Reklama

Reklama

Maraton

Trailer

Obsahy(1)

“Na pastvinách v Serengeti v Tanzanii žijí ve skupinách býložravá zvířata...” a mladý korejský autista Cho-won má z nich nejraději zebry. Možná právě proto rád běhá, ale jistotu nemá ani jeho matka, která se o něj stará a z počátku i trénuje. Třetí místo jejího syna v závodu na 10 km pro hendikepované, pro ní není dost a maratón zaběhnuty pod 3 hodiny je opravdová výzva. Divák se musí nejprve vyrovnat s přístupem nového trenéra, projít přípravou a těžkostmi než se může postavit na start Chuncheonského mezinárodního maratónu. Pokud se tam přes veškeré obtíže dostane, měl by se zeptat, a ne jen sám sebe: „Co moje nohy ?“ a možná že uslyší „Milión dolarů !“ (Mantis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

"Přeji si, aby můj syn zemřel den před mojí smrtí, proto se musím dožít sta let" Velmi silný a emotivní příběh, který dává možnost nahlédnou, do leckdy nepochopených autistických duší a jejich nositelech. Jak složitá je cesta k jejich srdcím a porozumnění i sebe sama, nám tenhle film poskytne vrchovatě. Autismus není choroba, je to stav mysli. Člověk dokáže zvládnout i nemožné, když tomu bude dostatečně silně věřit! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

S každým dalším zamyšlením tím větší zklamání. Z Malatonu se vyklubal velmi dobře formálně zvládnutý a odehraný doják s prvoplánovým scénářem. Jednu vytouženou medaili si ovšem zaslouží a dostane ji Seung-woo Jo. Jeho autistická kreace byla famózní a hlavně díky němu bych tenhle závod doporučil i těm, kteří se citlivými dramaty nechávají dojmout o poznání hůře než já. Minimálně polovina přesně vyměřených emocí mě ale bohužel míjí. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Príbeh filmu Malaton (Marathon) si samozrejme získa ľudí svojou priamočiarosťou. Vo filme sú dve vyvrcholenia, ktoré ukazujú vzťah hlavného hrdinu autistu Cho-won(a) k trénerovi a matke. Tieto vyvrcholenia dokážu rozľútostiť hlavne diváka, ktorý sa ponoril do príbehu. Samozrejme divák podvedome podobnú situáciu môže očakávať a preto sa ho to nedotkne dostatočne. Výkon Seung-woo Jo (hral Cho-wona) je naozaj impozantný a zaslúži si absolutórium. Film teda jednoznačne hovorí (ukazuje), že ľudia s podobným osudom, ako má hlavný hrdina majú svoj život, svoje sny a to čo chcú dosiahnuť a žiaľ nám ostatným to nemusí byť na prvý pohľad jasné čo to je. Vďaka vyvrcholeniam a úžasnému výkonu hlavného hrdinu môže aj takýchto "jednoduchší" príbeh, ktorý ide priamo na bránku (rozplakať človeka) zožať úspech u divákov ako som napríklad ja. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Tradiční příběh jehož vlastní verzi představila snad už pomalu každá významější filmová velmoc tentokrát padl do korejských rukou a ačkoliv příběh Marathonu pracuje vesměs se všemi milionkrát viděnými klišé, je na téhle verzi něco zvláštního. Ano, Malaton zpracovává ten druh příběhu, o kterém jsem si do této doby myslel, že NEJDE podat bez zbytečného diváckého vydírání. Po zhlédnutí si myslím, že podobný druh příběhu nejde podat bez zbytečného diváckého vydírání vyjma korejských tvůrců. Jeong Yun-cheol totiž naprosto parádně a hlavně nenásilně nabízí příběh autistického běžce ve kterém se žádného citového vydírání opravdu nedočkáte. Film sice má své mouchy, ale za takhle civilní zpracování si nějaký ten bod k dobru zaslouží a tak výsledných 85 % i díky výborným hercům zaokrouhluji nahoru. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Krásny a citlivý film plný krásy, nádeje, lásky, zúfalstva, odhodlania, smútku, pochopenia, nepochopenia a víťaztva. Toto všetko umne zmiešané a ako čerešnička na torte je neskutočný Seung-woo Cho, ktorého "autistický" výkon je niečo neuveritelne uveriteľné (a to mám rád aj Hanksa aj Hoffmana). Vážne som nadšený a verte, že sa dnes budem na svet usmievať. Ešte doplním, že aj keď je v podtitulke písané drama, režisér pár krát atmosféru uvolnil komickými vsuvkami a pri jednej som od rehotu plakal asi dve minúty(!) a to už sa mi veeeľmi dlho nestalo. Hold nieje slza ako slza. 100% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • V autobuse si Cho-won (Seung-woo Cho) kreslí na predlaktie číslo 42195. 42,195 kilometra bola dĺžka maratónu. (Sticks)

Reklama

Reklama