Reklama

Reklama

Do nitra Planety opic

  • USA Beneath the Planet of the Apes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Zhruba do poloviny relativně neškodné béčko,které díky svůdným křivkám Lindy Harrison a živoření na prvním dílu nijak výrazně neuráželo,jen neškodně proplouvalo kolem mě.Ovšem jakmile na scénu přišli telepaté strhávající si obličeje a modlící se k atomové bombě,stal se z toho vyložený výsměch a filmový hnůj,kterému se může s klidem smát snad i Burtonův remake.Účast Charltona Hestona v ničem nepomáhá a dovedu si představit,že producenti tenkrát museli vytáhnout hodně tučný šek,aby jej přesvědčili k účasti v podobné sračce.Jak vypadají prý ještě horší díly,které přišly dále v 70. letech,to snad po tomhle ani nechci vědět. 20 % ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak oproti nepřekonatelný jedničce to stojí o level níž. Netvrdím, že je to úplně špatnej film. Dokud tam do toho nezačali srát tu pointu z radioaktivními mutanty, tak to bylo úplně v pohodě na 4*, ale ten konec to zabil. Pokud to bylo v plánu od začátku, tak to šlo určitě zakončit líp to mi prostě nikdo nevymluví.60% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl ze ságy o Planetě opic. Málokdy se podaří natočit druhý díl lepší než první, tento lepší není, ale jen o kousek. Skvěle je využito zlomu na konci prvního dílu, který dává sáze nový rozměr. Scénáristé si s myšlenkou dokázali pohrát a opět představit filmovou kritiku stávajících poměrů a nesmyslnosti chápání jaderných bomb. je velmi poznat stáří filmu, ne tolik na opicích jako spíše na lidech v zakázaném pásmu, ale to vše vynahradí myšlenka a snaha posunout příběh o planetě opic o další kus dál. Je však patrné, že každý kdo si neoblíbil už první díl by vůbec neměl na pokračování koukat, protože tu bude opět hodně lidí v maskách opic a vize budoucnosti, která nemusí sednout každému. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Pokračování Planety opic sice nemám ráda, ale tohle jsem ještě jakžtakž překousla. Dalo se na to koukat, občas to bylo trošku napínavé a hlavně to neni takový průšvih jako další díly, která jsem samou nudou ani nedokoukala. Celá komerce kolem Planety opic měla skončit hned u prvního dílu, protože ty ostatní jsou nudné a nesmyslné slátaniny, které navíc kazí pověst jedničce. Alespoň, že tu ještě pořád hrál Charlton Heston, který film hodně zachraňuje. ()

Mr.Pumpkin 

všechny recenze uživatele

Jasně, Planeta opic je jen jedna a v porovnání s ní nemůže toto pokračování obstát. Není to ale vůbec špatný film. Pravda, v první třetině filmu to zavání lehkým průšvihem, ale pak se film rozjede a má rozhodně co nabídnout. Velice povedený konec (zejména závěrečná věta) mi pak celkem vyrazil dech. 70% ()

Galerie (157)

Zajímavosti (19)

  • V raných přípravách filmu měli mít mutanti obrovské nosy a třetí oko. Scenárista Paul Dehn zpočátku chtěl, aby jejich vzhled působil mnohem „hororověji“ – myšlenku však zavrhl, aby byl snímek vhodný i pro rodiny s dětmi. (fiLLthe3DD)
  • Posledný film Thomasa Gomeza a zároveň prvý, v ktorom sa objavil Gregory Sierra. (m.a.t.o.)
  • Oficiálny rozpočet filmu predstavoval 3 milióny dolárov, no podľa vyjadrenia režiséra Teda Posta bol v skutočnosti ešte nižší. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama