Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý a napínavý film s hvězdným hereckým obsazením. Svůdná Eva Longoria a půvabná Kim Basinger, které rolička elegantní první damy skutečně sedla. Výborný výkon podali i Michael Dougles a Kiefer Sutherland. Zajímavá a svižná zápletka, opět je lepší původní zvuková verze než český dabing. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Koľký v poradí je toto prezidentský thriller ? Američania sa od smrti JFK azda vyžívajú v téme : prezident v ohrození. The Sentinel je slušný film. Michael Douglas hraje svojho strážcu s prehľadom ( ale do ochranky ho nechcem, lebo nestíha bežať ), Kiefer Sutherland sa mi po dlhšej dobe vcelku páčil ( len nechápem, prečo sa musel Douglas vyspať aj s jeho ženou, akoby mu nestačila prvá dáma ) a Eva Longoria určite potešila každé mužské oko. Škoda toho záveru, bol šitý horúcou ihlou. Najviac sa mi páčila dynamická kamera a strih. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Prezident bude zastřelen. Bude to bolet, pane prezidente. Zavraždíme Vás." Tomu vyhrožování já rozumím, ale proč na sebe atentátník bonzuje? Aby prezident dostal větší ochranku a on to měl těžší? Z atentátů jsem měl na základce trojku a praxi ve vraždění prezidentů taky nemám, takže budu věřit, že je to takhle správně. Raději se zaměřím na to čemu rozumím a to jsou dva světlý body tohoto snímku - První dáma a agentka Marino. Obě měly svoje kouzlo a tak to má být. O dost slabší je tvrzení, jak rychle ztratí agent důvěru a jak ji ještě rychleji získá zpět. To mi úplně nesedělo, ale já měl trojku i z agentství, takže to nebudu řešit. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Grrrr, už to, že je film vysílán v hlavním vysílacím čase ve smrdutém kanále plném nevábných splašků TV hovNOVA mě mohlo varovat, abych si o kvalitě "Strážce" nedělala přehnané iluze. Ach jo, tak stará a pořád tak naivní... Začátek ještě vypadal poměrně solidně, manévry tajné služby působily autenticky. Říkala jsem si: "Hmm, to by mohlo být na 4*!" Potom to začalo malinko nudit (3*), pak mě Michael "obšourník" Douglas a Kim "štětka" Basinger nepřekvapili... no a potom se mi začala každou chvíli drát na jazyk nějaká otázka: proč agenti v akci nemají neprůstřelné vesty? Když ji Douglas má, tak proč ho nestřelí do nohy nebo třeba do prdele a radši ho nechají utéct? Kde vzal jistotu, že bába bude volat hned a ne v okamžiku, kdy vyndá krabičku s odposlechem, lokátorem, či co to tam měl vopchané? Jak tak rychle zjistil, kam vlastně volá? A jak to tak rychle zjistili jeho pronásledovatelé a jaktože byli s Douglasem na místě skoro současně? Kde vzal kolegovo heslo? Jaktože nikoho netrknul chybějící test šéfa? Proč si může první dáma pobíhat v okamžiku ohrožení bez jakékoliv ochranky, kde ji zrovna napadne? Proč v tom poletuje tolik bohů ze stroje? Proč se mi ze závěru chtělo blinkat? Proč se ze zápletky vyklubala taková plytká, chudobně zrežírovaná srajda? Zkrátka: proč se v tom filmu všichni chovají jako dementi? To se radši potřetí podívám na výborného "Nepřítele státu" nebo popáté na skvělého "Uprchlíka", než absolvovat repete (pod)průměrného "Strážce". 48% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vemte si Osobního strážce, zkřižte jej s Úhlem pohledu a dostanete tento film. Je to svižné, má to skvělé obsazení (Douglas na svůj věk hraje stále dobře, Sutherland si možná ani neuvědomil, že netočí dalšího Bauera :-)) a Eva Longoria Parker… no řekněme to tak, kde jí chybí něco navíc v herectví, tak tam je to vyváženo na kráse, takže taky spokojenost… :-) A čert vem nějakou logiku (opravdu jsou otisky prstů hotovy za 20 minut?) Pokud se vám fakt nechce přemýšlet, ale zároveň nechcete trávit čas u nějakého stupidního filmu, tak můžete zkusit tenhle. Myslím, že byste neměli být zklamaní… ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Clark Johnson si sám zahrál postavu agenta, který má velmi důležitou informaci. Dřív než ji ale stačí předat, je nemilosrdně zavražděn. (Siriuss)
  • Filmový konzultant z tajné služby, který připravoval herce na natáčení říkal, že Eva Longoria měla během cvičení střelby vyšší skóre než 90 % jejích kolegů. Longoria získala zkušenosti se zbraněmi, neboť jí otec brával na střelnici. (imro)
  • Thriller debutoval na třetí príčce amerického žebříčku návštěvnosti (21. – 23. 4. 2006) s výdělkem 14,3 mil. dolarů a celkový obrat nakonec překročil jen 36 milionů. (imro)

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama