Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Smart vypadá jako neškodný úředníček, ale jeho snem je stát se tajným agentem. Zatím pracuje jako analytik v hlavním štábu supertajné špionážní organizace Kontrola, která se specializuje na boj proti mocnému zločineckému syndikátu Chaos, vedenému bezohledným Siegfriedem. Podle Maxovy analýzy se nepřátelé začínají zajímat o atomové zbraně, ale dřív než stačí Kontrola něco podniknout, je štáb přepaden a vzápětí začnou nepřátelé z Chaosu likvidovat tajné agenty, jejichž seznam uloupili. Náčelník proti nim musí vyslat někoho, koho neznají, a tím je právě Max Smart. Je jmenován agentem 86 a jeho parťákem se stane krásná agentka 99. Mají vypátrat dodavatele zbraní Krštice a zabránit zneužití jaderného materiálu. Stopy je zavedou do ruského Smolenska. Cestou se neustále dohadují, Max je považován za teroristu, a poté dokonce vypadne z letadla. Kolegyně ho sice zachrání, ale musí se zbavit tlustého Araba, který je napadne. Dostanou se do Kršticova domu, proniknou do jeho počítače a Max s ním svede vítězný taneční souboj. V Moskvě sice padnou do Siegfriedovy pasti, Maxovi se však podaří uniknout a odhalit továrnu na zpracování uranu, maskovanou jako pekárna. Agent 23, který měl Maxovo hlášení ověřit, však v pekárně žádné stopy po uranu nenašel. Zatímco Max se ocitá v podezření, že je dvojitý agent, Siegfried připravuje zbraně, kterými chce zničit Los Angeles. Max pochopí, že je mezi agenty zrádce, a také kdy a kde má bomba vybuchnout. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (513)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Pádluje ve stejných vodách jako Hot Fuzz, rád by se proboxoval do bondovské stylovosti a přesto zůstává sám sebou. Chytrý analytik, který má v terénu trochu té běžné lidské smůly, je jakýmsi mimochodcem mezi superterminatořími agenty a směšnými losery. Ačkoli na mě pokerové kouzlo Carellovy tváře nefunguje, musím uznat, že kopance a údery s gorilou The Rockem i gazelou Anne "Už nejsem malá holčička" Hathaway dala vzniknout velmi zábavnému, nápaditému a prudce akčnímu fláku, kde hlášky jsou víc cool a akce méně cheesy, než bych čekala. Do noty kápnou i vedlejší postavy jako techgeeci Hiro s parťákem či camea hvězd, ale když už jsme u těch not, jaký vztah máte k Beethovenově Deváté? Ta-da-da-dáá. Ta-da-da-dááá. Bring it on, Ludwig :-) 70 % ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je až prekvapivé sledovať taký jednoduchý a prostý scenár a nenudiť sa. Príbeh o ukradnutých raketách, kódoch, sledovaní zloduchov na ruskej pôde alebo potom aj v USA, poskytuje málo zaujímavého, ale tvorcovia žmýkajú jednotlivé pasáže naplno. Pravda, jednoduchá dejová línia celému dielku vlastne pomáha, pretože sa nechce hrať na niečo, čím nie je. Skrátka berie si to najpovedomejšie a snaží sa to parodovať. Ale ku koncu začína prekvapivo hrať aj na vážnejšiu strunu, čo pôsobí celkom dobre, hoci dovtedy ste sledovali paródiu toho istého. A vyšší rozpočet je zase cítiť na pár akčných scénach, kvôli ktorým sa oplatí pustiť sa do tohto dielka. Akčné scény sú totiž rovnako premakané, ako vo veľkých blockbustroch a nie zjednodušené. Fakt, že Dostaňte agenta Smarta si zaslúži také dobré hodnotenie, pramení aj z jeho obsadenia. Dostaňte agenta Smarta je napokon jedným z príjemných prekvapení. Sľubuje málo, tvári sa trápne, ale pri zhliadnutí rýchlo a účinne zabaví. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin: 1. Smart Dreams ,2. Get Smart Theme ,3. Cake Factory ,4. Theme (look one) ,5. Max Denied ,6. Max Takes A Bow ,7. Get Smart, film score: Dropping Like Flies - Trevor Rabin ,8. Theme (look two) ,9. Agent 23 ,10. Max Ejects ,11. Skydiving ,12. Laser Hallway ,13. Entering Moscow ,14. Rooftop Fight ,15. Max Calls 99 ,16. Theme (look three) ,17. The Big Chase ,18. Wish We Had More Time ,19. Smart Exit ,20. Theme (look four) , ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Při odchodu z kina jsem nadšením sice neskákal, ale s odstupem času mi v hlavě zůstalo jen to dobré a vtipné, zatímco slabší chvilky zmizely úplně. Rock je cool, Anne zase hot, Arkin s Caanem hláškují na stará kolena jako o život a i Carell se dá místy bez problémů překousnout. Jen si říkám, že být na jeho místě Carrey, byl by to o dobrých 20% lepší film. Segal totiž ví, co dělá a když mu nepodráží nohy lehce neomalený střihač, funguje Dostaňte agenta Smarta přesně tak, jak má. Jako pohodová letní oddychovka s prima akcí, spoustou výbuchů, pár opravdu povedenými fóry a tanečním číslem pro milovníky Dirty Dancing. 70% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je to tak trochu jako pilot k televiznímu seriálu, ale jinak to funguje, jak má. Segal moc nezvládá akci v interiérech (podivné nasvícení a možná i zbytečně rychlé střihy), zato akce ve venkovním prostoru, tam se cítí doma. U hlavní postavy mi je sympatický fakt, že na rozdíl od typově podobných postav není Smart naprostý idiot (naopak umí lámat ruce stejně dobře, jako kdokoli jiný), jen prostě čas od času není úplně ortodoxní a nemůže chybět pověstná smůla. Ke čtyřem hvězdičkám mi tam chyběl lepší záporák, tři mi zase připadají málo, protože jsem se skutečně ani jednou nenudil. Jdu na 70% s tím, že by mi vůbec nevadil za rok nějaký ten sequel… ()

