Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

misterz 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno videné, a musím uznať, že ani po rokoch tento film nestratil nič zo svojho čara. V krátkosti - skvelý Hackman, dynamické, zaujímavé, napínavé.... a čo je hlavné, atmosferické. Po Hackmanovi ma zaujal aj Ernest Borgnine, myslím, že by sa aj celkom oplatilo ponoriť sa do jeho filmografie - fantastický typ výrazného herca. A čo je výrazne, to je aj obyčajne nezabudnuteľné. Sklenené peklo sa mi síce páčilo viac, no tento snímok je minimálne dôstojným partnerom. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak budem zase za kverulanta, ale mne to vôbec nesadlo. Uz od zaciatku mi vsetky postavy pripadali divne. A niezeby ma ich osud nezaujimal. Prave naopak. Ja som im prial smrt. Napriek tomu ze ich hrali kvalitni a v niektorych pripadoch aj moji oblubeni herci. A technicka stranka? Podla mna uz dost zastarala. Pri zaberoch celej lode je prilis ocividne, ze to je model. A pri vsetkych tych eskapadach z interieru som nikdy nemal pocit, ze sa do odohrava na lodi ale v kulisach studia. Akurat kamera sa sem tam pohupuje ako v starom Star Treku, aby navodila dojem kolisania. A cele to splhanie par odvaznych hore na hladinu mi nijak vzrusujuce nepripadalo. Skôr bolo plne nelogickych veci, ktore by ich davno zabili. Vysledok je pre mna sklamanim a dost podobny ako Petersonov remake, ktory mi vynimocne pripada dost verny. Nudil som sa pri nom rovnako. Iba efekty ma kvalitnejsie. 4/10. Kto ma rad sedemdesiatkove katastroficke filmy, tak nech sa radsej riadi komentarom od Wacoslav1, ktory je na tento zaner väcsi odbornik. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Katastrofický film s nekatastrofickým scénářem, ale s téměř katastrofálním Genem Hackmanem v hlavní roli aneb všechno zvládnu, všechny vás zachráním a nakonec se obětuju. Hackmanova postava je v celém konceptu poněkud zvláštní, ačkoliv není špatně zahraná. Možná to chtělo někoho mladšího a charismatičtějšího do role odvážného muže vedoucího skupinku přeživších po převrácení zaoceánského parníku přílivovou vlnou. Stran speciálních efektů bych zmínil, že když se parník potopil, tak efekty byly natolik předpotopní, že by neškodilo, aby je vlna odplavila taky. Jakási maketa lodi simulovala stav převrácení v několikrát opakovaném statickém záběru až to bylo legrační. Napětí film vyvolal poměrně dobré, ačkoliv zájem o zbylé postavy nijak nevzrůstal i když Ernest Borgnine zahrál o hodně líp než všichni ostatní. Drama se rozjíždí pomalu, tempo dynamické není, ale celkem se na to dá podívat, ačkoliv čím je film starší, tím víc na něm hledám nedokonalosti. Kdo ho ještě neviděl by zklamán být nemusel. Mně dvě shlédnutí bohatě stačila. 60% ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Výborné, výborné, výborné !! Ptala jsem se na názor mého syna, který vystudoval geofyziku, zda tsunami může převrátit zaoceánský parník kalibru "Poseidonu". Řekl :"Velmi lehce, pokud má vlna větší výšku jak 15 m" a epicentrum zemětřesení je někde hluboko v oceánu." Takže žádná fantazie, ale výborně zpracována možná realita. Není co dadat, všichni herci výborní. 5* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

U kormidla téhle superkocábky sice stojí Leslie Nielsen, ale smát se příliš nebudeme. Jakmile totiž přijde vlna, je všechno vzhůru nohama. Doslova. Spousta plavících se cestujících tenhle obrat k horšímu nepřežije, některým se to převrátí i v hlavě, ti zbylí zachovávají paniku. Ještě štěstí, že tady máme jednoho odvážného pastora - a hele, on vypadá jako Gene Hackman, to by mohl být i stejně drsný a správňácký, ne? Je. A zrovna tak jsou na tom všichni, kteří se s ním vzhůru ke dnu vydají. Takže paráda. Dobrodružství Poseidonu patří k těm nejlepším katastrofickým snímkům, jimiž se stříbrné plátno v sedmdesátkách jen hemžilo. Film je to napínavý, na svou dobu slušně trikově zvládnutý, s parádní hudbou Johna Williamse a herci, jimž držíte palce, ať dělají, co dělají. Dávám čtyři čisté hvězdy, zvedám kotvy a vyplouvám se podívat na Petersenův remake. To jsem zvědav. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • Natáčení se zúčastnilo 125 kaskadérů a žádný se nezranil. (džanik)
  • Scéna, kdy herci lezou po stromě na plošinu do kuchyně, se točila velmi zajímavým způsobem. Jelikož strom kvůli své výšce neumožňoval, aby po něm herci vyšplhali tak vysoko (a bezpečně), tak byl v některých záběrech připevněn na velkou zvedací plošinu několik metrů od země, a teprve z této plošiny lezli herci na strom - tudíž je ve filmu uměle navozen dojem, že herci vyšplhávají od země ke stropu. Záběry, kde herci lezou od země a vylézají u kuchyně, nejsou v jednom celku a jsou logicky prostříhané. (FIBO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno