Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,KEBY ŤA CHYTILI GORILY, MUSÍŠ SI PAMÄTAŤ JEDNO. NIKDY NEHOVOR." ,,ČO BY SOM MAL, DO ČERTA, HOVORIŤ GORILE?" __ Prvé dva diely Planéty opíc (ďalšie už stoja za...) ma ako malého veľmi zaujali a v mnohom priviedli do desivého údivu, čo bolo samozrejme spôsobené pôsobivými koncami. Kým v jednotke to bol určitý pád monumentality, dvojka bola ešte strhujúcejšia svojim apokalyptickým koncom (ale tiež aj filozofiou a ,,odhalením sa" posledných ľudí), kedy som si prvý krát uvedomil aká ničivá môže byť sila len jednej zbrane. Aj po rokoch sú pre mňa oba diely kvalitou takmer rovnocenné, no kým kedysi u mňa víťazil pesimistický druhý diel, dnes by sa poradie asi vymenilo, pričom sa mi žiada doplniť, že dvojka tu je mimoriadne nedocenená a účasť v červených číslach by si určite zaslúžila. Ďalší z rady slávnych starých filmov, ktorý je zo zoznamu TV repríz zrejme vyškrtnutý. Linda Harrison je jedna z najkrásnejších žien aké som kedy videl. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1968 natočil režisér Franklin J. Schaffner snímok "Planéta opíc". Bol to kinohit z ktorého sa časom satlo kultové sci-fi dielo. O dva roky neskôr bola vyprodukovaná druhá časť, ktorá rozvíja dej pôvodného filmu. Kruté a agresívne čierne gorily sa chopia moci a podniknú vojenskú výpravu do zakázaného pásma. Ani len netušia čo ich tam čaká. Pokračovanie "Planéty opíc" nesie názov "Do vnútra planéty opíc". Nech nás svetlo všemocnej bomby osvieti a svätý spad zostúpi na nás všetkých dnes i navždy. *** ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Ještě hodně dobrý pokračování prvního filmu s Charltonem Hestonem. Těží to hlavně z rozvedení motivu a společnosti opic. Na tom další díly hodně tratily. Kdyby taky byly z katastrofické budoucnosti, byly by lepší a líp přijatý. Škoda, že to později tak prznili. Ale tenhle díl je ještě dobrej. A kdyby byl první, tak by byl mnohem líp hodnocenej. A ani zisky nebyly tak špatné, ve srovnání s prvním dílem (stál 6 mio a vydělal 32) tenhle stál 3 mio a vydělal 18 mio. Vlastně se vyplácely všechny díly, protože přinejmenším čtyřnásobek vkladu vždycky vydělaly. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Berte to jako takový doplněk k 1.filmu,páč bez něj by vám to moc smyslu nedávalo. Pro mě (jelikož další 3 filmy ignoruji ve smyslu, příběhové linie) je to celkem důstojné zakončení s definitivním koncem, na který se prostě navázati logicky nedá i v př., že by jste se na hlavu stavěli. Tyto 2 filmy za to stojí a další (byť se stále kupodivu jedná o relativně zdařilé počiny) pokud jste schopni existovati ve dvou alternativních liniích současně. ,,Vy zatracení blázni! Vy jste ji fakt a teď už na po2. definitivně, rozmetali!´´ díky bombě soudného dne, která je schopná zničiti, celou planetu. :))) Musím pochváliti hudbu od skělého Leonarda Rosenmana, který v podstatě dokonale navázal stylově (i když ne tak experimentálně) tam, kde Goldsmith skončil. Když samoz. pominu 3.film,  který má skladatelsky na svědomí opět pan Goldsmith. A čím tak asi trumfnouti Sochu of Liberty? No přece, skvělými výjevy zbytků NY metra a dalších slavných budov ve městě, které nikdy nespí, ale v r.3995, už chrní pěkně dlouho. Na autobus zatavený žárem radiace do stěny/skály, jen tak nezapomenu. Ano, pevně věřím, že se nám to jednou opravdu...povede. Bohužel ale přitom ona socha fakt ´´nepřežije´´. Takže budoucí astronauti, mají pech a musejí hledati...jinde. Jako Brent, který nic nehledal a našel vše (kromě lááásky) včetně Taylora, kvůli kterému vlastně též spadl (na této planetě se zřejmě nedá přistáti normálně či běžným způsobem, haha) na Planetě Opic a telepatických podzemních krasavců a krasotinek. Je mi líto.:( Ale při atomové devastaci takového rozsahu jako zde, nemůže objekt, vyrobený z obyčejné mědi, prostě za žádných okolností, existovati dalších 2000 let. Checht. V tomto mají amíci, fakt smůlu. To by musela býti jedině v podzemí. Ale na povrchu?:) A už dost. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Ted Post /roku 1973 natocil dalsie pokracovanie Dirty HARRYho menom Magnum Force/ natocil dalsie pokracovanie kultoveho filmu Planet of the Apes z roku 1968. Charlton Heston /Ben Hur, Planet of the Apes 1968/ je aj tuna pritomny a dej pokracuje tam, kde jednotka skoncila, akurat s kopou logickych kiksov /utek z mesta opic do Zakazanej Zony, pozostatky zmutovanej ludskej civilizacie uctievaju jadrovu hlavicu ako svojho boha/. Dobre je vsak to, za divak opat najde stare zname tvare ako Zira, minister vedy a Cornelius, ktore boli aj v kultovej jednicke. Akcne sceny su vsak trapne a nedotiahnute, dialogy su blbe a dejova linia je hodne svojrazna. Celkovo vsak este znesitelny priemer, seria sa kvalitou zacala vsak uz neodvratne prepadavat : 60 % ()

Galerie (157)

Zajímavosti (20)

  • Jedná se o první díl opičí ságy, ve kterém se objevila Natalie Trundy. Zatímco zde ztvárnila mutantku a v dalším díle doktorku Stephanii, ve čtvrtém a pátém si zahrála šimpanzí samici Lisu. (fiLLthe3DD)
  • Ze všech hraných filmů původní série včetně televizních filmů a seriálů je toto jediný díl, ve kterém nehraje Roddy McDowall. (fiLLthe3DD)
  • Oficiálny rozpočet filmu predstavoval 3 milióny dolárov, no podľa vyjadrenia režiséra Teda Posta bol v skutočnosti ešte nižší. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama