Reklama

Reklama

Silent Night

  • USA Silent Night (více)
Trailer 2

Příběh je o tajemné a maskované osobě, oblečené jako Santa Claus, která řádí a zabíjí v malém městečku během vánočních svátků. Na místních policejních sílách je, aby ukončily toto vražedné běsnění. (spitr)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (76)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tématickej slasher s velmi povedenými gore vraždami, u kterého mě však zklamal záporák. Teda zklamal ... přidal bych mu pořádný grády, protože si myslím, že zrovna tady na to prostor byl ideální. Americkýmu tlustýmu kokútovi, kterej vypadá, jak vypadá, by krásně slušelo to jeho přiblblý HO-HO-HO a tuna drsňáckých hlášek k tomu. Mohl by pak vzniknout záporák jako třeba můj oblíbený Psychocop. 60% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Režisér sa zlepšuje od jedného kúska k druhému, tak hádam mu to vydrží. Pre mňa bol tento hororík približne na rovnakej úrovni ako môj obľúbený vianočný slasher - remake Black Christmas, a vlastne mi na ňom ani nič nevadilo. Zápletka síce neprináša nič nové - proste vraždiaci Santa Claus zmasakruje takmer každého, na koho narazí (občas ušetrí starenky a deti, čo už), polícia medzitým pátra, ale bez úspechu, a tak je obetí stále viac a divák si vychutnáva poriadne brutálne metódy úmrtí pomocou rozličných zbraní. Má to spád, akciu, sympatických hercov a predovšetkým vynikajúce gore, ktorého je kvantum. Nakrútené je to taktiež výborne, žiadny amatérizmus. Tentokrát po dlhej dobe spokojnosť nadmieru, určite si dám k štedrovečernej večeri repete. ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Velmi vydareny slasher na temu vianoc. Magor v maske celkom neprijemneho Santa Klausa beha po meste a likviduje ludi napaditymi sposobmi. Kto posluchal a bol dobry dostane darcek... kto nie ma po ptakach. Do toho celeho celkom fajn hlasky a s par umrtiami sa da sympatizovat. Jasne logika ide bokom ale to pri slasheroch vzdy... A McDowell ma bavil svojimi truhlikovskymi kecami... Je to na 3 hviezdy ale jednu pridavam z dovodu tematickeho spracovania... Aj filmu Sint som dal preto jednu navyse... ja mam skratka rad ked normalne kladne postavy urobia obrat smerom k zlu :))) ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Trendovo natočené, rafinovane proSantaSlash na predVianočný trh vysypané nič, ktoré povzbudí Xmas pre Santachtivých. Blud, ktorý sa zo zasnežených sračiek snažil vyškrabať zásekmi do rozkroku , prípadne umelohmotným FX, vrátane rolovačkou za denného(!) svetla, vrátane orálu s efektne nasnímaným úžasom obete. Umelecká kamufláž striedaním RED / Green ako H-povzbudenie na padajúce viečka ti určite rozparádi ihličnan.Z prePáleného (!) záveru som sa od smiechu rozplakala, asi ako pri policajnej modlitbe (zbadáš). To nemalo chybu - žiadnu.Nejaké bodačky nestačia, aby to ukojilo adventne krvilačného. ( začínam mať strach o M.Mc.D) A k veci - keďže má Miki väčší sviatok ako Ja - prihodím mu boda , nech si ho užije. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Začátek Silent Night je hodně slibný a nadějný: Skvělý rozjezd v "áčkovém" scénáristickém i režijním stylu a k tomu vděčná zápletka - vraždící dvoumetrový psychopat v obleku a masce Satana Clause. Tedy vánoční příběh podle mého gusta a já se radoval, že jsem se konečně dočkal nějakého novodobého pětihvězdičkového slasheru. Mé velké nadšení ale vydrželo jen asi půlhodinu, a to do scény s nahatým focením. Prsa modelky sice díky bohům nebyla silikonová, zato kameraman dostal bez varování záchvat padoucnice, čímž naprosto vykurvil jednu z nejlepších scén z celého filmu. A otrávil mi tak úspěšně i celý jeho zbytek, protože jsem od té doby stále čekal, kdy se jeho záchvat bude opakovat, což mi pochopitelně "trochu" bránilo se u filmu bavit a relaxovat. A bohužel jsem se oněch dalších návalů kameramanovy třesavky dočkal ještě několikrát, a to naprosto nepochopitelně, protože spousta ostatních záběrů byla dobrých. Tenhle styl filmování se opravdu někomu líbí?? S rozkoší bych toho kameramanského dobytka prohnal tím krásným velkým žlutým štěpkovačem. A navíc pak ještě ke konci film výrazně ztratí tempo, pohlednost, nápaditost a hravost. A úplně nakonec přijde zpomalené a polopatické vysvětlování, čímž utrpí Clausova do té doby tajemná aureola. Takže z pěti je nakonec jen průměr. Velká škoda tak zmrvené šance na nadprůměrnou zabijačku. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Z kostýmu Santu, ktorý má na sebe vrah, niekoľkokrát miznú stopy krvi. (Arsenal83)
  • Film je částečně inspirován skutečným masakrem na Štědrý den roku 2008 v Covinu v Los Angeles. Bruce Jeffrey Pardo ve svém obleku Santy zavraždil 9 lidí. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama