Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Anna Heymes (Arly Jover), manželka vysoce postaveného pařížského úředníka, již déle než měsíc trpí hrůznými halucinacemi a částečnou ztrátou paměti. Začíná podezřívat svého manžela, že vlastně není tím solidním a čestným mužem, jakým se zdál být... V turecké čtvrti Paříže jsou nalezeny tři brutálně zavražděné, zohavené ženy, které si jsou nápadně podobné. Případ dostává na starost Paul Nerteaux (Jocelyn Quivrin), houževnatý policejní kapitán, který požádá o pomoc bývalého kolegu Jeana-Louise Schiffera (Jean Reno). Schiffer se vyzná v podsvětí a používá tvrdé vyšetřovací metody. Anna mezitím nalezne útočiště u přátelské psychiatričky (Laura Morante)a začne odhalovat svou záhadnou minulost. Spojitost mezi ní a vraždami je stále více zřejmá... Temný, napínavý krimi-thriller byl natočen podle stejnojmenné knihy Jeana-Christopha Grangého (Purpurové řeky). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (146)

masr 

všechny recenze uživatele

Bože můj, jedna hvězda za prvních čtyřicet minut... Nejdřív jsem si říkal, jestli opravdu má celý film být vystavěn na už klišovité záměně tváří a podobných stokrát obehraných blbostech... Ale to byla ještě ta lepší část. Pak už jen naprosto nesmyslná pakárna, která snad měla působit jako dynamický a překvapivý děj, ale vypadá spíš jak dva až tři slepené filmy dohromady. V závěru jsem už jen čekal, kdy přiletí UFO. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Další zmatený francouzský pokus o drsnou americkou kriminálku. Několik linií se tu dlouho tluče, některé scény jsou vyloženě k smíchu, smysl sotva dávala aspoň knižní předloha. Nervní kamera, neustálý déšť (tedy s výjimkou tureckého finále), minimum scén odehrávajících se za denního světla, klipový střih. Forma je v pořádku, ale obsah se naprosto rozsypal (30%). ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Strata pamäti, strata tváre, strata identity, vedecké pokusy, psychohalucinácie, masový vrah, sekta, drogy, teroristi, vlci. Všetko fajn, aj keď asi trochu veľa. Dve nezávislé dejové linky, ktoré do seba (světe div se) s pribúdajúcim časom celkom bezbolestne zapadajú. Ale padla kosa na kameň pri voľbe režiséra. Nahon je sice dobrý klipár, ale ináč rutinér bez zmyslu pre tvorbu príbehu a nebodaj atmosféry. Upršaný Paríž a depka-hudba ešte nič neznamenjú. Celý čas sa ide záberu k záberu, riešia sa triviality, dialógy zväčša bláboly a dôležité posuny v deji prichádzajú len tak, náhodne. Ale koniec ma celkom potešil, celý ten zmetok vyjasnil a rýpavy pocit straty času sa na chvíľu vytratil. 50% ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Jean Reno svým talentem na špatné filmy nezklamal ani tentokrát, je na něj spoleh  Film s příběhem, který by v rukou kdekoho byl zajimavý, zde pohřbený neuvěřitelnou béčkovoustí. Kombinace žánrů by nevadila,kdyby to pan režisér uměl natočit,nebo aspon něco kdyby uměl. Bohužel , neumí, a tak je snímek špatný a ještě horší, a nejhorší je na něm po alespoň normálním začátku neuvěřitelně tupý konec, hodný skutečně máločeho. Dávám 20% a to mi ještě přijde že sem zbytečně velkorysý. ()

r.deshain 

všechny recenze uživatele

Ja nechci oponovat, presto se mi film i na podruhe libil. Je pravda, ze oba pribehy jsou od sebe az tak daleko, ze jsem od poprve zapomel, ze to bylo v tomhle filmu.. Nadruhou stranu mi ale prijdou ony "modre" casti, jak bych je nazval prijemne kontrastni, oproti "cervenym". Myslim samozrejme pribeh zeny, ktere vylili pamet do zkumavky, nemocnicni prostedi, zatazeno, dest vs. drsneho detektiva ve vysluzbe, undergrounodve bary, poust, pisek, rozpalene slunce. Asi tak jako mi prijde povedeny plakat, stejne tak mi proti sobe fungovali ty dva pribehy. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Chris Nahon se do povědomí diváků zapsal před čtyřmi lety, když v produkci Luca Bessona natočil s Jetem Li, který je mimochodem autorem námětu, akčňák Polibek draka. Snímek se stal pověstný scénou, ve které hlavní hrdina vymlátí celou policejní stanici. (imro)
  • Natáčení probíhalo v Göreme v Kappadokii, v tureckém Istambulu a francouzské Paříži. (Terva)
  • Snímek byl volně natočen na motivy stejnojmenného románu, který napsal Jean-Christophe Grange. Jean Reno hrál již ve dvou autorových adaptacích, a to ve dvoudílné sérii Purpurové řeky. (Terva)

Reklama

Reklama