Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatý katastrofický film, jen co je pravda...jenže když vás něco nechytne, prostě vás to nechytne, takže chápete co bude následovat - originální, byť pěkně ujetý nápad ještě dobrý film neudělá...a co Gene Hackman, můj oblíbenec? V roli kněze zachraňujícího své bližní mě stejně jako ostatně celé Dobrodružství Poseidonu nezaujal...i když některé momenty filmu mě celkem šokovaly...proč to hrotit, ***. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak budem zase za kverulanta, ale mne to vôbec nesadlo. Uz od zaciatku mi vsetky postavy pripadali divne. A niezeby ma ich osud nezaujimal. Prave naopak. Ja som im prial smrt. Napriek tomu ze ich hrali kvalitni a v niektorych pripadoch aj moji oblubeni herci. A technicka stranka? Podla mna uz dost zastarala. Pri zaberoch celej lode je prilis ocividne, ze to je model. A pri vsetkych tych eskapadach z interieru som nikdy nemal pocit, ze sa do odohrava na lodi ale v kulisach studia. Akurat kamera sa sem tam pohupuje ako v starom Star Treku, aby navodila dojem kolisania. A cele to splhanie par odvaznych hore na hladinu mi nijak vzrusujuce nepripadalo. Skôr bolo plne nelogickych veci, ktore by ich davno zabili. Vysledok je pre mna sklamanim a dost podobny ako Petersonov remake, ktory mi vynimocne pripada dost verny. Nudil som sa pri nom rovnako. Iba efekty ma kvalitnejsie. 4/10. Kto ma rad sedemdesiatkove katastroficke filmy, tak nech sa radsej riadi komentarom od Wacoslav1, ktory je na tento zaner väcsi odbornik. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Až v té šachtě jsem si uvědomil, že jsem tohle už kdysi viděl. Akorát nevím, jestli to bylo před rokem 2001, kdy vznikl dabing pro Novu. S ním jsem měl trochu problémy. Pravdou ale zůstává, že dobrých katastrofických filmů není mnoho, vedle Aféry Concorde, Skleněného pekla a Ohrožení Britannicu má i Poseidon své místo. Pokud nevíte, kdo je Roddy McDowall, ale viděli jste původní (a nejlepší!) Planetu opic, měli byste ho kdekoliv poznat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kde mořský vlk Petersen sází na gigantickou vlnu, vybělené úsměvy a kaskadérské kousky, tam se Neameho film ku prospěchu věci zaměřil na samotné postavy bojující o holé přežití (především battle of egoes: reverend Hackman vs. poručík Borgnine stojí za to). A teď ruku na srdce, nastoupili by jste na loď, kde je kapitánem Leslie Nielsen..? ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vynikající katastrofické drama, které se spíše než na akci a dech beroucí efekty soustředí na permanentní napětí a vykreslení charakterů a uvěřitelných a vyhrocených vztahů mezi nimi. Navzdory datu vzniku a nemalému počtu zhlédnutí je to stále strhující zážitek, jemuž u mě dominuje naprosto fantastický Gene Hackman v jedné ze svých nejlepších rolí. Nestárnoucí klasika. 90 % ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • Red Buttons a Carol Lynleyová, jejichž postavy se do sebe ve filmu zamilují, se ve skutečnosti nesnášeli. Pokud neběžela kamera, tak se jeden druhého stranili. (džanik)
  • Jídelní salón (velká hala s oslavou) se inspiroval skutečnou halou z parníku RMS Queen Mary. Vznikl v ateliéru "Soundstage Six" ve studiích 20th Century FOX. (FIBO)

Reklama

Reklama