Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po letech koukl na tohle dráma. A funguje stále dobře i když nejen dle ohozů cestujících je znát, že film je už nějaký pátek starý. Sedmdesátky přály katastrofickým filmům. Člověk to ani nestihl počítat... Sopka, zemětřesení, otrávení piloti jídlem, letadlo zasažené raketou, zasněžené letiště, hořící mrakodrap.... Schéma bylo vždy stejné. Počáteční seznámení s hlavními hrdiny a to i se záporáky. Pak, poté co se cosi semele se přeživších ujme nějaký vůdce a ten je vede k záchraně. Sem tam někdo odpadne, ale většina přežije... nejinak je tomu i u tohoto snímku. Hlavním hrdinou však není ani hasič ani záchranář, ale reverend, který razí teorii, že Bůh má rád odvážné co si umí pomoci sami a nečekají až to za ně vyřeší. A tak zatímco část přeživších čeká s druhým pastorem na záchranáře tam, kam přijde už jen ona s kosou, reverend (Gene Hackman) vede statečně skupinku různorodých osobností vstříc strojovně a záchraně. Místy jsem pravda trochu pochyboval nad jeho rozhodností a věděním kam jít dál, ale film si i po letech opravdu drží skvělé tempo až do konce... Kapitánem Poseidonu ej Leslie Nielsen a já měl zprvopočátku pořád problém brát ho v uniformě vážně po jeho sérii parodií právě na katastrofické filmy... :-). Každopádně za mně je to za 4 údery do lodního trupu. * * * * ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Napnutý jak kšandy, mladý Hackman nadsamcem a reverendem v jedný osobě, krásný tváře mladejch trosečnic... a neuvěřitelně nadčasový zpracování. Jedna hvězda navíc za super zvuk praskající lodě a zurčící vody "odkudsi zespoda" - atmosféra, jak má být! Jo, a ještě něco - mladej štramák Leslie Nielsen v nekomediální roli! Byť malinký. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pri katastrofických filmoch je vždy nejaké priam štandardné zloženie prežitých,č i zachraňujúcich sa, tak trocha do toho vždy pripletú náboženstvá a tiež riadnu dávku hystérie. Tu anvyše aj veľa špiny a veľkej teploty. To putovanie bolo ešte fajn, horšie boli tie dialógy a postavy mi tiež nepripadali sympatické. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Velice povedený katastrofický snímek. Ocenění: Oscar - píseň (The Morning After), Speciální cena za vizuální efekty; nominace: vedlejší herečka (S. Winters), výprava, kamera, kostýmy, střih, hudba, zvuk BAFTA - herec (G. Hackman) Zlatý glóbus - vedlejší herečka (S. Winters) Motion Picture Sound Editors - střih zvuku (dialogy) ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Je to jako pouť z Bible, kde nevěřící následují svého spasitele a uvěří mu až když je pozdě ! Normální lidé - civilisti, kterým jde jen o přežití a musí táhnout za jeden provaz, aby přežili. Každý charakter tu má své důležité místo a pomáhají si protože jim nic jiného nezbude. Film je za 4*, ale Gene Hackman a jeho role kazatele, který se nehodlá vzdát svého života ani druhých. Buřič, divoký přesvědčovatel a přitom citlivý, který zatne zuby a ví co musí udělat. Neskutečně silná role a projev Hackmana vysazuje tento film na vrchol. Film hlavně ukazuje, že člověk se NIKDY nesmí vzdát !!! ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • Část scény stála na hydraulickém systému, díky kterému se mohla naklánět až o 45°. Zbytek obstaraly kamerové triky. (džanik)
  • Strojovna Poseidonu (i s pasažéry) byla zvěčněna ve voskovém muzeu "Movieland Wax Museum" v Buena Parku v Californii. (FIBO)
  • Aby její postava bývalé úspěšné závodní plavkyně vyzněla věrohodně, připravovala se Shelley Wintersová s olympijským plaveckým trénerem. (džanik)

Reklama

Reklama