Galerie (53)

Zajímavosti (17)

  • Seriál se pokoušeli restartovat v polovině devadesátých let, ale bez úspěchu. Vzniklo pouze 7 epizod. (Rodriguez)
  • Keď Agent 99 (Anne Hathaway) prelieza cez lasery v Krsticovej (David S. Lee) vile, tak je bosá. Potom je však v nasledujúcej scéne obutá, aj keď nemala odkiaľ zohnať obuv. (johnsnow)

Související novinky

Zac Efron fasuje plovák

Zac Efron fasuje plovák

12.08.2015

Téměř neuvěřitelné se stává skutkem. Nejen že dostaneme celovečerní Pobřežní hlídku, ale vážně si v ní zahrají dva populární fešáci, kteří si úspěšně budují komediální kariéry. Jeden konec pláže bude… (více)

Zuřící býk vs. Rocky Balboa?

Zuřící býk vs. Rocky Balboa?

02.06.2012

I tak by se dal popsat projekt studia Warner Bros. a režiséra Petera Segala, který se naposledy předvedl s ucházející špiónskou komedií Dostaňte agenta Smarta. Komedie Grudge Match bude o dvou… (více)

Nahradí Jackmana Neil Patrick Harris?

Nahradí Jackmana Neil Patrick Harris?

01.11.2009

Nelekejte se, není řeč o roli Wolverinea. Hugh Jackman však s díky odmítl nabídku Billa Mechanica a Adama Shankmana, producentů nejbližší oscarové show (na jaře bude Hugh natáčet sci-fi The Real… (více)

Napoleonské války podle Carella

Napoleonské války podle Carella

19.10.2008

A podle Arthura Conana Doylea. Ten nepsal jen detektivky s Sherlockem Holmesem, ale i sci-fi (třeba slavný Ztracený svět) a historické romány. Příběhy o brigadýrovi Gerardovi míchají válečné… (více)

Reklama

Reklama