Reklama

Reklama

Barevný závoj

Trailer 2

Obsahy(1)

„Myšlenka života ve světě svázaném přísnými pravidly, je stále aktuální. Na dvou lidech, kteří nalézají pokoru a učí se odpouštět jeden druhému, je něco dojemného...“ - Edward Norton.

Kitty (Naomi Watts) se musí neodkladně vdát. Proto si bere seriózního doktora Waltera (Edward Norton), se kterým odjíždí do Šanghaje. Protože se tady ale Kitty nudí, najde si milence. Walter nevěru odhaluje a jako pomstu přijímá práci v odlehlé čínské vesnici, kam bere Kitty s sebou. Teprve tady se mohou naučit jeden druhého chápat, milovat a odpouštět... Film vznikl podle stejnojmenného románu W. Somerseta Maughama, podle jehož knih bylo natočeno hned několik titulů (The Razors Edge, Being Julia). Snímek je zároveň remakem stejnojmenného filmu Richarda Boleslawskiho z roku 1934. Tehdy ztvárnili ústřední dvojici slavná hvězda Greta Garbo a Herbert Marshall. Nadějný režisér John Curran obsadil do hlavních rolí svého filmu neobyčejně nadané herce: Naomi Watts a Edwarda Nortona. Barevný závoj má již na svém kontě mimo jiné Zlatý Globus pro Alexandra Desplata za nejlepší filmovou hudbu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (364)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Trochu se až stydím, že jsem tento film obsazený mými oblíbenci Naomi a Edwardem nechal tak dlouho bez povšimnutí. A právě díky jejich hereckému umu mi nedělalo nejmenší problém uvěřit Kitty a Walterovi jejich komplikovaný vztah. Je možná zvláštní psát o romantickém dramatu, že se na něj velmi příjemně dívalo, ale v případě Barevného závoje tomu tak (alespoň u mě) bylo. Tak nějak jsem čekal zdařilou hudbu a kameru (očekávání splněna), ale vcelku mě překvapil (pro někoho možná předvídatelný) konec (ikdyž ten úplný závěr bych asi "ustřihl"). Doporučuju všem a hlavně fanouškům nejmenované ústřední dvojice. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek perfekným hereckým výkonom, slušnému námetu "prevýchovy zlej ženy" a dobrým dramatickým prvkom ma to moc nechytilo. Film si len tak plynie, pričom sa človek ani nenazdá a je tu koniec. Je tu láska, je tu nevera, je tu cholera, je tu odpustenie a dramatický koniec, ale akosi to spolu na mňa pocitovo nepôsobilo, niečo tomu chýbalo. Možno lepšia atmosféra, výraznejšia hudba alebo trocha kratšia dejová linka... Vidím to na čistý priemer. 60/100 ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Je zbytečný lamentovat nad dějovou linkou, tak už je z velký části předurčená knižní předlohou a drží tvar Závoje, který se občas lehce chvěje díky subtropickému větříku (nudnější scény na začátku filmu) nebo přímo letí vzhůru (Norton), je na pohled lákavý, ale při kritickém naladění diváka, se může zdát chladný a jakoby v dáli. Mě ale zahřál na 85%:) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vcelku zručně natočený i zahraný a dvojíce Norton - Watts je perfektní, ale celkově mi to přišlo trochu laciný, obzvlášť závěr, kterým sem si byl jistej snad už v půlce filmu, když se tam udála jedna hodně stupidní scéna. Ale jak řikám filmařsky zvládnutý dobře, jen ten dopad je takovej mdlej a o hovně ()

castor 

všechny recenze uživatele

Za dokonale fungujícími jednotlivými složkami (zejména exotická a na detaily lpící kamera Stuarta Dryburgha (Piano) a pečlivá výprava) se nám rozkládá přímočarý, předvídatelný a směšně průhledný příběh, lehce se otírající o historické události. Naomi Watts utíká před jedovatými poznámkami vlastní matky do náručí bakteriologa Edwarda Nortona (ale na romanci si musíte dobrých 90 minut počkat), nevěra a manželská krize na sebe nenechají dlouho čekat - sebedestruktivní pomstou i "odměnou" pro záletnou manželku je cesta do odlehlých krajů, které pustoší cholera. Herci odvádí nadstandard, ale jejich postavy působí natolik rezervovaně (až chladně - v jejich tiché manželské válce se to předpokládá, ale takřka po celý film?), že se do nich nikdy nepoložíte. Nad celým filmem se vznáší nepříjemný opar pocitu, že jste tohle už někde v lepší podobě viděli, že scény, které působí na první pohled příjemně, se neuvěřitelně vlečou a jejich potenciál je trestuhodně nevyužitý. Drama bez tempa a silných momentů!! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Edward Norton konkretizoval, prečo sa do tohto filmového projektu pustil: "Keď som si prečítal scenár, veľmi ma zasiahol, pretože som v ňom videl svoje vlastné zlyhania." (Arsenal83)
  • Film byl původně připraven pro společnost Yari´s Stratus Film, ale když její manažer Mark Gill přešel k Warner Independent, vzal projekt s sebou. (HappySmile)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno