Reklama

Reklama

Do nitra Planety opic

  • USA Beneath the Planet of the Apes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé. Tvorcovia sa snažili posunúť dej z prvého dielu dopredu, ale nevyšlo im to. Snaha je vidieť, no dejovo to až moc odskočilo od kultovej jednotky (a vlastne od celej série). Pozerať sa na nejakých nadľudí so schopnosťou telepatie?! ma má akože zaujaťť? Minimálne prvá polovica je pozerateľná, žiaľ od nástupu spomínaných nadľudí sa koná otočka o 180 stupňov a i ked to navonok vyzerá ako, že sa vysvetlujú niektoré z veci z Planéty opíc... prichádza jedna nelogická vec za druhou, doprevádzané jednou stupiditou za druhou. Apokalyptický záver pridáva štipku na zaujímavosti a otvára dvere daľším dielom, ktoré možu priniesť (a priniesli) pohľad na Planétu opíc z iného uhľu. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Druhé části nekonečné série se ještě pořád vcelku daří udržet si slušnou dávku kvality (což dokazuje i přítomnost Charltona Hestona). Konec s atomovou hlavicí a úchylnýma telepatama na mě jako na malého kluka hodně zapůsobil a dvojka se mi tak zaryla do paměti pomalu citelněji než vychvalovaný první díl. Bohužel šlo o pověstný začátek konce. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Do nitra planety opic začíná úplně stejně jako jeho předchůdce. (Nova zase kroutí zadkem a Zira opět pomáhá lidem) Opět je tu přeživší vesmírný cestovatel, který se dokonce vzhledově blíží Taylorovi. Jen jeho chápání lidstva není tak černé jako u minulého hrdiny, ale k tomuto postoji se i Brent postupně propracuje. Když se však astronaut dostane z opičího města, nabere druhý díl úplně jiný směr, který mám opravdu rád a přijde mi docela logické, že když jsou na planetě hloupí lidé, tak tam musejí být i ti chytřejší a ze scén, kdy se všichni klaní atomové bombě mi šel opravdu mráz po zádech. Jedinou kaňkou na zajímavém příběhu jsou některé nelogičnosti (neschopnost lidí bránit se opičákům prostředky, kterými mučili Brenta a Taylora) a hlavně malý rozpočet, který nedovolil udělat velkolepější bitvu a ani s rozpadlým městem si autoři moc nevyhráli. Tohle prosím remakovat s velkým rozpočtem.:) ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

To byla vopičárna! Ty zbytky původních lidí to bylo teda fakt něco. Než tohle, radši dobrovolně vyhynu. Ale zase - sranda to byla. Oproti prvnímu dílu, který si přes zastaralost a nechtěnou směšnost masek opic a naivnímu příběhu dodnes uchoval důstojnost a auru výjimečnosti, tohle bylo čistokrevné béčko, které si asi nakonec, až přejde původní šok, oblíbím. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jen málo věcí je blbějších než scénář tohoto filmu - namátkou mě napadá třeba žonglování s psími výkaly, bungee jumping na nepružícím laně (případně bez lana) nebo skákání po hlavě do vypuštěného bazénu. Vyjmenovávat tady všechny hovadiny, mohl by mi i Shadwell závidět délku komentáře! Ale mám dnes nějak zadřené mozkové závity, nejspíš se během včerejšího sledování zasekly v poloze Low Power, jsem prostě líná přemýšlet/vzpomínat a tak vás toho humorného elaborátu ušetřím. Omezím se na zdůvodnění dvou hvězdiček: ta první je tak nějak za pochybné kvality filmu - masky, postapo atmosféru, protiválečné poselství a to je asi tak všechno. Druhou hvězdičku si každý musí rozdělit podle pohlaví, přesněji dle svých sexuálních preferencí. Z dámského hlediska jsem uvítala vizuální přínos hlavního hrdiny; James Franciscus se svýma modrýma očima, zlatými vlasy a pěknou postavou nabízel atraktivnější podívanou než Charlton Heston. Heterosexuálové z řad mužského publika pak jistě ocenili Novu, splněný pánský sen: dívka nejen přitažlivá a vnadná, ale navíc poslušná a němá, ten konstantně připitomělý výraz také mohl leckomu přijít roztomilý. Zoofilové si pochopitelně rovněž přijdou na své, pokud se spokojí s primáty a pár koňmi. 40% ()

Galerie (157)

Zajímavosti (19)

  • Původní film Planeta opic (1967) se odehrává v roce 3978 a tento v roce 3955, tudíž by se buď nemohli setkat a opice by dávno zkoumaly tuto posádku, nebo by tato druhá posádka byla již důchodového věku, když by Taylor (Charlton Heston) a jeho společníci přistáli. (A7X92)
  • Posledný film Thomasa Gomeza a zároveň prvý, v ktorom sa objavil Gregory Sierra. (m.a.t.o.)
  • Tvůrci počítali s natočením scény s dítětem - poloopem, poločlověkem. Producenti se nakonec zalekli ztráty ratingu a ve filmu se tato scéna neobjeví. (HellFire)

Reklama

Reklama