Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (187)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipná, milá až roztomilá pohádka o mladém Avatarovi, který se svými přáteli podniká cestu za poznáním (učením), aby získal své mocné schopnosti a zachránil svět,... Slintám blahem i ve svých 30ti letech. Seriál jistě nadchne spíše mladší publikum, a nebo právě retardované jedince, jako jsem já :D Pohádka srší vtipem, ale zároveň je poučná. Všichni tři hlavní hrdinové, potažmo i "záporák se strýčkem" jsou sympatičtí natolik, že si je bez milosti zamilujete. A kdo by jim nezáviděl lítajícího bizona, ovládání živlů a celé jejich dobrodružství? Já jo :o) ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Inu, seriálům moc často plný počet hvězd nedávám, tak tady to máte. A to i přes fakt, že i tady některé epizody byli zkrátka výplňkové a odpočinkové. Avatar je zkrátka dost jiný animák pro celou rodinu, i díky faktu, že ačkoliv v něm není nic extra nevhodného pro mladší ročníky, opravdu si ho užijí a pochopí tak desetileté děti. Obsahuje spoustu dospělých témat jako okupace, genocida, odboj, nenávist v rodině a svoje hraje i fakt, že titulního avatara Aanga leckdy zastiňuje vnitřně rozpolcený pubertální princ Zuko. Inspirace anime, východní filozofií a částečně folklórem je osvěžující, ale snad nejvíc musím ocenit fakt, že před akorát tak dlouhým závěrem tvůrci mysleli i na reflexi dosavadní cesty našich hrdinů. ()

Reklama

feeme 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekala bych, že se mi vzorem stane 12 let starý chlapec, ale po idealistické stránce to tak je. Kamarádka mi představovala ten seriál s tím, že takhle nějak si podle ní já představuju hare krishna uskupení, takhle nějak já je vidím, jako hlavního hrdinu – Avatara. A připadá mi ve výsledku rozumnější zavřít se a koukat na tenhle milý seroš, než se přidávat k hare krishna. Baví mě, jak je to feministické, optimistické, odvážné, milé, citlivé, vtipné, odlehčené, překvapivé. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

LE-GEN-DÁR-NÍ! Zcela jistě nejlepší kreslený seriál, co jsem za svůj dosavadní život viděl. Po právu se stydím, že jsem se tomuhle klenotu animované tvorby ostudně vyhýbal téměř dva roky - jak ze strachu, že mě to nezaujme tak jako Legends of Korra, tak z lenosti. Nakonec jsem mu před pár dny dal ze zvědavosti šanci. Stačil týden a předčil v mých očích vše, na co jsem měl kdy tu čest upřít svůj laický zrak, s čestnou výjimkou Hry o trůny. Tohle není jen ledajaký příběh, tohle je nový, dokonalý, parádně promyšlený a inspirativní svět, kterému by se jen těžko hledala konkurence. Nemá cenu se tu moc vypisovat - kdo nezkusí, nezjistí. Ze začátku jsem vytýkal přílišnou dětinskost, ale i ta postupem času zmizela. První série je sice jen takový rozjezd, který nás seznamuje s postavami, ale druhá a třetí, to jsou již plně nabité kalibry metající jeden ohromující díl za druhým. Slabší epizody si sice tu a tam najdou, ale jako celek to funguje nadmíru skvěle a tak nemůžu udělit méně než rovných 100%. PS: Katara. Jedině Katara :-D no flame pls ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je víc epic než když mi ráno v mikrovlnce vybouch romadur.... Zcela bezkonkurenčně nejlepší animovaný seriál, který snadno strká do kapsy i hraný vysokorozpočtový blockbustery. Fakt nechápu že od tý doby už nevzniklo nic tak kvalitního – ať už v rámci i mimo rámec fantasy žánru či animovaného média. 10 větrů z 10 ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Ovládání lávy měla být původně pouze kombinace ovládání ohně a země, tudíž schopnost, kterou by mohl používat pouze avatar. V seriálu Legenda Korry (od r. 2012) je však schopnost představena jako pouhý sub-element ovládání země. (Azurovydrak)
  • Všechny tři série začínají scénou na lodi. (Azurovydrak)
  • Jméno Ursa v latině znamená „medvěd“, což odpovídá Ursině ochraně jejích dětí, podobně jako medvědice notoricky chrání své mláďata. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama