Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

castor 

všechny recenze uživatele

Většina druhých dílů se snaží vychytat mouchy prvních kousků a hlavně znovu slušně vydělat, tu a tam se to podaří, většinou ale tvůrci nasekají další hrubky. A i srdce je pryč. Takoví druzí Vetřelci, druzí neohrožení Krotitelé duchů nebo druhé terminátoří dobrodružství jsou nicméně jasnými důkazy, že kolikrát to jde i lépe. Tady je to bohužel naopak a moment údivu z prvního dílu je pryč. Neříkám, že je to úplný sešup, ale scénář předkládá několik nápadů, které musely vzniknout jen tak na koleně. Solidní masky a kostýmy zůstávají. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Jediné celkem snesitelné pokračování původního kultovního filmu - první hodina je sice o ničem (jen nudná a zkrácená variace na první díl, nepřinášející nic nového nebo zajímavého), naštěstí to dost zachraňuje sice béčkově idiotská, ale zato fakt zábavná poslední půlhodina - ti "mutanti" s telepatickými schopnostmi a neskutečný závěr pro mě mají dodnes své specifické (a hodně guilty) kouzlo. 60 % ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak oproti nepřekonatelný jedničce to stojí o level níž. Netvrdím, že je to úplně špatnej film. Dokud tam do toho nezačali srát tu pointu z radioaktivními mutanty, tak to bylo úplně v pohodě na 4*, ale ten konec to zabil. Pokud to bylo v plánu od začátku, tak to šlo určitě zakončit líp to mi prostě nikdo nevymluví.60% ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu mám opravdu rozporuplné pocity. První půlka byla až, řekl bych tragická, nudná, bez nápadu, o ničem. Kdežto druhá půlka, kterou počítám od doby, co začali prozkoumávat trosky New Yorku, byla hodně povedená. Uctívači jaderné bomby a svatého spadu byli opravdu výborným nápadem a ten konec tak nečekaný, že jsem nucen udělat kompromis. První půle 2*, druhá půle 4* = 3* ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

To byla vopičárna! Ty zbytky původních lidí to bylo teda fakt něco. Než tohle, radši dobrovolně vyhynu. Ale zase - sranda to byla. Oproti prvnímu dílu, který si přes zastaralost a nechtěnou směšnost masek opic a naivnímu příběhu dodnes uchoval důstojnost a auru výjimečnosti, tohle bylo čistokrevné béčko, které si asi nakonec, až přejde původní šok, oblíbím. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (20)

  • Vzhľadom na nízky rozpočet si tvorcovia nemohli dovoliť drahý make-up, a tak herci museli nosiť opičie masky. (m.a.t.o.)
  • Arch Oboler sa podieľal na úprave scenára, hoci jeho meno nie je uvedené v titulkoch. (m.a.t.o.)
  • Oficiálny rozpočet filmu predstavoval 3 milióny dolárov, no podľa vyjadrenia režiséra Teda Posta bol v skutočnosti ešte nižší. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama