Reklama

Reklama

Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet a Anthony Hopkins se společně představují ve strhujícím příběhu prostého muže, jemuž politická kariéra, ničivá síla korupce a zrada nakonec zcela pokřiví charakter. Film byl natočen podle dnes již klasického románu Roberta Penna Warrena z roku 1946, za který získal Pulitzerovu cenu. V dalších rolích se představí James Gandolfini, Mark Ruffalo a Patricia Clarkson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

castor 

všechny recenze uživatele

Teprve třetí celovečerní film Stevena Zailliana je místy zbytečně překombinovaný a místy ještě zbytečněji nudí. Představuje nám praktiky vysoké politiky v první polovině 20. století, kdy muži v nažehlených oblecích a zahalení v kouři rozehrávají nebezpečné hry, aby nám z toho vzešla nosná linie, tedy osudy guvernéra Willieho Starka. Mezi plejádou hereckých ikon nejvíce zaujme Sean Penn, který je v posledních letech po herecké stránce neomylný (I Am Sam, 21 Grams, Mystic River) a jeho několika minutové pasáže proslovů k lidem mají neuvěřitelný náboj (bohužel i místy teatrálně přehnaný), podpořený navíc Hornerovou hudbou. I nápaditá kamera Polanského Pawela Edelmana odvádí velice slušný nadprůměr, stejně jako pečlivá práce s dekoracemi, kulisami, zvukem apod. Jenže dokonalá režie neznamená jenom dokonalost záběrů. Obsahově je drama dosti nevitální a místy utahané, vedlejší postavy se ukazují býti nefunkčními. Opět se potvrzuje to známé, že forma zvítězila nad obsahem. Což je hlavním problémem celého filmu, v jednotlivých složkách je zcela bezchybný, ale jako celek ve svém boji o divákovu přízeň marně prohrává. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Dosť podcenené, ako tak sledujem tie hodnotenia. Musím priznať, že Seana Penna nejak extra nemusím, ale v úlohe nezlomného politika Williama Starka ma maximálne usadil a tie jeho rečnícke prejavy mi spôsobili husiu kožu :-). Už dlho som nevidela takú presvedčenosť a schopnosť vnútiť divákovi svoje postoje, morálku a vládu z pohľadu muža, ktorá sa o svojich ľudí vonkoncom nestará. Vo vedľajších úlohách ma presvedčila aj moja obľúbenkyňa Kate Winslet, Jude Law (jeho monológy sú, mimochodom, brilantné) sa vymámil z pozlátka hollywoodsky sexsymbol a tiež musím pochváliť aj krásnu hudbu Jamesa Hornera. Veľmi príjemný film, ktorý má u mňa o jednu hviezdu navyše aj vďaka tolerantnému scenáru, ktorý je bez problémov schopný pochopiť aj taký antitalent na politiku ako som ja. :-) ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Páni. A to mi řekněte, že Jude Law ani Sean Penn nebyli ani nominováni na Oskara. Je něco shnilého ve státě Dánském. Strhující výkony hlavních představitelů diváka vrhnou doprostřed dění a na svobodu jej vypustí až v samotném závěru. Precizní obrazová stránka je vkusně doplňována stránkou hudební (jako vždy vynikající James Horner) a ani ta dějová nezůstává příliš pozadu. Já neměl tu čest shlédnout originál, a to je možná pro remake to nejlepší, co se mohlo stát. S čistým svědomím házím do ringu čtyři hvězdy a až se někdý k původnímu filmu dostanu, tak se uvidí, kdo z bojiště odejde jako poražený. Já se klaním pánům hlavním představitelům a můžu usnout s blaženým úsměvem na tváři, že jsem zbytečně nepromrhal dvě hodiny života. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrný remake klasického snímku, kterému chybí potřebná jiskra, zručný režisér a zářící herci. Sean Penn se sice snaží ze všech sil, ale ospalý Jude Law, ani zbytek herců ho příliš nepodporuje. Film je tak nakonec pouze táhnoucím se čekáním na nevyhnutelný konec. Chvála režisérovi akorát za to, že se z Hueyho Longa nesnažil dělat fašistického zlořáda, jako režisér prvotního snímku. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si vyhlídl hlavně kvůli obsazení Kate Winslet a ona zde měla bohužel jen takový malý "štěk". Hlavními postavami jsou zde Law a Penn, kteří mi oba chvílemi lezli jaksi taksi na nervy. Zato jsem přivítal ve vedlejší roli skvělého Jackieho E. Haleyho, který toho sice moc nenamluvil, ale ona stačila jen ta jeho přítomnost. Je opravdu velká škoda, že se film pořádně rozjel až deset minut před koncem, protože to co předcházelo bylo takové nemastné a neslané. Zkrátka ukázkový příklad snímku, který láká hvězdným hereckým obsazením, ale mě osobně poněkud zklamal, protože jsem čekal něco mnohem dynamičtějšího. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans a Morgan City v Louisianě (USA). (Tygrys)

Reklama

Reklama