Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (187)

Idego 

všechny recenze uživatele

Po všech těch nadšených doporučeních od známých a i podle toho strašně vysokýho hodnocení jsem opravdu nečekal, že to bude tak infantilní. Příběh je primitivní (pro děti), dialogy jsou nesofistikovaný, psaný jednoduchým jazykem (pro děti), není tu absolutně žádný násilí (safe pro děti), takže i ten největší záporák je vlastně neškodnej a napětí a strach u toho můžou cítit leda děti, a prostě JE TO MOC PRO DĚTI. Jsou dětský pořady, který jsou boží i pro dospělýho, a měl jsem za to, že tohle bude mezi nima klenot, ale bohužel. Jak může tolik dospělých bavit něco i takhle vybrakovanýho, aby to mělo 4,5 tisíce hodnocení s průměrem 87%, fakt nepochopím. Leda u toho všichni hulili. To je pak super i Kouzelná školka. ()

Eratashi 

všechny recenze uživatele

Úžasný příběh o rovnováze 4 elementů (zajímavost: povětšina příběhů o elementech hovoří o pěti - vítr, oheň, země, voda, blesk). Mladý (vlastně dost starý ;o) ) Avatar se učí postupně všem elementům a v tom mu pomáhají přátelé, s kterými s každou příhodou prohlubuje vztah. Každý má svůj osud a každý má svůj důvod. Cesta Avatara je náročná, avšak čas se krátí, a Aang má jedno důležité poselství před sebou. Je schopen mladý a nezkušený avatar obstát v nejtěžší zkoušce? Proč vidět: příběh, animace, propracovanost animace i postav, humor, sympatické postavy, s nimiž se lze ztotožnit, boj zla proti dobru, pochopení principu rovnováhy. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je víc epic než když mi ráno v mikrovlnce vybouch romadur.... Zcela bezkonkurenčně nejlepší animovaný seriál, který snadno strká do kapsy i hraný vysokorozpočtový blockbustery. Fakt nechápu že od tý doby už nevzniklo nic tak kvalitního – ať už v rámci i mimo rámec fantasy žánru či animovaného média. 10 větrů z 10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

__Avatar the Last Airbender - Book 2 Earth, Vol. 2 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,024,088 //počet predaných kusov 78,776║ __Avatar the Last Airbender - Book 3 Fire, Vol. 3 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $523,506 //počet predaných kusov 52,403║ __Avatar the Last Airbender - Book 3 Fire, Vol. 4 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $520,102 //počet predaných kusov 43,378 ║ __Famózne!!! Najlepší kreslený seriál čo som mal možnosť vidieť za minimálne posledných 15rokov! Je to hravé, zábavné, s Avatarom zažívame neustále dobrodružstvo plné prekvapení, obsahovo nadmieru inovátorské a prepracované do detailu, animačne to bez problémov spĺňa najvyššie kritéria porovnateľné z Japonskými anime... po prvej 20dielnej sérii zatiaľ jednoznačne plné hodnotenie. /100%/ __dopozeraná 2. a 3. séria až v januári 2013 ale stálo to za to úžasnejší seriál nenájdete, niekoľko krát to dokonca dokázalo príjemne dojať ()

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

USA se opět šťourá, kde nemá, tentokrát se snaží o "emerické" anime. To bohužel nevychází tak, jak by leckdo očekával. Recenze jsou sice zajímavé a slibné, ale ve výsledku jsem nedostal skoro nic z toho. Příběh je poutavý, ale tvůrci s ním nedokážou pracovat s jeho potencionálem. Průběh epizod je dost nudný, je sice říznutý dobrými vtípky ale to je trochu málo... Chybí tomu nějáký pořádný spád a akce, jako třeba u Naruta, ale tady jde spíš jen o slabší odvar. Vkládal jsem si do tohohle seriálu velké naděje. 35%. ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Sokka měl být původně povahou spíše vážný, ale jeho dabér Jack DeSena si dialogy své postavy častokrát pozměňoval a přidával do nich vlastní nápady, čímž Sokkův charakter více přiblížil vtipálkovi a jízlivému klukovi, jenž se nakonec objevil ve výsledné verzi. V epizodě Divadelní spolek Lávového ostrova (2008) na to dokonce najdeme i parodii, konkrétně když se Sokka rozhodne, že svému herci poradí a vymyslí mu několik nových úderných hlášek. (Azurovydrak)
  • Herečka Grey Griffin, která pro seriál namluvila postavu Azuly, učinkovala i v navazujícím seriálu Legenda Korry (od r. 2012), kde propůjčila svůj hlas postavě Ming-Hua. (Azurovydrak)
  • Postava mistra Piendaa byla inspirována vzhledem Sifu Kisua, jenž v seriálu zastával pozici konzultanta pro bojová umění. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama