Reklama

Reklama

Obsahy(1)

...jeden muž, jedno auto, krádež která dokáže naštvat až příliš policistů. Kaskadér H.B. Halicki si vytvořil roli přímo na tělo a napsal scénář k jednomu z nezapomenutelných automobilových hitů. Skvělý zloděj a řidic čtyřkolových miláčků si musí poradit nejen s hordou policistů, ale hlavně s neutěšitelným motorem Eleanor (Mustang Mach 1). Eleanor má také hlavní roli v tomto skvělém, dnes již kultovním automobilovém filmu z let osmdesátých. Tento film skýtá nejlepší a nezapomenutelnou 40-ti minutovou automobilovou honičku, při které nejeden policista přijde o dobré jméno... přeji vám skvělou jízdu která vás zaručeně nenechá chladnými! (Tony.cs)

(více)

Recenze (89)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Zatím, co já už to s filmem pomalu ale jistě vzdával, jelikož mě to nudilo jak prase, příběh mě moc nebavil o nějakých zlodějích co nudně kradou auta.. ale najednou prostě obrat jak kretén, týpek čornul žlutýho mustanga a už se jelo! Honička libová jak debil, nemohl jsem z toho spustit oči a taky jsem nemohl uvěřit svejm vlastním očím, že ten film se vyvinul v něco takovýho. Pro milovníky honiček jak dělané.. prostě me to dostalo. Bohužel ta hodina předtim to prostě dosrává. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že verze z roku 2000 je remake, začalo mě hodně zajímat jak vypadá originál. Prvních dvacet minut jsem měl ještě celkem guláš v postavách (oni ti herci ze 70. tých vypadaj skoro stejně), ale pak se to začalo rozjíždět krádežema až nakonec začla honička s Eleanor. A dojem? M A Z E C ! Naprosto brilantní kaskadérská práce, vedle toho počtu zdemolovaných aut je i Kobra 11 hadr. Opravdu skvěle strávená hodina a půl. P.S.: stejně je ale Shelby GT500 hezčí Eleanor než zdejší Mustang ´73 :) ()

Reklama

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Kultovní záležitost, která se velmi nesnadno hodnotí,neboť po příběhové stránce bych tomu dal tak dvě hvězdy, a rovněž je tu plno momentů, za které by se styděl kdejaký béčkový film - ovšem to, co z tohoto snímku dělá lahůdku pro všechny, kterým není vůně benzinu cizí, a kteří milují auta a jejich atmosféru v amerických 70. letech, je ultra dlouhá honička, která by stačila na samostatný film. Ale víc v tom snímku nehledejte - budete totiž jinak zklamáni a v horším případě před avizovanou honičkou usnete. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Scéna honičky (která zabírá dobrou 1/3 filmu) je sice parádní, ale je to taky jediná věc, která ten film vytahuje z hluboké podprůměrnosti. Od začátku je vidět, že šlo o zoufale amatérský počin - herci, scénář, zvuk, střih... Technicky je to na úrovni sedmdesátkového porna. Nahlas jsem se zasmál u jedné noční honičky, kdy je celých 10 minut vidět jen tmu a reflektory aut, takže divák většinou neví, zda aktuálně sleduje policisty nebo zloděje. Takže pro fandy dobrý, ale jinak nebrat. Skutečné, mistrovsky natočené "autoklasice" - filmům typu Vanishing Point, Bullitt atd. - to nesahá ani po kotníky. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Jsem trošku na rozpacích...na film jsem se těšil, ale následně jsem trošku musel své nadšení utlumit. První část byla nic moc...moc jmen a chaos, kdy nebylo jasné o čem se pořádně mluví. Druhá půlka již byla lepší i když...koukat cca půl hodiny na to, jak jedno auto donekonečna ujíždí policistům mne po čase začalo nudit. Takže největší pozitivum vidím v té hromadě nádherných aut, které se ve filmu objeví... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • V roku 1989 chcel pôvodný režisér H. B. Halicki natočiť aj pokračovanie s názvom "Gone In 60 Seconds 2". Film dostal megalomanský rozpočet a automobilové búračky mali byť ešte veľkolepejšie a film sa dokonca aj začal nakrúcať, dokončiť sa ho nepodarilo. Počas príprav jednej z najnáročnejších scén filmu totiž na pľaci došlo k tragédii. V spomínanej scéne sa mala dramaticky zrútiť vodárenská veža. Avšak lano, ktoré vežu držalo, sa náhle pretrhlo, veža narazila do telefónneho stĺpu, ktorý padol na režiséra a zabil ho. Produkcia filmu bola po tejto nešťastnej udalosti stopnutá a zrušená. Niektoré zo scén ale boli neskôr zostrihané do krátkeho filmu a vydané na DVD. (Raccoon.city)
  • Filmová honička trvá téměř 40 minut, díky čemuž je i 4 dekády po vzniku filmu považována nejdelší automobilovou honičku ve filmové historii. (Tony.cs)
  • „Eleanor“ je krycí kód pro jedno z aut na seznamu. V tomto snímku je „Eleanor“ Mustang Mach 1, v pozdějším remaku z roku 2000 je „Eleanor“ upravený Mustang Shelby GT 500. (Tony.cs)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno