Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někde ve vesmíru přece musí být něco, co je lepší než člověk. Když se Charlton Heston a a další dva astronauti proberou z hluboké hybernace, zjistí, že jejich kosmická loď je zničena. Při útěku zjistí, že přistáli na planetě, na které žijí inteligentní opice. Heston je odchycen a uvězněn ve městě - zbytek posádky a později i několik opic se mu samozřejmě snaží pomoci z vězení uprchnout. To se nakonec podaří a všichni jsou volní, aby ale v samém závěru všichni zjistili strašnou věc... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (785)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Take your stinking paws off me, you damned dirty ape!“ Jak to říkal Einstein? Že se ve čtvrté světové válce bude bojovat jen klackama? A říkal taky, že všechny opice budou umět perfektně anglicky..? Jeden z možných směrů neodarwinismu v sci-fi klasice s nadčasovou hudbou mistra Goldsmitha, kastraci se vyhýbajícím kovbojem Hestonem, slabší prostřední pasáží z opičího města a nejen v období studené války nosnou myšlenkou hrozící sebedestruktivity lidstva, leč zub času už zapůsobil, jak tlupa hladových makaků na trs banánů. Vzhledem k poslednímu záběru je velká škoda, že Frank Sinatra nazpíval svůj hit "New York, New York" až o něco později, jinak by ho režisér Schaffner určitě použil.. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Můžou to natočit dneska jakkoliv, ale jedno prostě překonat nepůjde. Nikdy nepřekonají tu nádhernou nostalgickou vzpomínku z dětství, kdy po dobrodružných sc-fi byla větší sháňka, než po banánech. Film, který položil základy mého vnímání sc-fi filmů a který mi tenkrát poprvé vysvětlil, že nic není tak přímočaré, jak se zprvu jeví. Update po zhlédnutí filmu Zrození planety opic (2011) - Ano, dokázali to :) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lidská moudrost jde ruku v ruce s idiotstvím." Jako příslušník lidského plemene, které neustále testuje, co jeho planeta ještě vydrží, jsem kdysi u tohoto snímku pocítil vážné varování. A cítím ho i dnes, kdy má nejeden opičák přístup k červenému tlačítku. Naštěstí s tím nemohu nic dělat, tak alespoň občas navštívím Planetu opic, kde pomáhám Taylorovi najít řeč, uhýbat nástrahám a svlékat divoženku Novu. Mě to tam zkrátka baví, ale v ZOO už se na gorily, orangutany, šimpanze, makaky ani paviány nekoukám s takovým nadšením jako dřív. Snad jen kosman zakrslý mi připadá sympatický, ale obezřetnost mne neopouští ani u jeho klece. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Absolútna klasika. Naozaj krásny film, ktorý ukazuje, ako by to na Zemi raz možno mohlo vyzerať. Dej je nádherný, ani kúsok filmu nenudí a hudba je parádne temná. Strhujúce sci-fi podľa slávnej knihy Pierra Boulleho patrí medzi klasiky, ktoré sa oplatí opakovane preberať aj štyridsať rokov od premiéry. Tento film je naozaj veeeľmi podarený. Krásny príbeh, herci predviedli naozaj skvelé výkony a nie sú vôbec nudní. Na tú dobu sú tu naozaj skvelé masky a do poslednej minúty sa človek neprestane baviť. Je tu neskutočná akcia a zábava. Záver vyrazí dych. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Byť jsem předtím už četl legendární knihu Pierra Boullea, byl jsem filmem nadšen. Zcela zaslouženě se stal klasikou žánru sci-fi, ale vlastně i klasikou vůbec. Za samostatnou zmínku stojí už třeba jen na tehdejší dobu dokonalé masky opic. Závěrečné Hestonovo zjištění, kde že se to vlastně nachází, je jedna z nejpůsobivějších scén v historii filmu. Myslím, že žádný remake tuto legendu nemůže nikdy kvalitativně překonat. ()

Galerie (227)

Zajímavosti (119)

  • Film se stal doslova kultovním dílem definujícím novou epochu žánru. Byl výborně přijat diváky jak v USA, tak i v Evropě. Snad i proto, že se svým pacifistickým poselstvím o nezodpovědnosti lidí trefil do bouřlivých nálad let 1968 a 1969, kdy probíhal konflikt ve Vietnamu a v mnoha zemích zuřily protiválečné zaměřené nepokoje. (WalterIK7)
  • John Chambers, který dostal Oscara za nejlepší masky, vytvořil pro tento film novou technologii výroby latexových součástí masek i jejich nanášení na obličej. (lubos111)
  • Autor predlohy Pierre Boulle sa domnieval, že jeho román bol vôbec najhorším aký napísal. (WalterIK7)

Související novinky

Třetí Planeta opic má režiséra

Třetí Planeta opic má režiséra

16.01.2014

Anebo vlastně devátá, záleží, jestli je chcete počítat od Planety opic z roku 1968 nebo od Zrození planety opic z roku 2011. Úspěšně zrebootovaná série bude letos pokračovat Úsvitem planety opic, v… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama