Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (187)

gumbo 

všechny recenze uživatele

Po 1.serii: Kdyby mi bylo 12, slintám blahem a dávám 5*. Je vidět, že seriál je zaměřen hodně na mladší publikum. Ale to nevadí. Skratkovitý děj, rpo děti dobře srozumitelný trošku škodí, ale pořád je to svižná zábava. A hlavně je to velmi vtipné, což ocení i ti odrostrostlejší. Prostě skvělá zábava na příjemné veselé večery s vaší drobotinou od 5ti let výše P.S. Kdyby ze stejného námětu vznikla manga pro dospělé, byl by to nejspíš kult, takhle je to krásných 75%_______________________________________. Hodnocení po 3 Knihách (sezónách)...tak díl od dílu lepší. Grandiozní finále 2. serie mě velmi nalákalo na třetí, ale co přišlo jsem nečekal. Seriál se přiklonil trochu více ke staršímu publiku (čemuž jsem rád) a hlavně si plně pohrával se všemi zúčastněnými charaktery, až sem ke konci slintal blahem. Navíc i souboje byli postupen času propracovnější a drsnější. Závěr prostě nemá chybu...nechci spoilerovat...takže neřeknu nic..................... ////////////////// resumé: seriál pro celou rodinu, kde si každý nejde něco nebo nějakou oblíbenou postavu, navíc se spoustou tzv. mouder, které skrývá do balastu efekních soubojů a šarvátek.... 85% Moje TOP 5 charakterů 1. generál Iroh 2. Katara 3. king Bumi 4. Aang 5. Sokka.... a nebo Momo? P.S. Pokud si myslíte, že vaše angličtina je aspoň na průměrné úrovni, pusťte si to v originálu a myslím, že budete rozumět 95% dialogů.... Team Avatar let´s go!!! ()

JohnRambo 

všechny recenze uživatele

E1 - E2: Skvelé!! Jednoducho úchvatný začiatok!!! Som zvedavý na ďalšie epizódy. E3 - E5: Pokračuje to v slušnom tempe. Hodnotenie zostáva. E6 - E11: Stále som do toho kvalitne zažraný takže nie je čo riešiť :) E12 - E20: Milujem tento seriál!!! Posledné dve epizódy boli 500 percentné!!! THE END Práve som dopozeral najúchvatnejší animovaný seriál všetkých dôb! Vtiahne vás do príbehu tak silno, že nedokážete prestať pozerať aj niekoľo epizód naraz. Keby som bol na dôchodku a nemal iné starosti tak by som AVATARA pozrel na jeden krát bez väčšej prestávky. Niečo neskutočné, až mi je ľúto že to skončilo...TEAM AVATAR, ako povedal Sokka, mi bude chýbať. ()

Reklama

adamulefa 

všechny recenze uživatele

1.séria 95% 2.séria 97,5% 3.séria 100% Seriál s nápadom, výraznou dejovou líniou, humorom, skvelou animáciou, čo sa kažou jednou sériou zlepšuje a podrobne vykreslenými postavami, ktoré sa narozdiel od väčšiny postáv v seriáloch vyvíjajú a menia. To pravé anime fantasy pre mňa odohrávajúce sa vo svete ovplyvnenom ázijskou kultúrou s podmanivou hudbou a so skvelými súbojmi. Obľúbené postavy: Iroh, Sokka, Momo, potulný predavač hlávkového šalátu. Suki=best girl ! ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

No dobře, takže můj komentář ještě jednou, bo je třeba jej přehodnotit. První série byla nic moc, typ humoru, zvláště ten Sokkův, mi přišel dost trapný a scénáře jednotlivých dílů dost ubohé, pořád "na jedno brdo". Ale druhá série byla úplně nejlepší a závěrečná bitka byla fakt super. Třetí série byla už pak hlavně velkou přípravou na očekávané finále. Byla stále o dost lepší než první série, ale o málinko slabší než série druhá. Humor byl stejně jako v druhé série ale i přesto kvalitní. Sokka byl prostě nepostradatelný. A velkolepé finále zvýšilo průměr celé třetí série o maximum. Takové efekty se jen tak nevidí. Příběh byl také velmi kvalitní a všechny hlavní ale i mnohé vedlejší postavy jsou nezapomenutelné a mají hodně do sebe. Verdikt: 4 a 1/2* až 5* a 85 - 90 %. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Book One : Solídny animák, ktorý ponúka pestré a zaujímavé univerzum (ani by som neveril, že ho robili Amíci) s viac či menej priamočiarym dejom. Akcia je veľmi vydarená, dej jednotlivých epizód ale občas zaostáva a neprináša nič prevratné či nové v zmysle zápletok. Vadí mi tu ten infantilný humor, a tak dúfam, že v druhej sérii sa zníži jeho výskyt. Zatiaľ za prvú knihu 80 % Book Two : Na toto som čakal. Od prvého dielu druhej knihy až do posledného je Avatar napechovaný parádnou akciou, plnotučnými charaktermi a hlavne skvelým dejom, ktorý ma nadobro dostal do avatarovského sveta. Tie postavy milujem, so Zukom na čele, ktorý si prejde pôsobivou transformáciou v priebehu druhej série, len aby na konci zradil svojho strýka a vrátil sa naspäť ku svojim koreňom. A to finále je sakra vydarené. Dokonca aj ten humor, ktorý mi tak vadil v prvej knihe, som si obľúbil, a s ním aj celého Sokku, ktorý je jeho hlavným tvorcom - možno som si len zvykol, no zdá sa mi, že humor sa, ako aj všetky ostatné zložky Avatara, podstatne zlepšil. 90% Book Three : Som rád, že Avatar skončil na vrchole. Je tu trocha viac epizód-fillerov ako v knihe druhej, no na druhú stranu, žiadna takáto epizóda nenudí a ponúka fantastické príbehy z tohoto univerza. 4-dielny záver je jedna veľká bomba, ten boj na 4 frontách je spravený naozaj epicky, i keď úplný záver nasledujúci po vojne je useknutý veľmi náhle a pôsobí trocha antiklimaticky. 90% ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Většina vládců země se rodí na jaře. V tomto období jsou také vládci země nejmocnější. (Azurovydrak)
  • V pôvodnom nápade hlavného autora z roku 2001 sa príbeh odohrával niekoľko tisíc rokov v budúcnosti, tento príbeh sa tvorcom veľmi nepáčil, ale rozhodli sa použiť základ, a teda vodný ľudia utlačení ohnivými ľuďmi, čo je vlastne prvá epizóda seriálu, prenesený bol tiež Momo, ktorý v originálom sci-fi návrhu bol typ robota Momo-3 podobajúci sa lemurovy. (Krnac)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama