Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka, jejíž dítě zemřelo při útoku dinga v australském vnitrozemí, je obviněna z dceřiny vraždy. Snaží se prokázat vlastní nevinu, ale všichni, včetně médií, stojí proti ní... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (88)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Film působí téměř jako rekonstrukce příběhu a to i úsporným, ale účelným herectvím, které je přesvědčivé. Tvůrci se zaměřují na detaily - zajímavý vývoj manželské podpory (podávání si rukou při cestách k soudu). Působivé je zobrazení davových scén, nadčasově působí mediální štvanice. Stejně jako v Philadelphii nenudí ani scény před soudem. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Citlivě dokumentárně podané drama jedné australské rodiny, která zažila hrůzu ze ztráty malé dcery, což byl ale teprve začátek. Meryl Streep v jedné ze svých nejzanícenějších rolí matky a Sam Neill bravurně sekunduje v roli otce rodiny. Tenhle případ poukazuje nejen na to, jak může být pravda někdy nudná, podivná a prostá, zatímco lži si prorazí cestu do myslí lidí mnohem rychleji a snadněji. Pravda, rodiče brali smrt dítěte tak trochu s nadhledem, nicméně ani ne o století dříve na tom nebylo nic divného. Jednoduše proto, protože lidé brali život takový, jaký byl a víra v tomto velmi pomáhá. Drama jsem prožíval s nimi. Skvěle natočeno. 85% = 4/5 ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tento snímek s mou oblíbenou Meryl Streepovou mi dost dlouho unikal, až dnes jsem měla štěstí a mohla vidět.. Příběh manželského páru se třemi dětmi se začne odvíjet na jejich dovolené, kdy jim ze stanu zmizí maličká dcerka a matka ve tmě zahlédne dinga.. Zoufalství rodičů je patrné, pomoc přichází ze všech stran, pátrání se rozjíždí.. Vstup novinářů, počátek lží, mediální štvanice postupně vše změní a film se přehoupne v hutné drama.. Meryl je fantastický herecký chameleon, který dokáže zvládnout cokoli, od milující matky, které věřím každé gesto, po chladnou, rozzlobenou a zklamanou ženu, jež se pod tíhou okolností chová podivně.. Velice si cením nestrannosti filmu, diváka k ničemu neponouká, nechává to na něm.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Divácký zážitek je postaven na souznění s rodiči, kterým se v australské přírodě náhle ztratí miminko a oni se musí vyrovnat nejen z jeho ztrátou, ale i se zdegenerovanou společností. To, co na první pohled vypadá jako velmi silné téma bohužel působí emočně velmi odtažitě a jen díky skvěle civilně hrajícím hlavním představitelům filmu nedošla pára. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, dokument o tomto případu byl mnohem zajímavější a emotivnější. Jakkoliv mám ráda Meryl Streep i Sama Neilla, v tomto filmu mě zanechali chladnou a nezúčastněnou, nedokázala jsem s nimi soucítit a jejich takřka netečný přístup ke ztrátě dítěte přímo vybízel k pochybnostem, zda maličkou Azariu skutečně unesl dingo, nebo to celé bylo úplně jinak. Možná šlo o záměr filmařů, ale mě ta odosobněnost docela iritosrala. 59% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (9)

  • Navzdory popularitě výrazu "Dingo snědlo mé dítě!" ve spojení s tímto film výraz nikdy ve filmu nezazněl. (jezurka42)
  • Meryl Streep se pro svou rolu učila typický australský přízvuk. (jezurka42)
  • Meryl Streep nikdy veřejně neřekla svůj názor na to, zda je či není Lindy Chamberlain vinna. (jezurka42)

Reklama

Reklama