Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kde mořský vlk Petersen sází na gigantickou vlnu, vybělené úsměvy a kaskadérské kousky, tam se Neameho film ku prospěchu věci zaměřil na samotné postavy bojující o holé přežití (především battle of egoes: reverend Hackman vs. poručík Borgnine stojí za to). A teď ruku na srdce, nastoupili by jste na loď, kde je kapitánem Leslie Nielsen..? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno videné, a musím uznať, že ani po rokoch tento film nestratil nič zo svojho čara. V krátkosti - skvelý Hackman, dynamické, zaujímavé, napínavé.... a čo je hlavné, atmosferické. Po Hackmanovi ma zaujal aj Ernest Borgnine, myslím, že by sa aj celkom oplatilo ponoriť sa do jeho filmografie - fantastický typ výrazného herca. A čo je výrazne, to je aj obyčajne nezabudnuteľné. Sklenené peklo sa mi síce páčilo viac, no tento snímok je minimálne dôstojným partnerom. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Reklama

Skleena 

všechny recenze uživatele

Napnutý jak kšandy, mladý Hackman nadsamcem a reverendem v jedný osobě, krásný tváře mladejch trosečnic... a neuvěřitelně nadčasový zpracování. Jedna hvězda navíc za super zvuk praskající lodě a zurčící vody "odkudsi zespoda" - atmosféra, jak má být! Jo, a ještě něco - mladej štramák Leslie Nielsen v nekomediální roli! Byť malinký. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Poctivá filmarina v mnohom preštieva aj dnešné (bohužiaľ poväčšine už len béčkové) pokusy o katastrofické filmy. Efekty už s pribúdajúcimi rokmi poznamenala doba, ale tým, čo robí tento film klasikou je režisérska zručnosť a dokonalá atmosféra s veľkou porciou napätia. A samozrejme fakt, že hollywoodsky happyend ešte nebol podmienkou každého blockbusteru. 80%. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Tak na tuhle, podle mnohých katastrofální špičku pět ódy bohužel nemohu. Efekty jsou sice úctyhodné a příběh je originální, ovšem opět nerozumím tomu, proč musí v takovýchto filmech figurovat dítě! Tvůrce si zřejmě myslí, že film je pak nějaký způsobem emotivnější, nebo nevím. Já to však vnímám jako přebytek, který nemohu vystát. Napětí tu v některých místech upadá a můj oblíbenec Gene Hackman na mě příliš velký dojem neudělal. Buď je tento film přeceňovaný a nebo mám skutečně přitroublý vkus. 65% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • Natáčecí plac strojovny jako celek posloužil hned dvěma scénám, které jsou podle scénáře od sebe dosti vzdálené. Scéna, kdy pasažéři lezou do vodního tunelu, aby objevili strojovnu, a scéna, kdy se ve strojovně objevují - tato dvě místa jsou v jednom a tom samém prostoru malý kousek od sebe. Obě scény jsou rozdílně nasvícené (temná a světlá), takže divák běžně rozdíl nepozná. O tuto chytrou úsporu natáčecího prostoru se zasloužil William Creber, výtvarník filmu. (FIBO)
  • Shelley Wintersová přibrala pro roli Belle Rosenové kolem šestnácti kilogramů. (džanik)
  • Některé záběry se natáčely na skutečném parníku - RMS Queen Mary, šlo však jen o zlomek záberů, které jsou ve filmu. Jde konkrétně o scény, kdy vidíme pasažéry na venkovní palubě. (FIBO)

Reklama

Reklama