazy... První polovina filmu byla dost nuda, potom se to trochu zlepšilo, ale i tak Všichni královi muži nevybředli z určité zdlouhavosti. Hopkins se prakticky jen mihl, i když byla jeho postava celkem důležitá, a ani Winsletová nedostala velký prostor. Konec byl zajímavý, jen trošku zmatený - strávila jsem chvíli přemýšlením, kdo že byl vlastně oběť a kdo organizátor spiknutí, pokud o nějaké šlo... Pokud to nebyl záměr, pak se to filmařům moc objasnit nepovedlo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nudné téma, které zpracovat do koukatelné podoby vyžadovalo o třídu lepšího scénáristu a režiséra. Politické machinace nejsou moc zajímavé a když jsou k tomu zpracovány do filmové podoby, která je ve výsledku všechno jen ne odsýpavá a zábavná, není asi něco v pořádku. Jsou zde strhujícím způsobem natočené některé pasáže (projevy Penna, romantické pasáže), které mají brilantně zvládnutý zvuk a akustiku, ovšem příběh jako takový je jen změť dlouhých dialogů bez hlubší vazby a provázanosti. Navíc při stopáži přes dvě hodiny člověk velmi snadno ztratí koncentraci a pak už nezbývá než se modlit kdy tenhle přehnaně intelektuální a celkově velmi kostrbatý a nepřehledný výtvor dorazí do cíle. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pomerne dobrá politická dráma. Celý film, ktorý sa tiahne v pokojnom, nevýraznom tempe a kde naraziť na nejaký výraznejší zvrat alebo vzrušenie je naozaj umenie, je z nejakého neznámeho dôvodu celkom pútavý a dokáže si diváka čiastočne získať. Film prináša pozoruhodný pohľad na to, čo všetko taká politická kampaň obnáša. Veľmi sa mi páčila záverečná scéna, ktorá bola veľmi efektná a na poslednú chvíľu sa snažila okoreniť film, čo sa jej v skutku podarilo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Politické drama z USA tuším 50. let, kdy se jeden chlápek (Sean Penn) snaží stát guvernérem a posléze za každou cenu, i přes mrtvoly. Má dvě prodloužené ruce, z nichž jednu hraje Jude Law, také se zde sem tam pro okrasu mihne Kate Winslet, ale celé je to dlouhé, zdlouhavé a nudné, a skončí přesně tak, jak si člověk na začátku myslel. ()

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé vidieť Seana Penna hrať ľavicového populistu, ale tie jeho "strhujúce" prejavy boli veľmi prepálené. Jude Law v pohode. Film sa skôr snaží byť veľkým hollywoodskym filmom než aby ním skutočne bol, je to také načančané, ale syntetické, instantné, zalejte vodu a máte film; takto sa to robiť nedá. Film postráda podľa mňa v súčasnosti už nevyhnutný nadhľad nad samým sebou, emocionálne slabé scény tu sú podávané ako niečo úžasné a v dialógoch aj mimo nich je prehnaná dávka pátosu a nechcene humorných metafor (rozhovor medzi Pennom a Lawom v striptízovom klube počas ktorého Penn sleduje korčuľujúcu striptérku je dobrým príkladom prestreleného obrazového vyjadrenia emócií a súčasne aj "verbal mindfuckového" používania metafor v dialógu). Btw, film bol zaradený na prvé miesto v Ebert & Roeper Worst Movies of 2006. Až taký prísny by som nebol, ale dobrý film to rozhodne nieje. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans a Morgan City v Louisianě (USA). (Tygrys)

Reklama

Reklama