Reklama

Reklama

Apartmá v hotelu Plaza

  • USA Plaza Suite
Trailer

Ach, ta láska a ti hrozní muži... Velkou příležitost předvést své herecké umění dokonce v trojroli poskytuje známému Walteru Matthauovi (Šaráda, Hello, Dolly!, Vstupte, Dej si pohov, kámoši 1 a 2) film, složený ze tří povídek. Jeho Roy Hubley je hrdinou laskavě hořké první epizody o záletném manželovi. Toho manželka pozve v den výročí jejich svatby do hotelového apartmá, kde v mládí prožili své líbánky, aby tak oživila skomírající manželský vztah. V druhém příběhu pak věčný svůdník a hollywoodský producent Jesse Kiplinger láká do postele dávnou známou, aby nějak vyplnil svůj volný čas. A v závěrečné části se stárnoucí otec Sam Nash pokouší přemluvit dceru, která propadla panice a uzavřela se před svatbou do koupelny, aby si vše rozmyslela. Všechny povídky mají společné jedno místo, apartmá číslo 719 v hotelu Plaza na Páté avenue v New Yorku. Film podle úspěšné divadelní hry Neila Simona natočil hollywoodský režisér Arthur Hiller (Love Story, Nemocnice, Muž jménem La Mancha). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

dopitak 

všechny recenze uživatele

"Mě nepotřebuješ. Potřebuješ nosorožce se sbíječkou, protože nikdo jinej se do tý koupelny neprobourá."___První povídka 3*, druhá slabé 2*, třetí takřka bezkonkurenční 4,5*. Filmu neublížila epizodnost, spíš divadelní základ. Walter řádí jak černá ruka. Ke skvělému původnímu dabingu bych jenom doplnil, že jakkoliv Eduarda Cupáka považuju za hlasově nejlahodnějšího dabéra všech dob, postavy, jež v příběhu hrál WM, mu tentokrát neseděly. Přesto, skvělý výkon jeho i zbytku dabérské sestavy. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Třetí povídka samozřejmě stojí nade všemi předchozími, to nepřicházím s žádnou novinkou. Epizodka o zlobivé nevěstě a jejím nerudném otci je ukázkou Simonova pisatelského umění a geniality ve vypoitonvání situace. Přesto ani ty první dvě povídky nejsou k zahození, byť jsou někde jinde než situační komedie se svatbou. Nejlepší na tom, že Matthau dokázal každou postavu tak perfektně odlišit. Od fyzických přeměn (paruk) až po neodolatelné posunky ve tváři. Velmi podnětné, vidět mistra při práci. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela uřvaná dialogovka, ze které je ta divadelní naivita cítit na sto vzdálených honů. Film se dělí na tři části, tři rozdílné příběhy, kde ve všech převládá fantastický civilní výkon Waltera Matthaua. Ten si tu totiž střihnul tři různé postavy, kde všechny tři role se snaží rozřešit ne úplně pohodlnou situaci. Nezáviděníhodná byla třeba v první příběhu, zábavná pro změnu v příběhu druhém. Třetí příběh je pak vysloveně rodinný a trošku panický. Rodinné trampoty nicméně řeší všechny tři příběhy a tak je třeba se na ně řádně připravit. Druhý příběh byl ale asi nejlepší a nejzajímavější. Zbytek spíš ukazoval to divadelní herectví přítomných herců. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Skvělá herecká exhibice v trojroli Waltera Mathaua v povídkovém triptychu Apartmá v hotelu Plaza na základě divadelní hry Neila Simona. V prvním příběhu z oslavy 23.výročí svatby rozpadajícího se manželství exceluje více než samotný Mathau jeho filmová manželka Maureen Stapleton, která za roli byla odměněna nominací na Zlatý Globus. U příběhu číslo dvě jsem se zase jako chlap poučil, co pomůže ženám rozevřít do široka nejenom srdce. A třetí příběh je scénáristická třešnička na svatebním dortu s geniální pointou - nevěsta před svatbou zamknutá v hotelové koupelně a zoufající snažící se rodiče. U prvního a třetího příběhu jsem se skvěle bavil, přímo jsem je prosmál nahlas. Snímek vřele doporučuji milovníků konverzačních komedií. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=mR2VNpSOU_s ()

sud 

všechny recenze uživatele

Komediální triptych na téma krize středního věku, aneb velká příležitost pro Waltera Matthaua. 1. povídka Výročí - s trochou bujné fantazie by se dalo říci, že se jedná o trochu odlehčenější verzi "Kdo se bojí Virginie Woolfové?". Walter Matthau zde má zcela rovnocenou partnerku v podobě Maureen Stapletonové. 80%. 2. povídka Setkání po letech - povídka nejslabší hlavně kvůli tomu, že na svoji náplň je přespříliš dlouhá. Jednoduchá blbinka tak na deset minut, při své půlhodinové stopáži tím pádem nudí. 60%. 3. povídka Svatba - povídka jednak nejlepší a jednak se v ní Walter Matthau nejvíce vyřádil. Brilantní one man show cholerického otce (role jako pro Louise De Funése), který se ani na chvilku nezastaví. 100%. Dodatek: "Apartmá v hotelu Plaza" je bezpochyby skvělá podívaná, která stojí na skvěle napsaných dialozích a vynikajících výkonech Waltera Matthaua. Jenom nečekejte žádnou velkou řachandu. Jedná se spíše o úsměvné a humorně odlehčené lidské etudy. 80%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Divadelní představení Plaza Suite mělo premiéru v divadle Plymouth 14. února 1968 a odbylo si 1097 opakování. Maureen Stapleton a Jose Ocasio si ve filmu zopakovali své divadelní role. (HellFire)

Reklama

Reklama