Reklama

Reklama

Doodlebug

Krátkometrážní / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, 1997, 3 min

Obsahy(1)

Krátky 3 minútový film o chlapíkovi, ktorý sa topánkou pokúša zabiť svoju vlastnú zmenšeninu... (ethos)

Recenze (345)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Atmosférou výborné, skvelé podfarbenie znervózňujúcou hudbou, telefónom. Dej sa aj v tých 3 minútach stupňuje a pointa to zabije. Každý človek sa vo vnútri bojí niečoho väčšieho a silnejšieho a ventiluje si to tým, že zničí niečo menšie a slabšie. Celý film momentálne na pozretie, pokiaľ ho nevymažú pre autorské práva. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Christopher Nolan | Hudba: David Julyan | Produkcia: Emma Thomas, Christopher Nolan, Steve Street | Distribúcia: - | Štúdio: - | Rozpočet: 1000 $ | Tržby: - $ || Talent sa pozná ťažko - keď na seba neupozorní. Ch. N. sa o to postaral s krátkometrákom, ktorý neoslní ani tak nápadom a spracovaním, ako skôr svojou temnosťou. A to nie je náhoda. ()

Reklama

Osvícený 

všechny recenze uživatele

Jedním z důvodů Nolanovy vyjímečnosti je fakt, že jeho kariéra je výborná už od jejího samého začátku. Pravda, postupem času se zlepšuje a na jeho filmech je vidět velký posun vpřed, avšak začátek není od úplné nuly. Tato temná scénka, kterou bych se ani neodvažoval nazývat filmem, je učebnicovým příkladem skvělé amatérské práce. Tato scénka, kterou Christopher Nolan, zatím amatér, stoprocentně předznamenal svou budoucí profesionální kariéru (nezvyklý námět a temná kamera a zpracování) není vrchol filmové podívané, avšak coby kuriozita ze začátku kariéry skvělého režiséra poslouží dobře. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Ponuré, temné, dramatické, nápadité, s Kafkovskou atmosférou, vypointované a hlavne...Nolan do troch minút zmestil toľko materiálu, až mu mám chuť zatlieskať. Jeho študentský krátkometrážny film naznačil jeho talent a smer, ako bude točiť ďalej. Cit pre pointu, detail, atmosféru. Jeho filmy zanechávajú otlačok, tak to proste je. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tento studentský film známého režiséra určitě zaujme nápadem a rozhodně na prvotinu je to dobrý začátek. Dal bych i 4 hvězdičky, ale pro mě to bylo předvídatelné a zbytečně jednoduché. Viděl jsem i podobné kraťasy, které si z něho kradou myšlenku, přesto dám jen lepší 3 hvězdičky. K ostatním přidám i jeden vlastní odkaz: https://vimeo.com/107025023 [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama