Reklama

Reklama

Doodlebug

Krátkometrážní / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, 1997, 3 min

Obsahy(1)

Krátky 3 minútový film o chlapíkovi, ktorý sa topánkou pokúša zabiť svoju vlastnú zmenšeninu... (ethos)

Recenze (344)

Platom 

všechny recenze uživatele

Ano, jedná se o studentský projekt. Ano, jedná se o dílo veleúspěšného Christophera Nolana, který patří mezi mé nejoblíbenější režiséry... a Ano, nepodělám se jen proto, že je to jeho tvorba, jelikož každý musel nějak začínat. Zajímalo by mě, o jaké pointě je v těchto třech minutách řeč? A ještě více by mě zajímalo, co je na tomto filmovém pokusu geniálního... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Fajn nápad, který sice je předvídatelný, ale na 3 minuty naprosto dostačující, perfektně udělaný a hodně se mi líbil :-) Takže ten plný počet si to ode mě zaslouží zcela oprávněně. Tohle se Nolanovi fakt povedlo. Akorát nechápu, proč jsem se na to rozhodl podívat až teď, když už to chci vidět nějakou dobu... 5* ()

Reklama

Rufete 

všechny recenze uživatele

Takto tedy Nolan vstoupil do filmového světa? Někteří začínají pomalu a zlehka, jen ti nejlepší se dostanou na vrchol. Nolan si hned ze začátku hází laťku takto vysoko a nutno říct, že se mu ji vždy podaří přeskočit a je opět o něco výš, než předtím. Černobílý obraz a vynikající tajemná hudba dodávají Doodlebugu ten správný říz, celkový dojem je pak neskutečný. Když pomyslím, že takhle začínal jeden velký režisér, tají se mi dech, že můžu vidět jeho prvotinu. Pointa je skutečně chytrá a její vysvětlení už tady mnohokrát zaznělo, takže já se k tomu nebudu nijak zdlouhavě vyjadřovat a s radostí se přidám k názoru ostatních. ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Uf...človek by si pomyslel,že je tažké zaujať 3 minútovým filmom,ktorý sa odohráva v jednej tmavej izbe ...no nie je....už od prvých sekúnd v kombinácia s ako inak skvele vybranou hudbou mi spôsobilo zovretie hrdla...surrealistický tak ako nás to učili v škole a zároveň najlepšia prvotina akú som kedy videl....Nolan už ako mlaďas dokazoval,že je to Boh v ľudskom tele :) ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Sleduji Nolanovu filmovou tvorbu a proto jsem si nemohl nechat ujít ani filmík s názvem Doodlebug. Už v této době se na jeho práci dalo poznat, že má talent a filmovému řemeslu má co nabídnout (což už dnes všichni dobře víme). Je to také první jeho film, který jsem si já (jakožto milovník originálního znění) mohl dopřát celý bez titulků (ano nemluví se tu). Doodlebug nabízí sice jen tří minutový zážitek, ale i tak to uteklo rychleji než jsem myslel. A i v tak malým filmu můžem poznat tíživou a depresivní atmosféru "lovu". Prostě Nolan je očividně opravdu talentem obdařené chlapisko a každý jeho další počin budu s očekáváním sledovat. 75% ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama