Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka, jejíž dítě zemřelo při útoku dinga v australském vnitrozemí, je obviněna z dceřiny vraždy. Snaží se prokázat vlastní nevinu, ale všichni, včetně médií, stojí proti ní... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (88)

camper 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, na tento film jsem se po přečteních některých komentářů zde velmi těšil. Bohužel musím říct, že má očekávání ani za mák nesplnil. Celý film mi přišel takový rozvlečený, bez pořádného spádu. Meryl Streep mi přišla v každé situaci téměř stejná, jako kdyby s ní ztráta díděte nic nedělala. Zvláště v klíčové scéně, kdy v kempu o dítě přišli, tam se mi zdálo, že se Meryl Streep snaží, aby si diváci mysleli, že jí na tom dítěti záleží (což by asi mělo, když hrála jeho matku), ale pro mě to tak nevyznělo. Mnohem lepší výkon pro mě představoval Sam Neill, který si zahrál jejího muže, zvláště se mi pak líbil, když jako manžel prožíval zoufalství ze soudů. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Divácký zážitek je postaven na souznění s rodiči, kterým se v australské přírodě náhle ztratí miminko a oni se musí vyrovnat nejen z jeho ztrátou, ale i se zdegenerovanou společností. To, co na první pohled vypadá jako velmi silné téma bohužel působí emočně velmi odtažitě a jen díky skvěle civilně hrajícím hlavním představitelům filmu nedošla pára. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady důkazů o dokonalém herectví Meryl Streep. Hlavně ona táhne tento film, a jestli Linda byla alespoň z poloviny tak divná, jak ji Meryl hraje, tak se ani nedivím, že se z tohoto soudního procesu (a celého případu) stala v Austrálii taková událost. Sam Neil sice nijak nezaostává (i on předvádí skvělý výkon), ale přiznejme si to, bez Meryl na plátně je to celkem nuda. 80 %. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Další variace na téma, jak se nevinný člověk dostal za bohatého přispění medií do vězení a naštěstí i ven. O případu, podle kterého byl film natočen, jsem kdysi pár článků četla a musím přiznat, že výkon Meryl Streep byl úžasný. Celé je to hlavně o tom, jak "hlas lidu - hlas boží" dá převážně na vnější zdání a když je někdo nesympatický, bude i automaticky vinen a když se matka při zmínce o mrtvém dítěti nehroutí, automaticky má s jeho smrtí něco společmého - a navíc jsou to adventisti! ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tento snímek s mou oblíbenou Meryl Streepovou mi dost dlouho unikal, až dnes jsem měla štěstí a mohla vidět.. Příběh manželského páru se třemi dětmi se začne odvíjet na jejich dovolené, kdy jim ze stanu zmizí maličká dcerka a matka ve tmě zahlédne dinga.. Zoufalství rodičů je patrné, pomoc přichází ze všech stran, pátrání se rozjíždí.. Vstup novinářů, počátek lží, mediální štvanice postupně vše změní a film se přehoupne v hutné drama.. Meryl je fantastický herecký chameleon, který dokáže zvládnout cokoli, od milující matky, které věřím každé gesto, po chladnou, rozzlobenou a zklamanou ženu, jež se pod tíhou okolností chová podivně.. Velice si cením nestrannosti filmu, diváka k ničemu neponouká, nechává to na něm.. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (9)

  • V červnu roku 2008 snímek Americký filmový institut umístil na 9. místo v 10 nejlepších filmech v žánru drama ze soudní síně. (jezurka42)
  • Dva roky po zmizení dítěte soud případ znovu otevřel a ženu, která v té době čekala čtvrté dítě, poslal za vraždu dcerky na doživotí za mříže. Její manžel dostal jako komplic podmíněný trest. Jen shodou náhod se tři roky po tomto verdiktu v nedalekém doupěti psa dinga podařilo nalézt kus oblečení. Znalci ho brzy identifikovali jako kus Azariina kabátku a odsouzená matka se dostala na svobodu. V následujících letech soud případ ještě několikrát otevřel, ale nikdy nedospěl k jasnému závěru. Umrtní list malé Azarie tak až do úterka uváděl neznámou příčinu smrti, až v úterý 12. června 2012 - po dlouhých 32 letech - ji soud definitivně zbavil podezření z vraždy děvčátka. (Dlee)
  • Meryl Streep se pro svou rolu učila typický australský přízvuk. (jezurka42)

Reklama

Reklama