Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (187)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je víc epic než když mi ráno v mikrovlnce vybouch romadur.... Zcela bezkonkurenčně nejlepší animovaný seriál, který snadno strká do kapsy i hraný vysokorozpočtový blockbustery. Fakt nechápu že od tý doby už nevzniklo nic tak kvalitního – ať už v rámci i mimo rámec fantasy žánru či animovaného média. 10 větrů z 10 ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Adekvátní komentář se za vydatné pomoci kaktusové šťávy pokouším sesmolit už přes rok, a přesto nedokážu dát dohromady nic jiného než nekritický, übermegafanouškovský nerdgasmus sestávající z desítek stran. Nevyrostla jsem na tom, ranou pubertu mám dávno za sebou, vad jsem si vědomá, a stejně k tomu hořím podobnou upištěnou láskou jako neodpaněná dvanáctka k One Direction. Zmůžu se tudíž pouze na jediné objevné zdůvodnění, proč na to čumět stále dokola jako naprostý retard, a sice že je to jeden z nejlépe napsaných, nejzábavnějších, nejoriginálnějších, nejkomplexnějších a obecně nejlepších animovaných počinů, na jaký jsem kdy narazila. PS: no dobrá, Slepý bandita je boží a Jack DeSena by měl pracovat častěji. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný seriál pro ty, co nikdy neviděli anime. Skvěle zpracovaný příběh v nejčistších stopách Campbellova The Hero’s Journey umně zužitkovává všechna klišé, škoda ale, že výslednému celku sráží nohy přílišné zaměření na dětského diváka a snaha imitovat japonský subžánr šónen, která vůbec nefunguje. Ale každá série je však lepší než ta předchozí a ta poslední je dokonce strhující - jen je nutné se k ní trochu prokousat skrze nepříliš zajímavý epizodický start. 8/10 ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

S blížiacim sa hraným remake-om, ktorým nás obdarí Netflix, som sa rozhodol o celkové zhliadnutie tejto dnes už klasiky. Je to hravé a často veľmi nenútene vtipné, no niektoré hodnotenia epizód sú over the roof. Tak to ale je u veľkého množstva seriálov. Má to svoju mytológiu vybudované celkom slušne a terajších 87 % je viac než štedrý prídel. Som zvedavý na úpravy a doplnenie, ktoré hraný remake nutne prinesie. Ide ale o veľmi slušný anime type seriál. ()

Smejdik 

všechny recenze uživatele

Avatar a jeho skvělá banda vás v první knize, která se nemusí zdát tak úžasná, vtáhnou do děje a představí vám svět, jehož jméno sice nepoznáte, ale který vám bude na konci tak blízký, že vám bude líto opouštět jej spolu s hrdiny, kteří na něm zažili tolik dobrodružství. I přes prvoplánové zápletky a mnohdy dětinský humor byla první série opravdu dobrou přípravou na dvě následující. Jak příběh pokračoval, sbližoval mne s hrdiny a vtahoval do sebe neuvěřitelným způsobem. Druhá řada, která nám představila pár nových postav, byla dospělejší s inteligentnějším humorem. Ten pravý nářez ale přišel s řadou třetí. Ta překonala obě předchozí knihy. Příběh plynul tak rychle, že si člověk ani neuvědomil, že přišel závěrečný čtyřdíl. I když v podstatě od začátku víte, jak to nakonec dopadne (je to přeci jen pohádka), trnete u obrazovky a držíte všem palce, užíváte si ty epické souboje (kam se hrabe třeba Gandalf!) a téměř nedýcháte, dokud to neskončí. A ono to bohužel končí... je vám líto, že tuto partu musíte opustit, protože jste si s ní užili tolik srandy, napětí, emocí... Nehledejte v Avatarovi podprůměrné anime - se skvělým castingem, propracovanou animací a (na animovaný seriál) nezvykle dobrou hudbou se řadí k tomu nejlepšímu, co jsem měl možnost vidět. Ale přiznávám, možná je to tím, že elementy mě fascinovaly už od malička a připadal jsem si, jako bych nechal procházet svou fantazii skrze tvůrce...ale není to krása, když při sledování seriálu chcete být vzdušným nomádem? :) Shrnutí: Book 1 - 80%, Book 2 - 90%, Book 3 - 100%, jdu si to dát ještě jednou! ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Kapitán Zhao je inšpirovaný postavou Williama Tavingtona z filmu Patriot (2000). Vedúca castingu Maryanne Daceyová dostala pokyn, že má nájsť človeka s podobne hrozivým hlasom. Prekvapivo dokázala získať herca Jasona Isaaca, ktorý skutočne hral Tavingtona vo vyššie uvedenom filme. Zhaa teda hral herec, ktorým bol inšpirovaný. (Krnac)
  • V neodvysílaném pilotu měl mít Zuko původně poštovního jestřába, podobného tomu, kterého můžeme později vidět v epizodě Uprchlice (2007). (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama