Reklama

Reklama

Metoda

  • Argentina El método (více)
Trailer

Obsahy(1)

Madrid. Tisíce lidí demonstrují proti zasedání Mezinárodního měnového fondu. V této napjaté atmosféře probíhá v mrakodrapu nadnárodní finanční společnosti konkurz na obsazení vysoké manažerské pozice. Sedm kandidátů prochází výběrovým řízením, spočívajícím v aplikaci tzv. Gronholmovy metody: vylučovací metody na základě psychologických testů, kterým byli po 1. světové válce podrobováni důstojníci německé armády. Nakonec ji převzaly i nadnárodní společnosti... Po absolvování nesmyslného byrokratického labyrintu je principem testu rafinovaně stupňované drama vzájemné podezřívavosti a lámání charakterů, vytváření aliancí a ponižující manipulace, alibisticky se zaštiťující heslem „Nikdo tě nenutí“. Někteří z kandidátů by nakonec raději stáli na ulici mezi demonstranty, ale nemají odvahu si to přiznat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

aluna 

všechny recenze uživatele

Protože morální hodnoty a dobrá kuchyně nám začnou chybět až ve chvíli, kdy je nemáme. Ne vždycky ale z našeho života mizí (z pozice pouhýho pozorovatele) tak zábavnou formou, jako v týhle variaci na thrillery, v nichž 10 lidí v objektu/ na ostrově/ kdekoliv musí zabít/ zničit/ umučit svoje kolegy/ vrstevníky/ přátele, aby sami vyvázli. Ve variaci velmi reálný, o to děsivější a (pouze) z perspektivy diváka škodolibě úsměvný. V tomhle světě já žít nechci...a nabonzovala bych pro to kohokoli. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Žasnu, co se dá vytřískat z osmi lidí v jedné místnosti. Navíc je tu zcela aktuální téma a navzdory jednotě místa to nepůsobí nijak staticky či televizně. Výborně vystavěné scény či jednotlivé dialogy jsou základem pro osmičku velmi přesvědčivých herců. Dokonce i zapojení protestů proti MMF, které probíhá v ulicích o 35 pater níže (kam ovšem naši hrdinové nedohlédnou), je sem účelně zapojeno. Výborné (90%)! ()

Reklama

Ketri 

všechny recenze uživatele

Paráda, pokud jste inteligentní, dokonalý hajzl, rozhodně neváhejte a přihlašte se do výběrového řízení na manažera. Než vyrazíte na konkurz, rozhodně se podívejte na tento film. Dozvíte se, jaké nezbytné pomůcky vám má manželka/manžel/partner/příbuzný přibalit do aktovky a hlavně nepohrdejte sáčkem obsahujícím rohlík se šunkou apod. Dopředu si zjistěte, zda v okolí neprobíhá nějaká zajímavá kulturní akce a už to máte skoro v kapse. Běda lidem, kterým manažer vládne! ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Výběrové řízení trochu jinak. Konverzační filmek trochu ve stylu Naprostí cizinci, nebo Bůh masakru, ale na rozdíl od těchto děl se nedostane do hloubky, sociální role jednotlivých účastníků je plytká. Vzniknou zde pouze dvě napínavé scény, které jsou utnuty a bohužel nejsou dále vrstveny. Námět vynikající, ale uchopen velice povrchově - postrádám psychologický rozbor lidí skrze situace. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Doporučuju (a to nejsem jedna z těch, která by pohrdala dabingem, zvlášť ne tím českým) v původnim znění s titulky (už jenom kvůli tý španělštině!!!:)). Jen 7 lidí v jedný místnosti, trochu jako 12 rozhněvaných mužů. A výsledek? Stejná dokonalost. Samotnou metodu jsem neznala a přijde mi geniální. Nechat všechny kandidáty, ať se vymlátí sami, a to všechno jenom pár drobnýma úkolama. Nejlepší konkurz ever a nejlepší způsob, jak vybrat vhodnýho manažera. Zároveň ukázka toho, jak nemám šanci:D ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama