Reklama

Reklama

Doodlebug

Krátkometrážní / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, 1997, 3 min

Obsahy(1)

Krátky 3 minútový film o chlapíkovi, ktorý sa topánkou pokúša zabiť svoju vlastnú zmenšeninu... (ethos)

Recenze (345)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle kraťas mě trochu zaráží, páč od onoho Nolana bych očekával určitě něco víc. Kraťas sice pointu má ale celkové provedení zdá se mi poněkud podivné a vlastně ani ničim zvláštní. Nolana jako režiséra mám hodně rád, ale jenom protože to natočil on nebudu tvrdit jak je tento minifilm super. Tohle prostě ne od krátkého filmu očekávám spád, provedení a hlavně chytlavý nápad, tenhle film nemá ani jedno. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Ponuré, temné, dramatické, nápadité, s Kafkovskou atmosférou, vypointované a hlavne...Nolan do troch minút zmestil toľko materiálu, až mu mám chuť zatlieskať. Jeho študentský krátkometrážny film naznačil jeho talent a smer, ako bude točiť ďalej. Cit pre pointu, detail, atmosféru. Jeho filmy zanechávajú otlačok, tak to proste je. ()

Reklama

kery- odpad!

všechny recenze uživatele

To hodnocení nemyslíte vážně, že ne? Je to od Nolana, tak tomu musíme dát červenou? Na tomhle kraťasu není dobrý nic. Možná tak atmosférická hudba, ale vzhledem k tomu, že film má ani ne 3 minuty, tak u ní toho moc posrat ani nešlo. A když nad tím teď tak přemýšlím, tak i ta se mohla dát jiná a lepší. Mno, jinak je to fakt o ničem, a nepřesvědčíte mě, ani kdyby to tu mělo 95%...Ale teď už alespoň vím, že TDKR nebyl přešlap vedle. Nolan to měl v hlavě pomatený už tenkrát, teď už to prostě leze ven. Od Interstellar už ani nic očekávat raději nebudu.. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Bohužel pointu jsem tak trochu vytušil a to zpracování taky žádná sláva. To nic ale nemění na tom, že Christopher Nolan se řadí v současnosti mezi nejoriginálnější a nejzajímavější režiséry na světě, což dokazuje i fakt: co jeho film - to umístění v TOP 200. Taky by mě zajímalo, jak dlouho ho míní Americká filmová akademie ignorovat. Už měl mít doma na poličce minimálně 2 Oskary. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nolan ukazuje už na své kraťoučké prvotině svůj nezměrný talent v nastrojování temné atmosféry. Jeho Doodlebug představuje jakýsi mysteriózní koloběh života a strachu, člověk se bojí toho, co nechápe a vidět svou zmenšenou verzi běhající po pokoji jako myš určitě je k nepochopení. Zvířecí instinkty ho tak vybízejí k lovu, ale v zápalu boje si vůbec neuvědomuje, že i on sám může být uloven... S perfektně zvolenou hudbou se jedná o pěkný úvod do kinematografie jednoho budoucího velikána. PS: Ne nadarmo se mi při sledování vybavil Schopenhauerův citát "My si jen myslíme, že jsme pány ve svém domě"...8/10 ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama